Смешки от форума 28

• 129 514
  • 718
  •   1
Отговори
# 435
  • София
с какво ви дразнят свекървите http://old.bg-mamma.com/?topic=1013785.615

# 436
Цитат
въпросният индивид към онзи момент ми беше гадже. Всичко точно, но мина месец и аз взех повече да се интересувам за благосъстоянието на цветята у нас, отколкото за неговите чувства. Проведохме неизбежния разговор, не се прие добре, 20 минути увещаване по скайп /къде ти фейсбук, човекът беше старомоден/ да не се разделяме и накрая склони

Смешно ми е само маркираното в зелено, другото го оставих за контекст.

Цитат
А за готвенето няма какво да се бърза, повечето жени предпочитаме ресторант пред това мъжът да се вихри в кухнята, освен ако не е готвач или готвенето не му е много сериозно хоби. Повечето мъже, дето знаят да готвят, го докарват като сценката с бай Ганьо и рибата - мислят, че като насолят хубавичко една манджа, като я напиперят здравата и накрая я натъпчат с кисели краставички и запекат с кашкавал, са готови да покоряват женски сърца.

Laughing

Янечек ли е авторът? Помня един неин пост, че някои жени настояват да се върне казармата, защото са ужасни готвачки, а ако мъжете са минали през казармената кухня, после ще нагъват буламачите им от кайма с кисели краставички и запечен кашкавал с чубрица отгоре, без да обелят и дума.  Laughing

Анонимните цитати на Андариел и Мамасита назад ги разпознах за части от секундата по специфичния стил.

А Ангел и Рая и мен ме разсмя, като го прочетох. Само си ги представете върху покана за сватба. Особено, ако кумуват семейство Серафимови.

Последна редакция: нд, 28 яну 2018, 15:59 от Nickkie

# 437
Янечек ли е авторът?

Тя.  Grinning
Трябва да я притиснем някой път да разкаже откъде идва тази агресия на тема кисели краставички и запечен кашкавал.  Laughing

# 438
  • Mediterraneo
Може да е травма в детството нещо Simple Smile

# 439
Цитат
Моята равносметка е загубено време, нерви, парчета от душата ми(буквално!)...

Колко пък буквално може да е...

# 440
Ти пък. Душа на парчета не си ли виждала? В супера ги продават с намаление.  Laughing

# 441
  • Пловдив
Цитат
Оххх, като казахте романи и се сетих за "Клетниците" и за Клозет. То хубаво да го кръстиш на героиня, ама трябва и да мислиш как би звучало на родния ти език. Представете си:
 - Здравейте, аз съм Георги, приятно ми е!"
 - И на мен. Аз съм Клозет...

# 442
  • София
Е, не JoyJoySob

# 443
  • София
Тя героинята от Клетниците не беше ли Козет?

# 444
Така е, като се четат толкова много романи в клозета... Пък някоѝ може и там да ги пишат  Crazy

# 445
Трябва да я притиснем някой път да разкаже откъде идва тази агресия на тема кисели краставички и запечен кашкавал.  Laughing

Да! Simple Smile

Е, Козет, Клозет...  колко му е да се обърка авторката.  Laughing Mr. Green Впрочем, аз за пръв път четох "Клетниците" на едноцифрена възраст и името ми се виждаше много странно, селскостопанско врещящо някак.  Mr. Green Много години по-късно, когато се натъкнах на английския глагол cosset (глезя, гледам като цвете в саксия), разбрах отде идвало това Козет (или поне така предположих). 

# 446
Раничко си я чела. Аз се пробвах на едноцифрена възраст, ама хич не ми понесе и имаше втори опит след години. Доста по-успешен Blush

# 447
  • Пловдив
Офтопик. И аз на едноцифрена възраст я разлистих оттук-оттам, само за манастира четох поред и подробно с интерес. Други опити не съм правила и не мисля засега да правя. Я такова не четем, както казал клиент на работодателя на ММ, но по друг повод (за документацията на продукта, който купувал от тях.)

# 448
За едноцифрена възраст имаше специално издание, адаптирано за деца – Гаврош и Козета. Пълното – на по-разумна възраст.
Пак такива детски издания имаше и на други класически произведения – "Дейвид Копърфийлд" например.

# 449
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Trollfaceподсетихте ме за моята книжка "Гаврош Козета"
навремето татко ми купуваше книжки от всеки град в който пътуваше.
не знам къде е бил, но  влязал в книжарницата, а там книжарката не се държала много учтиво.
съвсем в стила му той а погледнал право в очите и казал
Скрит текст:
"ще купя тая книга. много ми е интересно какво може да пишат за един галош в клозета."
каза, че погледът ѝ се променил рязко и го обслужила незабавно.
сигурно за да си иде по-бързо.

Trollface

Общи условия

Активация на акаунт