Мъжете след 45, голям ли е проблема да се съдаде семейство...

• 45 418
  • 280
  •   1
Отговори
# 135
Фреди, най-приятелски ти го казвам, че трябва да преосмислиш отношението си към хората и начина си на изразяване. Също да приемаш чуждото мнение, дори и да не ти харесва.

Ще се запознаеш с някоя жена и, ако ѝ говориш по този начин, такъв сиктир ще ти тегли, че не е истина....

# 136
Хубаво е да чуеш положителни неща, а иначе за лошите всеки може да ти ги каже, така че гледай си твоя стан.
Е, що не каза, че очакваш само хубави неща, а лошите да ти ги спестим? Като пускаш тема в най популярния форум бъди готов да получиш всякакви отговори. И ги приеми като мъж, а не ми мрънкай и не ми казвай аз какво да пиша.
Идеята за дете не би трябвало да се заражда от скука и самота. В моите представи би трябвало да е осъзнато решение и желание на двама души, които имат общи цели и гледат в една посока. Да са готови материално и емоционално да приемат новия член в живота си. При теб така ли е?

Ако прочетеш назад, ще видиш, че ти казах с най добри чувства мнението ми по твоя случай, това че не ти харесва не е мой проблем. А изразите които използваш по адрес на жените сами говорят кой е озлобен и кой не.

, ти пък как реши че трябва да имаш дете и да си омъжена, или просто то така се случи, айде моля ти се гледай си твя живот, не ми трябва твойто мнение, не ме вълнува, миждам че си озлобена спрямо мене..аз нещо да съм те обидил тебе специално,
Не се случи просто така. Всички постъпки си ги обмислям, по няколко пъти...и преди да взема решение преценям какви ще са последствията. Не съм омъжена, но няма да ти обяснявам защо е така, понеже няма да ме разбереш.
Към теб не съм озлобена, въпреки че от постовете ти лъха доста балкански комплексиран манталитет.

# 137
Фреди, най-приятелски ти го казвам, че трябва да преосмислиш отношението си към хората и начина си на изразяване. Също да приемаш чуждото мнение, дори и да не ти харесва.

Ще се запознаеш с някоя жена и, ако ѝ говориш по този начин, такъв сиктир ще ти тегли, че не е истина....

Да, така е, съгласен, но то затова в много семейства стават неразбиратества, защото жените искат много да са отгоре и на някои мъже им писва, не че мъжете нямаме кусури, но и жените имате доста, сестра ми незнам как я търпи мъжа и, не че и той е много стока, но имам наблюдения преки..така че да има разбиратество, това е цяло щастие...а сестра ми и мъжа и се търпят заради децата, децата крепят браковете много често.

# 138
Хубаво е да чуеш положителни неща, а иначе за лошите всеки може да ти ги каже, така че гледай си твоя стан.
Е, що не каза, че очакваш само хубави неща, а лошите да ти ги спестим? Като пускаш тема в най популярния форум бъди готов да получиш всякакви отговори. И ги приеми като мъж, а не ми мрънкай и не ми казвай аз какво да пиша.
Идеята за дете не би трябвало да се заражда от скука и самота. В моите представи би трябвало да е осъзнато решение и желание на двама души, които имат общи цели и гледат в една посока. Да са готови материално и емоционално да приемат новия член в живота си. При теб така ли е?

Ако прочетеш назад, ще видиш, че ти казах с най добри чувства мнението ми по твоя случай, това че не ти харесва не е мой проблем. А изразите които използваш по адрес на жените сами говорят кой е озлобен и кой не.

, ти пък как реши че трябва да имаш дете и да си омъжена, или просто то така се случи, айде моля ти се гледай си твя живот, не ми трябва твойто мнение, не ме вълнува, миждам че си озлобена спрямо мене..аз нещо да съм те обидил тебе специално,
Не се случи просто така. Всички постъпки си ги обмислям, по няколко пъти...и преди да взема решение преценям какви ще са последствията. Не съм омъжена, но няма да ти обяснявам защо е така, понеже няма да ме разбереш.
Към теб не съм озлобена, въпреки че от постовете ти лъха доста балкански комплексиран манталитет.

Видях преди това че беше писала, като контра мнение на това че за всеки влак си има пътници ..сещаш се какво написа, така че това не ми казвай че е доброжелателство, дори и така да е, защо го казваш да ме огорчиш ли..

# 139
  • Paris, France
Скрит текст:
Скрит текст:
кукумицинка, егоизма си никога не съм го крила. Егоцентрична съм и си признавам без бой. На ин витро не бих се подложила никога точно защото съм егоист. А и не мога да търпя болнични заведения и не виждам защо да си губя времето в неприятна среда. Такива процедури изморяват, състаряват и увреждат жената. Не съм се забременила на 30 нито на 20 нарочно. Дали моите деца ще прибегнат до медицината за да се възпроизвеждат си решават те. Няма да им се меся. Те знаят за негативното ми отношение към подобни процедури. Отношението на едните баба и дядо - вярващи католици е още по-негативно. Тях са ги научили, че заченатите в епруветка нямали душа. Прибави ММ, който мисли, че такива клиники са за импотентни и калпави и става ясно, че у дома нагласата е друга. Между другото, по същия начин мисли един мой бивш, който е лекар и работеше във възпроизводствената (за хора) клиника на чичо си. Наричаше пациентките си "old, fat swine" и ми казваше, че са пълни със зарази (което съм чувала и от други негови колеги.

Нали не мислиш, че някой приема сериозно това което пиша?  И че ще направи точно това, което аз съм направила?

Ако се прецени, че недоносено бебе няма шанс да оцелее без огромни увреждания то просто не се реанимира в днешно време. В миналото са реанимирали и родени в 22гс.  Никоя нормална жена не ражда нарочно преждевременно. Ако знаех, че това можеше да се случи и можех да го предотвратя щях да го предотвратя. Аз не съм била в кувьоз и нямам увреждания от преждевременното си раждане. Синът ми засега също няма и с времето вероятността да се появят някакви намалява. Синът ми се роди жизнеспособен и можеше да оцелее и без кувьоз. Рей Чарлз е роден в неговата гестационна седмица и е оцелял, макар и сляп.

Ами 99% ще направят точно като теб - ще искат да имат свои деца (и вероятно повечето ще имат), въпреки че светът е пренаселен. От тези 99% някои ще са нагли и безцеремонни точно като теб - ще правят сметка на хорското желание за деца под предлог, че светът е пренаселен, но те самите "трябва" да се отчетат с деца в този пренаселен свят. От тях вероятно ще има и няколко същества точно като теб - ще осъждат чуждите избори, въпреки че под една или друга форма и те постъпват по подобен начин.

Ти самата се възползваш от възможностите на медицината - не си оставила на природата да реши дали недоносеното бебе ще оцелее, а си ангажирала лекари с това, с всичките им способности и техника, защото знаеш какво би решила природата. Не си решила да родиш вкъщи, да се довериш на природата, отишла си в болница. Не си рискувала да се случи нещо с теб или с децатата ти. Купуваш си лекарства, ходиш в болница, на зъболекар, защо не се довериш на природата за тези неща? Занапред сигурно още повече ще разчиташ на медицината, с напредването на възрастта.

Децата ти все още не са пълнолетни зрели хора май. Гадно е да им промиваш незрелите мозъци с подобни идиотии, и да показваш такова гнусно отношение. Гадно е дори като си помисля, че е възможно да има жени, които да са с човек, посветил (уж) да прави добро (ама то в клиниката на чичо с връзки попадат всякакви идиоти), и да нарича пациентите си по този начин. Това говори зле и за теб.

Кукумицинка, от моя реплика към написаното от Соу Лъки, на майтап, между другото, ти реши, че съм родила в болница, защото така съм искала и че е гадно да си показвам гнусното отношение пред децата. Родих в болница и двата пъти. Първият път по медицински причини. Но и да нямах проблем, в района, в който живеехме нямаше места в практиката, където следяха домашни раждания. Вторият път опция домашно раждане нямах. Във Франция тогава това беше забранено. Сега вече има избор на много места.

Не промивам мозъците на децата си. Те не са идиоти, излизат навън, разговарят със съученици и приятели и могат да си изградят собствено мнение. По много въпроси мислим различно и аз уважавам мнението им. Мислиш ли сериозно, че трябва да се чака до 18г и 1 ден за да се говори по някои по-пикантни теми? На 18г на каквото са научени са научени. Защо да си крия погнусата, гнева, страховете? Защо да предавам отношение, което не е моето? Още повече когато 90% от родителите мислят точно като мене и 99% от хората правят това, което правя аз, както сама писа? Това са чувства и те не могат да бъдат вменени. Могат да бъдат култивирани и леко модифицирани евентуално.

Къде видя да агитирам автора на темата да няма деца? Това, според мене, е в главата ти. Нищо подобно не съм писала и даже съм му дала идеи, съвсем добронамерено, къде да се запознае с млади жени. Къде съм осъдила избора му? Може да съм вметнала, че предвид възрастта му, местоживеенето и бита му трудно би срещнал подходяща жена, но това са го написали много други участници в дискусията. Но ти заяде мене  Mr. Green. Не Соу Лъки, примерно, която написа нещо подобно на това което не ти харесва преди аз да потвърдя, че такова е и моето мнение.

Но да приемем, че го агитирам да няма деца, въпреки че аз имам. Може, предвид обстоятелствата в живота ми, да съм родила децата и после да съм решила, че това не е бил правилния избор. А може и да мисля, че това е правилния избор за мене, но не би бил за него. Все пак той е отворил тема и иска мнения. А аз съм била доста конкретна с предложенията. Аз пуша цигари от тютюн. Това за мене е порок и бих желала да спра или поне да намаля пушенето, но не успявам. В тютюнопушенето виждам само негативи. Това, според тебе, означава ли, че ако някой влезе да пита дали да пропуши за да отслабне, трябва да споделя, че когато пуша наистина съм по-слаба, без да изброя негативите и да го посъветвам да пропуши? Същото е с децата, само че от тях, за разлика от тютюнопушенето, не можем да се откажем  Joy.

Соу Лъки, може да му е било добре до 45,  защото е живял с майка си или приятели и като се е отделил да се е почувствувал изведнъж сам. Или свободните бекяри от тайфата му да са се изпоженили наскоро и да няма с кого да излиза. Или да е бил във връзка от която е очаквал съжителство и брак.

Фреди, хрумна ми идеята да се запишеш в сайт за обмяна на езиков опит. Можеш да помагаш с технически английски а да ти помагат с украински  Mr. Green, примерно. Филтрираш запознанствата по пол и възраст и готово. Има сайтове, в които можеш да пишеш, че си отворен за връзка.

# 140
Фреди, виж в другата тема, една дама на 40 си търси мъж. Peace Може да си допаднете.

# 141
Защото теб, Невена, те засичам в поредна тема да демагогстваш и да лицемерничиш на тема инвитро и пр. Не става дума да родиш вкъщи под надзора на медицинско лице, и ако се закучат нещата, веднага да кацне линейка да те спасява в болницата. Става дума за природния начин, ясно е, че не си искала, със сигурност има хора, които го правят така и без да е разрешено по закон и да имат медицинска подкрепа. С буля, на която основният ѝ аргумент е, че щели да помислят в детската градина, че родителят е баба или дядо на детето, не ща въобще да се занимавам и да водя диалог. Все едно на кокошка-носачка да обяснявам диференциални уравнения.

# 142
Авторее, докато говориш постоянно за сестра си няма да прокопсаш, помни ми думата.

И много ясно, че женати ще ти е отгоре, а не майка ти, сестра ти и филянкишията.

Satisfied

# 143
С буля, на която основният ѝ аргумент е, че щели да помислят в детската градина, че родителят е баба или дядо на детето, не ща въобще да се занимавам и да водя диалог. Все едно на кокошка-носачка да обяснявам диференциални уравнения.
О, буля ти има много доводи, но ти се хвана за този който най ти боде очите... hahahaзащото е истина... мога и по грубо, примерно детето му вместо да се стяга за абитурентска ще се стяга да погребва някой от създателите си...

# 144
С буля, на която основният ѝ аргумент е, че щели да помислят в детската градина, че родителят е баба или дядо на детето, не ща въобще да се занимавам и да водя диалог. Все едно на кокошка-носачка да обяснявам диференциални уравнения.
О, буля ти има много доводи, но ти се хвана за този който най ти боде очите... hahahaзащото е истина... мога и по грубо, примерно детето му вместо да се стяга за абитурентска ще се стяга да погребва някой от създателите си...

Недей, моля ти се! Човек не знае кога му е ред!  Naughty

Познавам момиче, вече жена, майка ѝ почина, тя беше на 10-ина г., баща ѝ, когато беше на 20 г., а е раждана, когато са били млади /малко преди 30 г./

# 145
  • Paris, France
Скрит текст:
Защото теб, Невена, те засичам в поредна тема да демагогстваш и да лицемерничиш на тема инвитро и пр. Не става дума да родиш вкъщи под надзора на медицинско лице, и ако се закучат нещата, веднага да кацне линейка да те спасява в болницата. Става дума за природния начин, ясно е, че не си искала, със сигурност има хора, които го правят така и без да е разрешено по закон и да имат медицинска подкрепа. С буля, на която основният ѝ аргумент е, че щели да помислят в детската градина, че родителят е баба или дядо на детето, не ща въобще да се занимавам и да водя диалог. Все едно на кокошка-носачка да обяснявам диференциални уравнения.

В никоя тема не съм демагогстувала и лицемерничила на тема ин витро. Аз съм изказала мнението си, което не съм променяла от десетилетия. Мнението ми е на база на прочетено, видяно и преживяно. Ти си решила, че лъжа и лицемернича, защото не вярваш, че някой може да мисли и действува по начин, различен от твоя. Мислиш, че лъжа и аз ти вярвам. Много хора мислят и живеят точно като мене, представи си! И не, за нищо на света не бих се подложила на ин витро ако не можех да имам деца по друг начин. Не искам да поема рискове от ударни дози синтетични хормони, инвазивни процедури с рискове от инфекции, емболии, кома и смърт. Това си е мое право. Не агитирам никого да живее както живея аз.

Никога основният ми аргумент против късно раждане не е бил старческия вид на родителите. Но го имам като аргумент, де  Mr. Green. Основните ми аргументи винаги са били здравните рискове (maternal, paternal age effect) за децата, здравните рискове за майката - диабет, високо кръвно, еклампсия итн и риска от смърт, поколенческите разлики и липси на общ бит и високата вероятност детето да остане сирак на ранна възраст. Тези аргументи ги има и в научна литература. Голяма част бяха в учебниците ми Барабар с диференциалните уравнения.

В тази тема не съм споменавала тези неща, нито Соу Лъки преди мене.

Ин витрото не е панацея и не може да помогне да се превъзмогнат всички, породени от напредналата възраст, проблеми. В силно напреднала възпроизводствена възраст вероятността от раждане на живо дете клони към нула. Дори с ин витро, за което много малко клиники ще се навият при толкова стари родители. Такава е конюнктурата на този пазар.

Някой да иска да ми обясни Брауновото движение?  hahaha

Натали, вярно е, че и родено от млади родители дете може да остане сирак. Но в такъв случай има по-голяма вероятност да е останал жив дядо или жива баба.

Ох, май уплашихме Фреди.

# 146
Много е странно някой против инвитрото и без опит в него да раздава толкова високопарни кардинални заключения.Simple Smile

# 147
Много е странно някой против инвитрото и без опит в него да раздава толкова високопарни кардинални заключения.Simple Smile
Още по странно е хора( с ник куку) категорично против раждането, да сипе квалификации и обиди към жените решили да родят.

# 148
Още по странно е хора( с ник куку) категорично против раждането, да сипе квалификации и обиди към жените решили да родят.

Не съм против раждането, нека си раждат хората, както и да правят каквото искат, стига да не пречат на другите, което пречене включва и осъждането на чуждите избори. Чудесно е, че си решила да родиш. Не се ли притесняваш, че могат да те помислят за баба на детето в детската градина?

# 149

Не съм против раждането, нека си раждат хората, както и да правят каквото искат, стига да не пречат на другите, което пречене включва и осъждането на чуждите избори. Чудесно е, че си решила да родиш. Не се ли притесняваш, че могат да те помислят за баба на детето в детската градина?

И какво от това?
Казваш, че си му майка, втори път няма да сбъркат.
Голям довод против късното майчинство.... ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт