Великобритания - Тема 71 Есенно - Предколедна

• 58 067
  • 733
  •   1
Отговори
# 135
Всеки си нарежда приоритетите и решава как да си разпределя разходите.  Peace

# 136
Колко според вас е средната заплата извън столицата и има ли значение в каква сфера?

# 137
  • До хладилника, който обичам
Естествено, че има значение в коя сфера.
В Мидландс средна заплата за средно ниво професии (junior to middle manager, etc.) са около 21-25к. Обикновен архитект взима около 30-35к. Квалифициран шофьор клас 2 взима 24-27к, клас 1 24-31. Административен офис работник 16-21к. в зависимост от нивото му. Касиер около 16-17к. Счетоводител в зависимост от нивото и експертизата му 17-27к и нагоре. И така нататък.
Ето линк за средни заплати по места в зависимост от професията.

# 138
IT специалистите (не говоря за първа линия съпорт) със сигурност са доста над тази заплата.

Архитекти, счетоводители (chartered accountant) и джипита в лондон започват от 50 хил. нагоре. Учителите са между 28 и 60 в зависимост от опита, стажа и училището. Тийчинг асистантс 20 - 25.
Train driver започват от 40 нагоре.

# 139
Момичета,мерси за мненията по застраховките-ще ги разгледам.Simple Smile

Абсолютно си има значение в каква сфера ще работиш...Само,че аз не познавам човек дошъл от друга страна и започнал работа веднага по специалността си (ако въобще някога е започнал по нея и не работи нещо съвсем друго) освен ако не е лекар/зъболекар или ИТ специалист,които идват дори на уговорено предварително работно място.Като сега в момента и за докторите стана трудно,защото промениха някои условия.
Във всички други случаи хващаш нещо с което да си изкарваш хляба,като междувременно се озърташ и проучваш с какво да се захванеш и как да имаш местна квалификация ,за да се внедриш в средата.Ако си мед. сестра започваш в дом за стари хора или някакъв асистент на инвалиди и се оглеждаш за място в болница като супорт нърс ,а сестра може да станеш след години в най-добрия случай. Ако си икономист-започваш в сферата нещо някъде в началото,после местен курс и търсиш....но всичко си отнема време и години.Ако имаш късмет можеш и да започнеш в сферата в която си работил,но не на същото ниво,а на някакво доста по-ниско супорт ниво,като се надяваш и след време да заемеш по-добра позиция....В някои случаи може да си останеш и само с надеждите.Някои пък така ги завърта живота,че работят нещо съвсем различно от това,което са имали и никога не се и връщат към това с което са се занимавали преди.
По принцип за всяка професия знаеш какво и е заплащането предварително,то си е регламентирано.
Има си скала от-до на заплащането за всяка професия(позиция).
Ето още една таблица
http://www.netsalarycalculator.co.uk

http://www.dailymail.co.uk/femail/article-4412440/Average-salary … obs-revealed.html

ето и по региони и възраст за миналата година-
https://www.ons.gov.uk/employmentandlabourmarket/peopleinwork/ea … arnings-by-region
 като средна заплата за страната е около 26/27хил.годишно,а голям процент от населението работи за 15-18хил. годишно.От 21-22хил. и нагоре започват заплатите на хора с университетско образование и квалификации.

Последна редакция: чт, 28 сеп 2017, 17:47 от Zhani

# 140
  • До хладилника, който обичам
Архитекти... в лондон започват от 50 хил. нагоре. .
Съдружници и тези с над 10 години местен опит, по-вероятно. Иначе скоро квалифицирани part 3 са около 35 и постепенно пълзи до 50 с опита.

# 141
Zhani, така е, моето образование е за едно, след университета работих друго и като дойдох тук започнах трето. Така се стекоха обстоятелствата.  Не е лесно, но не е невъзможно. Ходила съм на интерв/та, където не ми е провървяло, но съм си искала всички бейсик бенефити и не съм приемала длъжности, които ме подценяват.
Бях решила, че ако не се реализирам както ми се иска, ще се върна на работа в България.

# 142
Всяко начало е трудно, разбира се. Понеже гледам и чувам различни отзиви за медицински услуги, застраховки, заплати от различни хора (българи и англичани) - всеки си има впечатления спрямо личния си опит, стана ми любопитно на кое се дължи най-вече - населеното място, сферата или нагласата на хората.

# 143
  • Манчестър
Zhani, така е, моето образование е за едно, след университета работих друго и като дойдох тук започнах трето. Така се стекоха обстоятелствата.  Не е лесно, но не е невъзможно. Ходила съм на интерв/та, където не ми е провървяло, но съм си искала всички бейсик бенефити и не съм приемала длъжности, които ме подценяват.
Бях решила, че ако не се реализирам както ми се иска, ще се върна на работа в България.

Не си приемала длъжности, които са те подценявали, защото вероятно не ти е пукало дали ще работиш или не. И вероятно си ходила на интервюта само за фън и за спорта, без значение ще ти предложат ли работата или не.

Това не се отнася за голям процент българи, особено за новопристигналите.

# 144
  • София
Здравейте, момичета, сетих че, че мога оттук да получа надеждно инфо.
Някой от вас поръчвал ли е от Алиекспрес, Gearbest или други китайски сайт и плаща ли се VAT при доставка?
Защо питам ли? От втория сайт за много неща няма доставка до България или е ужасно скъпа, а се доставят само от Китай, не от европейски складове.
Ако поръчам до адрес на български превозвач от/до UK - пратката от Китай ще се получи ли без да се налага допълнително плащане?
Ще съм благодарна за споделено инфо, дори да не сте абсолютно сигурни.  bouquet

# 145
Предполагам, че ще трябва да платиш някаква сума на превозвача за услугата доставка до България.

# 146
  • UK
Запис. Заради дискусията Лондон-останалия ЮК.

# 147
Cuccoo, и в двете държави има минимална сума, която не се облага с данък и мито. Също има указани сумите за мито. В Бг беше 30лв без такси. Тук не помня, май пак там 20-30£. Има информацията в Интернет.  Поръчвала съм от Китай и от двете държави и едновременно за двете държи. Едно и също нещо до тук пристига по-бързо. Няма смисъл от утежнявахе със схеми с превозвачи.
Ако стоките са по-скъпи, договаряш се с изпращача да пиша по-малка сума.

Определно Лондон е различна държава от Англия. Тук при нас без значение от длъжността масата взема 18-20к или работи на минимума. За региона средната заплата е £8.60/час. За над 25к се нареждат тесни специалисти вкл медицински сестри с определени категории и специализации, а за над 30к - висш мениджърски персонал и някои по-специфични инженерни позиции.

Съответно бях изправена пред избора да си работя ли по специалността(с всичките нерви и отговорности) или за съвсем малка разлика в заплатата да избера спокойна работа в офис. Познайте кое надделя като майка на малко дете😉

Последна редакция: чт, 28 сеп 2017, 18:00 от Pampers

# 148
За по-скъпи стоки (над £100) съм плащала мито при получаването. За дребни неща до £5-£10 и повече не съм плащала нищо.
Добра идея е да се провери с продавача дали ще има допълнителен разход. Винаги проверявам и в ибей и в али.

В Лондон парт тайм админ позиция (за човек с опит) е 18-20 хил. В Лондон наемат по-лесно българи, отколкото във вътрешността на страната, доколкото съм чувала от познати.

Последна редакция: чт, 28 сеп 2017, 18:06 от Stardust@

# 149
  • постоянно
За по-скъпи стоки (над £100) съм плащала мито при получаването. За дребни неща до £5-£10 и повече не съм плащала нищо.

В Лондон парт тайм админ позиция е 18-20 хил. 

Точно ! Има лимит  след , който плащаш мито. Както и има стоки , които са освободонеи от мито. Трябва да провериш.
 Peace

Общи условия

Активация на акаунт