Великобритания - Тема 71 Есенно - Предколедна

• 58 701
  • 733
  •   1
Отговори
# 150
Запис. Заради дискусията Лондон-останалия ЮК.
Аз пък заради София е България....

# 151
В Лондон парт тайм админ позиция е 18-20 хил. 

А при нас същата позиция на пълен работен ден е £15 000 до £18 000 според фирмата и задълженията. Разликите определно са осезателни...

# 152
  • Истински се вижда само със сърцето.
Има разлики в заплатите определено, но ако съпоставиш и разходите на съответното място и заплатата която получаваш мисля, че нещата се оеднаквяват. Разликата е, че извън Лондон лично за мен се живее по-спокойно.
Това винаги е драма май столица срещу провинция  Laughing

# 153
Драма с това нямам - винаги съм в "дълбоката" провинция, но пък когато някой започне да възхвалява Бг здравеопазване и образование - веднага разбирам, че не е провинциалист.....

# 154
Ами ето, хората в останалата част на страната не могат да си позволят застраховки, значи не е съвсем същото.

Въпрос на предпочитание е. Предполагам, че извън Лондон се пътува по-малко и съответно прекарваш повече време с близките си.

Аз не използвам думата "провинция", защото не съм от столицата, а където има море не е провинция.
Бих живяла на някои места в Англия, които се броят на пръсти, но Манчестър и Бирмингам определено не са ми сред фаворитите.

# 155
Това винаги е драма май столица срещу провинция  Laughing

На мен ми е интересно това съпоставяне. Не го приемам като драма. Обменяме информация в цифри.
Ще ми е интересно, ако съпоставим и разходите за градски транспорт из страната. За наеми/цени на къщи вече сме го правили. Лично за мен разликите са само в тези 3 пера, всичко друго гледам е еднакво като разходи и такси.

Stardust@, и аз това щях да напиша-провинцията е далеч от морето😂 И споделям мнението ти, че всичко си има плюсове и минуси.
Манчестър и Бирмингам също не са ми фаворити и не бих живяла там.

# 156
Моят транспорт е £180 на месец. 1-4 зона. Ползвам само обществен транспорт, понякога таксита, когато мм няма възможност да заведе дъщеря ни на спорт. Такси за 20 минути разстояние ми излиза £15.

Памперс, на едно мнение сме. И за мен драма няма. Ако имахме същита позиции В Сомърсет или Девон бих се преместила. Въпреки, че и там не евтино.  

# 157
  • UK
Аз не харесвам Англия и не мисля, че бих живяла там на друго място извън Лондон, но разбира се това е въпрос на гледна точка. Но при липса на стабилни доходи и от двамата в семейството, животът в Лондон е зверска мелачка и не си струва усилието - нито за постоянно, нито като гастербайтерска дестинация.

# 158
Мда, Англия никога не ми е била дестинация в топ 10 за държави, където бих живяла, но ето ме тук. Не съм дошла с намеренеието да събирам пари и да се махна като забогатея.
Надявам се да не се пенсионирам тук  Joy, а някъде с море и поне 5 месеца лято. Joy
Има си обаче добрите страни, които липсват на други места.

# 159
Пошегувах се с това, не визирам никой. Докато работех в София определено постоянно се говореше за провинция и столичани. Аз съм от провинцията и драма нямам с това Simple Smile

Моят мъж е инжинер взима 37 000 с овъртайма около 40 000 годишно. Аз не работя към момента и не съм актуална Simple Smile живеем в малко градче и се оправяме с тази заплата, разбира се с още една заплата би било по -добре от гледна точка на спестявания.

# 160
Мда, Англия никога не ми е била дестинация в топ 10 за държави, където бих живяла, но ето ме тук. Не съм дошла с намеренеието да събирам пари и да се махна като забогатея.
Надявам се да не се пенсионирам тук  Joy, а някъде с море и поне 5 месеца лято. Joy
Има си обаче добрите страни, които липсват на други места.
+1

# 161
Да доживея до пенсия тогава ще го мисля  Laughing

Всяка държава си има плюсовете и минусите, важно е като ги претеглиш положителните неща да са повече и да се чувстваш добре.

# 162
  • До хладилника, който обичам
Ами ето, хората в останалата част на страната не могат да си позволят застраховки, значи не е съвсем същото.
Искаш да кажеш, че който живее в Лондон, взима поне 35к и може да си го позволи само заради местожителството? Laughing

Малко странни изказвания, но мога да ги разбера, ако средата на общуване е ограничена предимно до тесен кръг себеподобни, т.е. по-трудно се изгражда база за сравнение.

# 163
Не, това го каза друг потребител, не ми преиначавай думите, моля,  Нали живея с моя си свят в Лондон, на другите места хората едва преживяват и 35к са толкова много пари. 
Не буквализирай всичко.
Повтарям, въпрос на приоритети. Детските (ако вземем семейство с 2 деца) спокойно могат да се отделят за покриване на част на застраховка, това е начин на мислене. Не случайно тук застрахователните компании просперират, а в България този бизнес замря.
Разбира се в първите 3-4 години това няма как да стане.

И в България и тук съм имала частно здравно сигуряване от работа.

Права си много и затова, кръгът ми е ограничен с хора с хубави професии, самата аз съм завършила елитна гимназия, след това университет, когато бях на доста по-малко от 35 на година можех да си позволя това "удоволствие". "Извинявам се", че не общувам с хора, които едва свързват двата края.

Да не забравяме, че този форум не е реално отражение на българите, които живеят в ОК. Има толкова много, които са млади и успешни, срещала съм българи от различни краища на Ирландия и Шотландия, които не са в Лондон - реализирали са се много добре.

# 164
  • До хладилника, който обичам
Хубаво Simple Smile и аз съм завършила елитна гимназия и елитен университет в България, щом е важно. Но не държа да се обградя само с елитни, реализирани хора - намирам за полезно общуването с различни хора, каквато и да е обичайната среда, лично предпочитание.

Както и да е. На кой както му харесва Simple Smile

Последна редакция: чт, 28 сеп 2017, 20:52 от Бу

Общи условия

Активация на акаунт