Великобритания - Тема 71 Есенно - Предколедна

• 58 216
  • 733
  •   1
Отговори
# 165
Разбира се. Нямам много свободно време и ограничавам контактите си. Нямам и енергия за всеки. Освен това работата с хора (от различен тип) ме изморява, силно ги ограничавам и делегирам. Предпочитам тези, с които имаме общи теми, интереси и т.н., общо ежедневие и които в работата могат да ми донесат нещо положително.

Май остарявам, на тези години държа на качеството на живот и съм ужасно капризна.

Поне до пенсия все трябва да я докараме!

# 166
  • UK
Аз съм в Мидлендс също и всички хора на малки заплати с не висока квалификация около мен (аз пък с такива съм обградена Simple Smile)) работят овъртайм или на втора работа, майките с малки деца също не стоят вктщи само да гледат децата, а работят почасово или нощни смени и всички си докарват добри доходи и се справят добре въпреки ниската часова ставка. Като цяло тук работното време е много по-гъвкаво от Бг и има всякакви позиции позволяващи плаваща и почасова работа, а овъртайм и по фабриките и навсякъде се заплаща както заслужава. Всички, които не са адвокати, архитекти и т.н., но искат да изкарват повече пари имат много варианти и намират начин (за разлика от в България). И за доста позиции тук не се изисква висше, а една-две години в колеж, докато в Бг примерно за един офис асистент искат висше и чужд език, ако може два и пак без стаж нямаш шанс.

# 167
В България са специалисти по всичко, тук  - в една област - където е работата им. Затова споменах, че не съм завършила университет, но имам курсове за моята област. Когато кандидатствах за рецепционистка в хотел в България получих работата, зашото владееш 3 езика, пл/с учех "вишо".  Joy и можех да работя на комп/тър (Правец 8ц).

Моите шефове са гъвкави, ако трябва да изляза по-рано или да си тръгна, да отида на лекар или да заведа децата, да отида на родителска среща - няма никакъв проблем, но екипа, с който работя до голяма степен сме отговорни за сигурността на служителите от сградите на портфолиото и няма как да работя от вкъщи, за мое съжаление. Овъртайм не правя и не бих, уикенда да работя - абсурд; децата ми и без това до 3.30 са на училище, връщам се в 6, т.е. дори и да съм си вкъщи (което в моя случай е безсмислено) няма да ги виждам почти по цял ден.
Имаме кръг и от доста българи, които познаваме или преди или от времето, когато аз се преместих. Нормално е предполагам след над 5-6 години в страната да имаме подобни приятели.

Моята длъжност се води мид-мениджър, дипломата ми от България няма почти никакво значение, по-скоро курсовете, които съм посетила тук и които продължавам да посещавам. Езикът ми е необходим само да си чета книжки са собсствено удоволствие.

# 168
  • Истински се вижда само със сърцето.
Не образованието и позицията на която работят прави хората добри или лоши за общуване.
Мразя когато срещна някой сънародник първо да ме попита колко взимаме и колко ни е наема, ами с такива хора не мога и не ми е приятно да общувам ( и не само българи, а и други с подобни интереси на разговор).
А и в крайна сметка трябва да се уважават всички професии, и тези дето метат улицата го правят за де чисто на всички Simple Smile та няма нужда да сме сноби.

# 169
Сноб съм, признавам.
Добри хора - бол, не ми е достатъчно.
Поддържам и уважавам всички професии, но това не означава че трябва да ги допускам в личния си живот.

# 170
  • UK
Аз с поста си единствено исках да изтъкна на фона на цитираните горе заплати, че и хората с недобре платени професии тук, пак имат възможност да изкарват и да живеят добре.

# 171
Не всичко е пари.
За мен семейството и близките ми са всичко. bouquet

# 172
  • някъде в орбита...
Като потребители на частни застраховки, и живеещи в "провинцията", трябва да отбележа, че нито застраховките ни са толкова високи (пълно покритие с установена компания), нито доходите ни са притеснително ниски с опасност да не свържем двата края. А не е като да не сме стандартно средно-статистическо семейство... Neutral Face

# 173
  • Варна

InaV за доходи няма да питам, но виж ако споделиш към коя компания е застраховката и колко пари Grinning Замислям се и аз, но все го отлагам това с тази застраховка. Засега си плащаме в БГ и спасяваме положението.

# 174
Като потребители на частни застраховки, и живеещи в "провинцията", трябва да отбележа, че нито застраховките ни са толкова високи (пълно покритие с установена компания), нито доходите ни са притеснително ниски с опасност да не свържем двата края. А не е като да не сме стандартно средно-статистическо семейство... Neutral Face

Аз това исках да кажа, че месчната застраховка излиза по-малко от доходите за храната и когато се наложи е хубаво да я имаш.
Но предполагам за хора, които не работят като наемни няма отстъпка и е по-висока сума.

# 175
Мoмичета, може ли да ми обясните следното изказване. Мога да си го преведа, но ми се струва, че има по-дълбок смисъл от буквалния превод:
I can't tell you how much my eyes are closing and I hope you can change ste stars.

# 176
  • някъде в орбита...
Борикс,
Скрит текст:
ще хвърля поглед утре и ще ти потвърдя, но по спомени мисля че беше около 100 на месец за двамата (имаме семейна застраховка). Ползваме или сме ползвали: Бупа, WPA и Авива. Цената все е близка (+/- 10-тина паунда на месец). За сега най-доловни сме от Бупа.
Относно самата застраховка като такава, ако не я ползвате, няма особено смисъл. Много неща са покрити от NHS, включително тестове, специалисти, лекарства... Много зависи на какъв GP ще попаднете, по мое мнение.

Но предполагам за хора, които не работят като наемни няма отстъпка и е по-висока сума.
Какво влагаш в определението "наемни"? Отстъпките рядко се базират на това на какъв договор е застрахования. Повече влияе каква е професията (рискова ли е), възраст, начин на живот (пушене, пиене) и други подобни.

# 177
  • До хладилника, който обичам
Влияят се много от съществуващи здравни проблеми, фамилна обремененост и възраст.

# 178
  • След завоя в дясно
Много комплексна/комплексирана стана темата.
https://www.wpa.org.uk/ ние сме с тези, имат намаление за self employee, включват всички Bupa и NHS  болници.
Още не съм ги ползвала за да дам отзиви как са, но ревютата като цяло са ОК.

# 179
Какво влагаш в определението "наемни"? Отстъпките рядко се базират на това на какъв договор е застрахования. Повече влияе каква е професията (рискова ли е), възраст, начин на живот (пушене, пиене) и други подобни.

Намени служители, employees, обикновено има корпоративна отстъпка за различна степен на застраховане, човек, ако иска може да си доплати за допълнително покритие. При нас са такива - за всички служители, различни отдели.
Като частно лице има значение пушач/непушач предполагам.
Не ни се беше налагало да ползваме до миналата година, когато NHS взе да ме мотае. Имат и педиатри, което е много полезно понякога.

Момичета, мислите ли да си слагате противогрипна ваксина? Предложиха ми днес и се чудя, по принцип не вярвам много, че ще ме предпази ...

Общи условия

Активация на акаунт