Великобритания - Тема 71 Есенно - Предколедна

• 58 213
  • 733
  •   1
Отговори
# 180
Що касае за противогрипните ваксини - до човек е. Ние не слагаме нито на нас, нито на детето. Но имам много роднини и приятели, които ако не се ваксинират,изкарват зимата от антибиотик в антибиотик и тежки състояния, а с ваксината боледуват леко 1-2 пъти за целия сезон.

# 181
  • До хладилника, който обичам
Точно върху нея разсъждавам. И на мен ми я предлагат. И на малкото дете в училище я предлагат.
Слагам задължителните (основните) ваксини, но за тази се чудя. Миналата година я отказах, но сега се замислям, в новините пак пише, че щама на птичия (или свинския? не помня) грип идва насам от Австралия.

# 182
  • Bristol
Ако си нает, обикновено работодателите ти покриват част от плащанията за застраховката. Застраховката е удобна за ускоряване на процеса диагностика и рутинни процедури. Но ако е нещо по-комплексно, те препращат към NHS. Тук частното здравоопазване не е така добре развито като в Щатите. NHSа разполага с много повече финанси за оборудване, специалисти, а и като опит, много повече опит имат лекарите, които работят за NHS.
Преди години ни трябваше невролог за сина, тогава 12-13 годишен. Не искахме да чакаме, защото проблемът афектираше на учебния процес. Но нито един от лекарите, които работеха в частните болници в района и ни бяха препоръчани от застраховката, не беше тясно специализиран детски невролог. Отказахме се и си минахме по NHS пътеката и го прегледаха в детската болница в Бристол. Там има страхотни специалисти за детски проблеми.
Мъжът ми от BUPA му засякоха проблем и го пренасочиха към личния, защото станало прекалено комплицирано за тях. В Гърция пък в спешното го бяха изкарали на умирачка, проблеми със сърцето и тн. Бавно и славно си го поеха NHS, диагностика и намирането на правилната доза и съчетание от лекарства отне около година. Въобще нямаше нищо общо с диагнозата от Гърция. Сега си е под наблюдение и редовно го викат за прегледи.
Аз рядко опирам до доктори и непрекъснато слушам и чета оплаквания от нашата поликлиника. Последните 3 месеца им се обаждам, че имам някакъв проблем, за съвет към кого да запиша час, какво да направя. Единия път още същия ден бях с час, другия ме свързаха с лекар първо за консултация по телефона и ме сместиха в графика си за следващия ден. След седмица вече в болницата прегледи с какви ли не машини и специалисти.
Да чукна на дърво, когато сме зле, все така да сме.

Противогрипни не слагаме. Боледуваме си и се лекуваме с вода и парацетамол. Ей, миналия уикенда дъщерята се тръшна с вирус, изпусна тренировка, а тази събота има състезание, добре че е само клубно и днес ще има възможност за още една последна практика на съчетанието с партньорката си.

# 183
Аз съм от тия дето всяка година се влачат повече от месец с кашлиците и накрая опират до антибиотик. Така че може да си сложа.

# 184
Никога не бях слагала противогрипна ваксина, но миналата година правих химиотерапия и по мнението и на хематолог, и лл си сложих. Никога не съм боледувала от грип, та не знам дали ваксината ми помогна, но сега отново ще си я поставя.

# 185
  • Манчестър
Не съм медицинско лице, ама как третирате грип с антибиотик, при положение,че грипа поне доколкото чета е вирусно заболяване , а антибиотика третира само бактерии.

По въпроса за противогрипни ваксини - не съм слагала, нямам намерние и не вярвам някога да си променя мнението.

# 186
Вирусите не се третират с антибиотик, но е възможно да има усложниния вследствие от грип.

Нашата лекарка (която смятам, че е добра) не ни изписва антибиотик, освен ако няма друга алтернатива или е крайно наложително. Миналата година я питах за противогрипна ваксина и я ми препоръча въпреки, че нямам история с тежки заболяваня или фамилна обремененост. Не си я сложих заради обстоятелства, мисля тази година да го направя.

# 187
Не съм медицинско лице, ама как третирате грип с антибиотик, при положение,че грипа поне доколкото чета е вирусно заболяване , а антибиотика третира само бактерии.

По въпроса за противогрипни ваксини - не съм слагала, нямам намерние и не вярвам някога да си променя мнението.

Ave, в началото третирам с парацетамол, мед и чай (които почти не ми помагат). В офисите ни има климатици (цяла година се охлаждаме на 21 градуса) и работата ми е свързана с говорене, телефонни разговори и гърлото ми не може да се възстанови, ако не си взема поне 2 седмици. Обиккновено взимам 1-2 до 3 дни и после кашлям още 1 месец . Като отида на лекар се оказва я бронхит/чест инфекшън и така се стига до антибиотиците.

# 188
Привет от дъждовен Лондон Yum
запознати ли сте с изискванията за пожарна безопастност? Сградата, в която живеем е 5 входа с по 8 апартамента. Преди година се нанесохме и имаше пожарогасител на всеки етаж. Това лято, точно след големия пожар в Гренфел, един човек дойде и ги събра, помислих, че за някаква проверка или профилактика, но така и не ги донесоха обаче. Писах на фирмата, която се занимава с поддръжката на сградата и ми отговориха, че нямало разпоредба сградите да са снабдени с пожарогасители....което ми се стори малко странно. Моля да споделите мнение и опит, все пак тук  израза safety first е един от най-популярните Smirk

# 189
  • UK
В нашатс сграда не съм виждала пожарогасители.

# 190
Мисля, че би трвбвало да има.
Може да се обадите на Local Fire Service и да ги попитате.

Или говорете с ландлорда, ако нещо се случи фирмата, която стопанисва имота ще го отнесе.

# 191
  • Манчестър

Вероятно имате sprinklers ........

# 192
  • UK

Вероятно имате sprinklers ........

А, да, права си, това го имаме със сигурност.

# 193
  • UK
А как стои въпроса с такъв в къщите?
И у нас нямаме  newsm78
Замислих се и аз сега

# 194
В къщите трябва да има сенсори и спринклери. Мисля дори, че ги монтират безплатно. Моята противопожарна аларма се вкл/чва от най-малкото, фурната ми е точно под единия /нит.
Поражарогасител не е задължителен за къщите.
Хубаво е вратите да са огнеустойчиви в блоковете, да имат уплътнение. Ако вратата е затворена пожарът се ограничава в едно помещение.

Общи условия

Активация на акаунт