Великобритания - Тема 71 Есенно - Предколедна

• 58 209
  • 733
  •   1
Отговори
# 195
  • UK
В къщите трябва да има сенсори и спринклери. Мисля дори, че ги монтират безплатно. Моята противопожарна аларма се вкл/чва от най-малкото, фурната ми е точно под единия /нит.
Поражарогасител не е задължителен за къщите.
Хубаво е вратите да са огнеустойчиви в блоковете, да имат уплътнение. Ако вратата е затворена пожарът се ограничава в едно помещение.

Хи хи това с фурната Wink ми звучи познато hahaha
Имаме ,такива и ние. Неведнъж ,включвам с отварянето на фурната. Този целия въздух ,ама право към сензора сякаш нарочно се насочва  Joy Joy

# 196
  • UK
Бях поисала преди няколко седмици, че ми пращат смси за безплатна противогрипна ваксина, приятеля ми ми се подиграва, че само на хора с дисабилитис би давали безплатно.

Ние си имаме пожарогасител който е от 1998. Не вярвам да ни опази, ако се наложи. Има аларми иначе, спрънклърс няма.

# 197
Аз още от България почъи всяка година си слагам противогрипната ваксина, още като бях тинейджър, майка ми ни слагаше на всички. Тук в Англия също съм си слагала досега и не съм боледувала, най-много някоя хрема. И като се има в предвид как всеки втори идва и ти киха и кашля в ли, за да видиш аджеба каква кашлица има

# 198
Пожарогасител си купихме сами. Скоро е проверяван според етикета. Имаме и няколко вида датчици. Само да не се налага да се ползват....

# 199
В ежедневието наричаме "грип" настинката, а грипа е тежко инфекциозно заболяване от който се и умира..... Противогрипната ваксина не предпазва от настинки.

# 200
Не слагам противогрипна ваксина, от пет страни ме дебнат ( между няколко проекта) 🙂 И на децата не слагам нищо освен наложителните.
Пожарогасителите всеки път ги гледам в Костко. На сайта на bbc има тема за Гренфел в снимки за обитателите на 21-я етаж. Там съвсем не са живели хора на помощи, апартаментите се били много хубави и просторни. Разказват за един португалец, който увил семейството си в мокри кърпи и ги извел два часа след началото на пожара.

# 201
Бях поисала преди няколко седмици, че ми пращат смси за безплатна противогрипна ваксина, приятеля ми ми се подиграва, че само на хора с дисабилитис би давали безплатно.

Ние си имаме пожарогасител който е от 1998. Не вярвам да ни опази, ако се наложи. Има аларми иначе, спрънклърс няма.

Законодателствто е променено от 1998г.
Относно Гренфел - кладингът не е бил fireproof, ландлордът в лицето на община Кензингтън не си е свършил работата.
Иначе дали са били на помощи или не - не знам. Има приватизирани кансъли, при нас 2 бед екс кансъл е 500 хил.
МГМ, аларми е достатично, файърмаршал съм, достатъчно е за жилища.

Лейдибъ'д, надявам се че всичко след химиотерапията да е наред със здравето ти.
Сложих противогрипната вчера, безплатна е за диабетици и хора с определени състояния, аз платих 12.99.

# 202
Stardust@ Благодаря ти! Нямам оплаквания.
"The annual flu vaccine is offered free of charge to:
young children
pregnant women
anyone aged 65 and older
anyone with an increased risk of serious complications from flu"
Не очаквай противогрипната ваксина да те предпази от настинки. То е като при всички ваксини - ваксината против хепатит Б не предпазва от другите хепатити и чернодробни заболявания.
Стабилна имунна с-ма се справя с вируса на грип, но има рискови групи, където вероятноста грипа да доведе до усложнения е голяма - за това и за тях е важно да се имунизират. За това и го предлагат безплатно.

# 203
  • Bristol
Лейдибърд, в твоята ситуация аз не бих се чудила, дали да слагам или не. При определени здравословни проблеми си е задължително. Радвам се, че всичко е ок при теб!

# 204
Merry  bouquet това исках да кажа - аз съм към 50-те, не боледуваща, с дете, което също не боледува - до създалата се ситуация не съм слагала ваксината - никога до този момент лекар не ми е казвал, че е добре да я поставя. На детето също не слагам по същата причина. От хората, които вярват на лекаря си съм. Към ваксините подхождам както към всяко лечение - след като лекаря е казал, че за мен е добре - правя. Убедена съм, че той знае по-добре кое е подходящо за мен, от приятелките ми, или от форума...
Кажете моля какво четат децата ви около 13 годишни. Изчерпах се от към идеи - книгите, които на мен са ми били интересни не ги чете с удоволствие. Прочете Винету, Острова на съкровищата, но не били "неговите" книги... но пък всичко на Darren Shan се чете на един дъх  ooooh!

# 205
  • Bristol
Моята 12 годишна мъкне книги от училищната библиотека, дори не знам какви са, не изкарва много време в четене Sad За съжаление класиците, които ние харесваме и четяхме, на тях им се струват скучни. Да четат каквото ги влече. Виж и по английски кои произведения ще учат тази година и натисни поне тях да ги прочете от начало до край.

# 206
С училищния материал нямам проблем - за разлика от мен той хареса Шекспир и го чете с удоволствие. Сега учат Оскар Уайлд - изчете приказките, а "писмата" ги четат и коментират в училище. Сега докато се мотам с кафето пред компа свалих The Black Magician Trilogy - ще се разбере дали ще го зарадвам...

# 207
  • До хладилника, който обичам
Percy Jackson поредиците ако не е чел, може да са му интересни.

# 208
Благодаря! Мисля че ще му харесат! Издърпах и тях - заредих киндъла.  Довечера като се прибере ще се разбере дали съм улучила...

# 209
  • Истински се вижда само със сърцето.
Лейдибърд, много е хубаво че имаш доверие на лекаря си, все така добре да си  bouquet

Тъкмо и аз щях да предложа Пърси Джаксън, моят племенник много го харесваше на тази възраст Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт