Великобритания - Тема 71 Есенно - Предколедна

• 57 976
  • 733
  •   1
Отговори
# 15
  • Bristol
Pampers, то моето каране няма да е много, веднъж дваж в месеца да изляза организирано. Иначе комютинга си ми е с колело и влак Simple Smile
Комедиантите са различни, имат различен стил, някои ги харесвам други не. Аз редовно се бъзикам с колегите си и те с мен, така наречения banter. Имам много добри попадения, въпреки че английският ми не е роден език и все още има какво да уча Simple Smile Но за тези шеги трябва да не си много чувствителна натура. Ако го приложа на мъжа в къщи, той се засяга Simple Smile

# 16
  • До хладилника, който обичам
Има силиконови топки за сушилня, които помагат дрехите да не се мачкат толкова, пухените да остават пухени и отнемат от натрупващото се статично електричество. Около £7-10, от амазон, едни с бодлички, приличат на топки за масаж. Моите са кой знае къде, но по принцип работят. Омекотител не слагам аз, разчитам на аромата  на капсулите за пране.

# 17
  • UK
Благодаря за новата тема.

Аз се каня нашата сушилня да сменям отдавна, допотопна е, но и аз не мога без нея.
Успешна седмица на всички!

# 18
Сушлинята каква да е, зависи какво ти трябва, дали кондензна или свързана с отходните води. Във всеки случай висок клас на сушене и със сензори за сушене да е Simple Smile
Висок клас ми трябва, сега започнах да гледам самсунгите, пералнята ми е такава. Каква е разликата от към удобство между кондензна и такава с отходните води?

Навремето като живеехме на квартира имахме сушилня към пералнята, пробвах няколко пъти и спазвах инструкциите и направо се отвратих. После бяхме на гости в България на приятели за няколко дни и там като изпрах ме навиха пак за сушилна, резултатът въобще не ми се понрави. Май ще трябва да се поразровя в which? там гледах рев/та и тестове на различни модели.
Вчера като видях времето и аз се вдъхнових и простирах навън, иначе тези гимнастики с прибирането и изваждането по 100 пъти не ги практикувам. Имам електрически сушилник, върши ми идеална работа, но  простиране и прибиране отнемат много време.

Тази ми изглежда ок на първо четене:

https://www.johnlewis.com/bosch-wth83000gb-heat-pump-condenser-t … ng-white/p2755871

# 19
  • UK
Първата къща, в която живях тук, имаше сушилня, и използването беше много лесно, врътваш копчето на програмата и като свърши, само чистиш филтъра и през няколко дни контейнера с водата (беше с конденз). Дрехите си излизаха меки и топли и напълно сухи, освен ако не си сложил твърде много. Обаче са си различни, пералните също, в предишната къща имахме една допотопна, която ми изкарваше дрехите миришещи страхотно на омекотител, цялата къща миришеше. Тази уж е по добра, но не мога да докарам същата миризма, изобщо не ми харесва, а понякога дори трябва да пера по два пъти, защото дрехите миришат отвратително. В отделенията за прах/омекотител се събира вода, и не мога да ги ползвам, и трябва да слагам омекотителя в чашка в самата пералня, което няма същия ефект.

За тръгването - така е, но аз като си тръгнах той е отишъл и седнал с братовчед си и не е бил сам. Даже затова ми се ядосва, че братовчед му казал айде да пием по нещо след това, но той си тръгнал, понеже нямал пари. Всъщност понеже цигарите му бяха в чантата ми. Сърдеше се, че можело да си изкараме приятно с тях, аз откъде да знам? Казах му да ги покани да излезем друг път.

# 20
  • постоянно
Благодаря на Аве за темата , добро утро момичета .
Настинала съм до безобразие - имам ужасна хрема и главоболие.  Sick Sick Тъкмо като бях решила да си бия грипна ваксина .

днес е рожденият ден на моята мила майка. черпя ви виртуално по кафенце за нейно здраве.  Heart Eyes

Вали, гадно е , сигурна съм , че шефа ще ме натири да си ходя като дойде в офиса , няма да му откажа офертата .  Sick Sick

# 21
her, бързо да се оправяш!Това да ти е 1-та и последна настинка за сезона! Да е много здрава майка ти!

Чела съм, че домакинско фолио на топка в пералнята отнема статичното електричество, но не съм пробвала.

# 22
  • До хладилника, който обичам
Сушлинята каква да е, зависи какво ти трябва, дали кондензна или свързана с отходните води. Във всеки случай висок клас на сушене и със сензори за сушене да е Simple Smile
Висок клас ми трябва, сега започнах да гледам самсунгите, пералнята ми е такава. Каква е разликата от към удобство между кондензна и такава с отходните води?
Тази ми изглежда ок на първо четене:

https://www.johnlewis.com/bosch-wth83000gb-heat-pump-condenser-t … ng-white/p2755871
Най-общо разликата е, че кондензната можеш да я сложиш където си искаш - ако щеш, на двора под навеса Simple Smile А с вързана към тръбата не се занимаваш да празниш контейнера с водата. Иначе и двете сушат добре. Моето място е под кухненския плот, така че нямам нужда от кондензна.
Ползвам си наличната, докато работи, ако взимам нова, основно ще гледам да има сензори за сушене, които могат да прекъснат програмата по-рано, ако дрехите са изсъхнали до зададената сухота. Иначе сушилните харчат повече ток, какъвто и клас да са. Но с английското време съм готова да плащам за лукса да имам сухи дрехи, когато на мен ми трябват, а не когато времето реши Laughing Голям барабан е също добре - пералните и сушилните често са с различна вместимост в полза на пералните, ако се суши всичко от пералнята, е хубаво сушилнята да събира прането.

# 23
  • UK
Благодаря за темата!

Аз без сушилнята не мога и тук и в Бг. Нашата е висок клас Хотпойнт, докараха си я преди години от Бг, че беше чисто нова когато се преместихме тук. Ток харчи по-малко от телевизора ни, който е доста смотана марка. Проблеми с избеляване и свиване нямам, но спрях да суша ризите на ММ, че само мрънка че му се свивали, а всъщност той на дебелява но не се излиза с него на глава. Преди когато ги сушах почти нямаха нужда от ютия, сега не ми пука давам ги на химическо да ги гладът.

Времето и при нас е доста сиво и мокро.

И да се оплача и тук, ходих до един магазин, специално да си купя Бг боб и като купих  чак видях, че боба,  на "Оберон" всъщност от Казахстан. И червен пипер си купих и в него само обаковката българска, от Китай.

# 24
  • постоянно
ГреенПи,
 аз купувам боб от Теско - кисна го от предната вечер и после варя. Нямам никакви оплаквания- доста едричък даже и добре се вари ( от накиснат ) .
 Hug

# 25
Хер, честит рожден ден на мама, да е жива и здрава още дълго време да я радвате! bouquet
Ти да оздравяваш!

Бу, благодаря за инфото, ще разгледам и да видим къде ще я забия, място имам, но не искам да се вижда.

Боб си купувам и аз от уейтроуз или сейнсбърис, кидни бийнс, но радко ядем боб вкъщи, вкл/чвам го от време на време в салати, но като основно почти никога.

# 26
  • UK
И аз по принцип взимам от Сейнсбъри или Уайтроуз, но се изненадах като открих, че и боба и червения пипер на са български.

# 27
GreenP,  сигурно от много години си тук. Български боб отдавна много трудно се намира и в магазините в България.

В България живеехме в черноморски град и тук направо ми се вижда сухо, нищо, че вали официално по-често. Нямам проблем да суша в стаите, проветрявам постоянно и влага нямам. Пералнята ми е с 1400об/мин и дрехите излизат леко влажни. Е, в някакъв следващ етап, в собствен дом ще мисля за сушилня, но сега не ми е първа необходимост. Имах крещяща нужда от сушилня в България, когато дъщеря ми беше бебе.

Ел, на ecover омекотителите не стават ли? Всъщност аз не съм ги пробвала, защото също не ползвам омекотители, но една приятелка ми ги хвалеше.

Хер, да е жива и здрава майка ти!

# 28
  • York
Аз боб "готвя" от консерви Simple Smile Не варя, а пека с наденичка за 20 мин във фурната и воала Simple Smile

Хер, жива и здрава да е майка ти, а ти да се отървеш от настинката скоро.  Peace

# 29
  • Манчестър
Благодаря за новата тема!

Аз съм за сушилня, стига да е отделно от пералнята. Тези 2в1 или вадят дрехите полуизсушени или смачкани до безобразие без никаква опция да се изгладят после. Перфектно се справяме и със сушенето(без да ползвам сишилнята) Във Варна целогодишно е по-влажно от тук, та с две думи се родих като пристигнахме. Днес две перални се изсушиха перфектно на двора, хем втората в 2:30 я пуснах. Зимата с парното-пък съвсем бързо става. Да не говорим и колко по-евтино е. ММ едва не получи удър след като включих сушилнята към пералнята за проба и видя какво отчете като изхарчен ток😂

Много обичам театър и мюзикъли. Но време и компания трудно се намират за такива неща. Поне за спорт ще се опитам да издействам някаква схема, че сега с колата съвсем спрях движението.
Мери, много ти се радвам за колелото. Ние и двамата с ММ обичаме да караме, но рядко успяваме.
Добре, че споделихте за полетите. Тъкмо се организирахме навреме да хванем евтините билети от Донкастър майка ми да ни гостува.

Нали знаеш,че спират полетите от Донкастър до София. За кога успя да се вместиш.

За моята сушилня Бу ме консултира какво да гледам да има и т.н. и съм много доволна. Кондезна е и стои в отделна стая ( конвертиран гараж).

Боб купувам от турците , като нашенския си и с пресен джоджен е супер.

Общи условия

Активация на акаунт