Великобритания - Тема 71 Есенно - Предколедна

• 58 140
  • 733
  •   1
Отговори
# 390
  • Оптимист по принуда
2ри сезон го има целия в bbc i player.

# 391
Здравейте! Нахлувам в темата със следния въпрос. Предстои ми пътуване с детето до Англия и обратно. С баща му не сме женени, респективно с детето сме с различни фамилии. Необходим ли ми е документ за пред властите на летището, за да можем да се приберем от Англия за България? Благодаря!

# 392
Aко нямаш пълномощно от бащата/без значение дали сте с брак/ не можеш да изведеш детето от България/това за пред Бг властите/. На мен тази година за първи път ми искаха англичаните при влизане в Англия и акт за раждане на детето /на английски/ за да видят дали наистина съм майка му/с различни фамилии сме/.

# 393
Пълномощно ще направя, знам че е необходимо ( на български език). Въпросът е за пред английските власти за навръщане какво ми трябва. А ти сега ме изненадваш, че ще ми трябва и при влизане в Англия преведен акт за раждане 😕😕😕!

# 394
На връщане не ти трябва нищо. В смисъл - само паспортите. Акт за раждане издават триезичен в общината. Няма как иначе да докажеш на англичаните, че си майка  на детето.

# 395
Благодаря за отговора. Ще ходя да питам тогава в общината, дано да се случат бързо нещата.

# 396
Три пъти съм пътувала сама до Бг с малката, англичаните нито на отиване, нито на връщане са ми искали допълнителни документи освен паспорти. Единия път ме питаха аз ли съм майката. Със различни фамилии сме, и аз пътувам с Бг карта, а малката с португалска. Българските служители от друга страна, последния път 10 минути ги чаках да си направят справката и тогава да летим. Според мен е добре да се извади пълномощно от бащата на двата езика ( един лист, текста в две колони на англ и Бг) и триезичния акт за раждане от общината. По-добре да ги имате и да не ви ги искат, отколкото обратното Simple Smile

# 397
Още веднъж много благодаря на всички!

От темата научих за съществуването на триезичен акт за раждане, видях какво представлява и още утре ще извадя. Ще имам и необходимо пълномощно от бащата на български и английски език. Съвсем съгласна съм, че е по-добре да съм подготвена, за да не притеснявам детето най-вече!

# 398
То и на мен за толкова години за първи път ми искат на влизане в Англия доказателство, че съм майка му - детето е на 12г. и го питаха дали съм майка му, да си каже адреса и къде учи... защото аз естественно и в акта за раждане съм с друга фамилия  Joy Следващия път ще нося и документ за фамилиите.....

# 399
Ladybird_ , попаднали сте на някой много съвестен 😉

# 400
Скоро нали говорехме за спокойни квартали и тн. В тоя дух моя мъж какво спретна днес. Прибирам се от работа, и нали юи е каръшки месец, колата не пожела да запали вчера и днес ходих с влака. Той ще идва да ме чака с детето на гарата, за да не ходя пеша по тъмницата, а и за да се прибера по-навреме. Гарата не е кой знае колко далеч, 10 мин с кола. Прибираме се вече и какво да видя, нашия оставил входната врата широооко отворена, телевизора работи, изгасил лампите, но и се сетил да пусне парното. Направо щях да падна.  Поне само половин час ни е нямало. ( Къщата ни е в затворен квартал, но недалеч има що годе оживен път.

# 401
https://
То и на мен за толкова години за първи път ми искат на влизане в Англия доказателство, че съм майка му - детето е на 12г. и го питаха дали съм майка му, да си каже адреса и къде учи... защото аз естественно и в акта за раждане съм с друга фамилия  Joy Следващия път ще нося и документ за фамилиите.....
А питаха ли ви дали живеете в УК?
Това, което знам от българските гранични служби е, че граничния контрол на друга страна, различна от БГ няма право да ни разпитва, нито да ни иска документи, ако пътуваме с бг паспорти т.е. имаме само бг гражданство.
Възможно е да е бил съвестен служител, няма нищо лошо в това да зададе контролен въпрос, но не би трябвало да ви спре, понеже всяка държава се грижи за собствените граждани.

# 402
  • След завоя в дясно
Благодаря за отговорите за очилата. Аз не съм с голям диоптър и се следя в Specsavers, на последния профилактичен казаха, че малко съм вдигнала и ми трябват нови. Дадоха ми цена от £69 за смяна на стъклото само.

# 403
Agent007 нас, възрастните не са ни питали къде живеем. Пътуваме с кола, която е с УК регистрация на мм, куче, което е с УК паспорт на наше име... Само детето не е с нашата фамилия  Joy До сега само са питали детето "това ли е твоята майка" - за първи път тази година ми искаха доказателство.

# 404
  • York
Съпруга ми прати преди няма и месец 230 паунда за два чифта очила (плащаш един чифт и втория е безплатен, само екстрите допълнително). Той е с астигматизъм, не много висок диоптър и държи да са хелиоматик. И не се хвърля по принцип на скъпи рамки.

Аз си направих очила за концентрация, че ми откриха астигматизъм на едното око и сега явно от преумората взе много да се проявява.

До сега можех да оставя Рада някъде и да си върша каквото си искам, но свърши и тоя рай, почна да се завърта маймуната  Crazy

Имате ли си от огромните паяци. Ние унищожихме един у дома и два от външната страна на къщата. Не се страхувам от паяци, но тия грамаданските ми идват малко в повече.

Общи условия

Активация на акаунт