Великобритания - Тема 71 Есенно - Предколедна

• 58 125
  • 733
  •   1
Отговори
# 420
  • След завоя в дясно
Тези в "1 паунд" са сините пелети на
http://www.doff.co.uk/
Ако бяха опасни/неподходящи - нямаше да се продават свободно. Все пак тук се грижат не само за деца и дом. любимци, а и за "дивата" природа...
Има различни видове на пазара, някои са отровни някои не, затова трябва да се чете опаковката.
"Snail bait represents a major risk for dogs and cats and is a more common source of poisoning than you may expect. Snail and slug bait products, which typically contain the active ingredient metaldehyde, are available as a pellet, liquid, or powder. In order to attract snails and slugs molasses or brown sugar is added."

# 421
  • До хладилника, който обичам
Знам как да правя и пай, и кръмбъл.. Ама те са с до 2 ябълки нали Joy Другите 200 са ми проблем. Grinning
 hahaha hahaha hahaha
Oх, да. Много хубави пайове стават с ябълките за готвене, но с 200 ще видиш зор. Раздай ги  Peace

Има ли мами, спасили се от голите охлюви в градината? Да е безопасно за деца и животни, защото съседските котки често маршеруват по двора. Има много предложения, но търся препоръки от първа ръка, ако може Simple Smile
Първо опитах да ги давя в бира. И се давят. Обаче взеха да си водят приятели - миризмата на бирата събира всички плужеци на километри! Взех slug killer от Уилко, който се води сравнително безопасен уж. Едни сини гранули на Bayer.Котката не ги яде, децата бяха инструктирани да не пипат, но те са големи и разбират. Далиите ми сега са по-малко изядени, че бяха стигнали до чуканчета - но трябва да се слагат редовно. Като спряха да ги ядат, спрях и да слагам около 2 месеца и вчера видях, че пак плюскат, гадовете. И на доматите не прощават.
Положението е:

Последна редакция: вт, 10 окт 2017, 18:45 от Бу

# 422
  • Манчестър
Памперс ,
 слушам радио 2 или харт.  Hug

Паяци - бол , много ме е страх , но мъжете у нас са брейв и ме спасяват  Mr. Green

Донесоха ми купешки банички от БГ вчера- точно каквито обичам ,  с твърди и препечени краища  Mr. Green

Хич не чакам банички от БГ...😀

Хванах самолета за уикенда и отидох до БГ. Тъкмо тази сутрин сгънах две , едната с боза, другата с айран.....е разтекох се😀

# 423
  • Bristol
Аз ползвам на Bayer, но на етикета си пише деца и животни да се държат далеч от него. Може друга разновидност да има.

Обожавам радио Харт, но Бристол. Много им обичам сутрешното шоу Simple Smile

# 424
Май само аз не ям банички и шкембета.  Joy
Виж таратор в промишлени количества и български домашен мед!

Няма ли електронен репелент за охл/вите? Взехме такъв за лисиците и катериците и тотално нямаме вече въобще, но за охл/ви наистина не съм виждала. Ще питам пест кънтрола на работа дали няма да дадат хинт.
От репелента чак дребното куче на злобните ни съседи спря да излиза в градината.  hahaha

# 425
  • София
М@я, Ladybird_, Ell, Бу, Merry, много благодаря за предложенията и споделения опит. Ще поогледам по-обстойно етикетите, щом се предлагат и безвредни, когато видя в магазините. Аз досега само на такива, които са опасни за дом. животни съм попадала, затова спрях да гледам по стелажите.
Има някакви капани, за които се замислям. Случайно някой да е пробвал нещо такова:
https://www.ebay.co.uk/i/142498871238

# 426
Момичета.... Побъркаха ме последната седмица, която сме в БГ... Тъй като се водя в майчинство втора година и ще идваме сега в Англия да работим, имах намерение просто да оставя картата ми където ми изплащат майчинството на свекървата и без да оправяме документи за прехвърляне за да не се занимаваме... Но днес ходих до НОИ и там ми обясниха, че няма как да стане това и най-добре да го прехвърля. Да ама това няма как да стане докато не започна работа и не подпиша трудов договор. Това естествено е проблем защото ще започна работа в Англия поне след месец докато оправим НИН... А през това време детето ще е при свекървата. Също така ми казаха, че НОИ тук и в Англия не са свързани и няма как да разберат ако започна там работа. Моята счетоводителка пък ми каза, че естествено щели да разберат понеже всеки месец си вървят осигуровки. Вече тотално се обърках чак не мога да обясня като хората. Много се надявам на вашите съвети, ако има някое майче попадало в същата ситуация. Как по дяволите да постъпя?!

# 427
  • UK
Аз си прекъснах моето на тръгване и си прекратих договора за работа. Нали трябва да се подписват там разни неща при приключване на взаимоотношенията, не исках да ми висят бумащини после, да се чудя как да се оправям от разстояние.

Аз проблеми с охлювите нямам, малкото тревичка, дето имах в градината децата ми я съсипаха.

# 428
А като го прекъсна после веднага ли започна работа? И ако не си, плаща ли си осигуровки и на каква стойност на месец? Защото на мен ми сервираха, че като си прекъсна майчинството трябва да плащам осигуровки 250лв на месец...

# 429
  • UK
Какви осигуровки могат да ме задължат да плащам в Бг? Водя се неосигурена там, но бях чувала, че може/ или трябва, не знам, да уведомиш НОИ, че напускаш страната. Аз не съм ги и уведомявала, не съм плащала нищо, напуснах работа, заминах и започнах тук работа след 6 месеца. Но това беше преди 2 години.

# 430
Охлюви и паяци и при нас колкото си искате. Дори в хола всяка сутрин виждам следи от охлюв и не мога да разбера къде се крие гадината. Патио дор имаю, но си мисля че няма как да влиза всеки ден от там, а мин седмица чистихме мокетите и бяхме разместили и мебелите и пак не го намерих. Последно имаше и в гаража един 😑

# 431
  • Истински се вижда само със сърцето.
Ронка у нас влизаха точно през вратата, оказа се не добре уплътнена и видях как се приплъзва и влиза гадината Simple Smile Вътре не оставаше, нощем мърсуваше и после само следите намирах. Няколко пъти го хващах на влизане и го изхвърлях  Laughing

# 432
А като го прекъсна после веднага ли започна работа? И ако не си, плаща ли си осигуровки и на каква стойност на месец? Защото на мен ми сервираха, че като си прекъсна майчинството трябва да плащам осигуровки 250лв на месец...
Не може ли да си прехвърлите майчинството на свекървата, щом тя ще гледа детето? Иначе това за осигуровките не е така, освен, ако не искате да си запазите статуса в БГ предполагам. Но то няма смисъл да го пазите, тук като започните и ви се трупа, ако решите да си ходите в БГ ще си го прехвърлите един ден. Успех.

# 433
Не може ли да си прехвърлите майчинството на свекървата, щом тя ще гледа детето? Иначе това за осигуровките не е така, освен, ако не искате да си запазите статуса в БГ предполагам. Но то няма смисъл да го пазите, тук като започните и ви се трупа, ако решите да си ходите в БГ ще си го прехвърлите един ден. Успех.
Точно това е, че искам да го прехвърля, но ми казаха от НОИ, че нямало как да стане преди да съм започнала работа на друго място (това няма как да стане, защото ще започна в Англия и не се знае точно кога). т.е. трябвало да подпиша трудов договор и тогава да го прехвърля, защото иначе сегашния ми работодател ще трябва да ме върне на работа като ми прехвърли майчинството и ще се налага да плащам редовните осигуровки на стойност 250лв.. Голяма философия направо не знам. Май накрая просто ще прекъсна всичко и това е.

# 434
Аз дойдох в майчинство. Прекрарих го после от тук. Счетоводителката ми изпрати всички нужни документи, попълних ги и ги върнах по пощата. Приятелка отиде да ми вземе трудовата книжка и служебната бележка.

Всичко се прави с пълномощно, как пък едно прехвърляне на майчинството да не може?!

Директна връзка с двете сиситеми няма, но направи ли се проверка, веднага ще се види къде какво си правила. От тук за справка за едни документи ми изискаха координати на НОИ Варна.
Осигуровки се плащат само в 1 държава членка на ЕС.

Общи условия

Активация на акаунт