Великобритания - Тема 71 Есенно - Предколедна

• 58 088
  • 733
  •   1
Отговори
# 525
  • ENGLAND

Много ми се иска да видя тук,как се строи къща?

Има няма за няколко месеца Laughing
Има няколко канала по които вървят само предавания за къщи и градини. Аз така гледах Ground force и след това сама си оправих градината. А по BBC всяка сутрин от 10 е  Homes under the hammer, често пускат и DIY SOS. От гледане на такива предавания станах супер майстор, моя е с две леви ръце. Пък и разбрах защо в началото като накарах моя мъж да сложи една релса в кухнята, той ми обяснява, че това не е стена и само дето не се скарахме. Ами не е стена, пластърборд дето нищо не можеш да завинтиш. Сега вече знам какво на какви стени се слага, как се поправя, видове бои. И всичко това от гледане на различни предавания. Сега гледам This old hause по Home, точно дава как се ремонтира от до стара къща, американско предаване, но такива нови джаджи показват.

# 526
Бела, честит рожден ден и от мен.

Само не разбрах, какво им е на прозорците? Нашите са си нормални, в апартамента на родители ми в София в спалните са същите. Ние сме в 3 стайна детачната, като 2от стаите са ок, третата е малка и сме я запланували за стая на детето, още не е обзаведена, защото най-донре се спи на мама на леглото 😂.  Долу имам юалка кухня и приличен хол. На тукашните къщи юи харесва, че нямам комшии от всякъде и двора!! Това да си излизаш когато си пожелаеш, направо си е безценно. Лошото е, че горе долу сега слънце не се появява в градината, но пък лятото е супер. Не е перфектна къща, но и не смятаме да ни е форевър хоум, така или иначе. Леля ми живееше в Банкя преди, ми моята къща повече ми харесва. Те там имаха само етаж и двора беше основно за комшиите, които си го поддържат. Етажа им се състоеше само от 2 стаи. Но от къща до къща има разлика. Майка ми като ми беше ма гости не я хареса, но мисля, че си е представяла тип бг селки къщи.

Хелоуин и ние не празнуваме, но раздавам бонбони на децата. Тази година може да сложа лека украса и ще обшека детето като тиква. Но ще сме си вкъщи, няма да обикаляме.

# 527
  • някъде в орбита...
Много зависи какво работиш и в кой етап от живота ти.
Майка като бях малка ми казваше, че вълк-единак е родила, вълк-единак ще си умра. Какъв етап, какви 5 лева Satisfied Stuck Out Tongue Виж, домочадието да виси на моето шофиране наистина е досадна ситуация с отдалечените къщи... Rolling Eyes

Ние Халоуин го празнуваме от ден първи. Като няма вече Кукери или Ората Копата, ползваме каквото има WinkLaughing

# 528
Ронка, защо на детето най-малката стая? Децата са такъв генератор на неща... Отделно имат нужда и те от пространство, бих казала повече от възрастен. Не се заяждам, интересна ми е тази тенденция. Позната с 3 бед къща напъха двете си деца / момче и момиче/ в малка спалня на двуетжни легла. Най-голямата е за нея и мъжа й.

# 529
  • UK
Моят мъж трябваше за 3 дни да обзаведе къщата преди да дойдем и той така нагласи голямата спалня за нас, едната по-малка за децата. Мислих да разместим, но така си остана и си свикнаха. А даже прозорците така са обезопасении и замислени, на нашата спалня се отваря отгоре, а на детската отдолу. Имаме още една малка, която ползваме за гости и трупане на багаж, те са още малки и искат да са си заедно, но когато си има всеки собствена стая, ще е малко по-добре. Сега и леглата им са от детските икейските по 1,60 м, че иначе съвсем няма да има място там. Така или иначе не мислим още дълго да се задържаме в тази къща.

# 530
  • Bristol
Ронка, защо на детето най-малката стая? Децата са такъв генератор на неща... Отделно имат нужда и те от пространство, бих казала повече от възрастен. Не се заяждам, интересна ми е тази тенденция. Позната с 3 бед къща напъха двете си деца / момче и момиче/ в малка спалня на двуетжни легла. Най-голямата е за нея и мъжа й.
Не знам за чуждите деца, но моите винаги са били около мен. Носеха си играчките в хола, където сме ние. Аз самата предпочитах да са около мен, хем ми е по-спокойно и под око, хем комуникираме лесно. Даже сега, като са големи, си седят в хола на телефоните. Синът дори и лаптопа си мъкне и слага на кафе масичката. Дъщерята държи да пише домашните си на масата в столовата, въпреки че има хубаво бюро в стаята, синът беше същия. Тя се затваря, само като ще говори с приятелки и като се гримира, синът, когато приятелката му е на гости Simple Smile Ние затова обединихме хола и столовата, за да създадем по-голямо пространство за събиране на семейството, като по Икейските каталози Wink Компютрите и конзолите за игри също са във всекидневната. Реално спалните в нашата къща се ползват само за спане. Нашата понякога за сушене на пране и гладене Grinning

Последна редакция: сб, 14 окт 2017, 17:23 от Merry

# 531
  • До хладилника, който обичам
Аз искам да ви подсетя да говорите в квадратура Mr. Green
Тогава вярвам че може да се съгласим, че много от тукашните къщи не са толкова малки. Много от апартаментите в България са със същата квадратура и никой не се удивлява от това. Реално жилищна площ от 70-80-100 кв.м. изобщо не е толкова малка. Особено предвид че къщите тук често са с три спални, наистина едната често е малка, но самостоятелна. Колко от вас са имали собствена стая като деца? Като се добави бонусът на собствен двор, плюсът за мен е голям.

# 532
  • След завоя в дясно
По принцип  отбелязване Halloween като  украса слагам ( семпла и набягам на тиквите и есенни  мотиви, не ми допадат страшните ) на децата им купувам  сладичко по техен избор, и обикновено  не ходим  на trick or  treat. Раздаваме от вкъщи, при  нас  има доста  деца и  става  хубаво.  Тази година  ще пропуснем  обаче  защото  децата  са на занимания  след  училище и много  късно ще се  приберем.
Една от  основните причини да не си вземем  къща в съседното до нас селце и къщите са  супер е това, че децата няма как да се  придвижват  без  кола. Ако  реши да излезе  с приятели  като е по голям до по късно,  трябва все някой да го прибира.
И моите  са постоянно  покрай  мен, даже  едното  вече  си пише домашно  до мен  докато  пиша с вас 😊 на кухненска  маса нищо, че си си  има  бюро  в стаята. 

# 533
  • UK
Започнах да гледам Доктор Фостър, много се депресирах. Grin

# 534
  • Оптимист по принуда
Започнах да гледам Доктор Фостър, много се депресирах. Grin
Силен филм.

Имаме slug в хола, видях му пътечката! Imp

# 535
Това беше идея на мъжа ми. И аз мислех да и направим по-голямата стая на стая, но той не се съгласи. В главата му е как тя е малка и няюа да и трябва кой знае колко място, а да има отделана стая като ни идват гости. Техните идват 2-3 пъти годишно за около 2 седмици и спят в тази стая. Там има двойно легло и голям гардероб, аз сега я ползавам за дресинг рум. Понякога той спи там, ако дребното го буди често през нощта. Моя мъж е малко особен, трябва понякога да се убедите, че не винаги е прав и нещата не се случват така както са му в неговата глава. Казвах му, че най-малката стая може и да не е много подходяща, но той си е втълпил друго. Сега само чакам един ден да се убеди, че не е така. Казвам ви, понякога имам чувството, че имам търпение на слон като споря с него. А като цяло и на нас деня ни минава долу, горе само се качваме да спим.

# 536
  • Истински се вижда само със сърцето.
Ние сложихме детето в най-голямата стая, нищо че спи само там, отделно зимната градина я превърнахме в стая за игра.

Деми цяла година намирах пътечки Simple Smile, една приятелка ми каза сол около къщата като пътечка, ако искаш пробвай.

# 537
Гледате ли бг новини? Сега доста говорят за измамника Спас Василев, който под фалшив профил е продавал самолети билети.
И аз имам история с него. Преди да дойдем в Англия, около 6 години вече, една приятелка (настоящата кръсница на детето) ми препоръча неин познат от Благоевград, който продавал евтини самолетни билети. И мъжът ми си взе един, отиване и връщане до Лондон с отворена дата, т.е. можеше да го ползва когато си иска. И точно с този билет той замина на интервю за работата, която в последствие започна. Тогава дойде само за 2 дни до Лондон, колкото за интервюто и се прибра. Билетът сруваше 100лв, ние не бяхме пътували кой знае колко пъти извън България и идея нямахме как са цени и тн. А и той беше познат на наша близка приятелка. Всичко беше ок с първия полетт, после мъжът ми дойде тук и за на идване Спас му продаде билет, но въпреки че беше платил, така и не му даде този за навръщане. Беше се прибрал в България за един уикенд за рд на баща си. Докато още поддържаха връзка, Спас го беше помолил да му донесе някакви списания и сим карта от Англия. В един момент,когато трябваше да му прати билета, счстана неоткриваем и така и ние изгоряхме с пари. Вече не помня колко бяха, но си беше доста неприятно. И сега гледам как го е правил това с години и колко хора има пострадали от него. Това е и нашата история, така че не е толкова трудно човек да бъде измамен.

# 538
  • някъде в орбита...
Аз искам да ви подсетя ......
....... плюсът за мен е голям.
Аз съм от гадините, дето никога не им стига място. Та не 50кв.м., не 150кв.м. да имам, подозрението е че и 500кв.м. няма да ми стигнат Laughing

# 539
Аз искам да ви подсетя ......
....... плюсът за мен е голям.
Аз съм от гадините, дето никога не им стига място. Та не 50кв.м., не 150кв.м. да имам, подозрението е че и 500кв.м. няма да ми стигнат Laughing
И аз така, винаги сме се местили на по широко. В началото ми се струва, че имам супер много пространство, два месеца по-късно съм запълнила всичко и няма място за нищо хаха.
Мечтая си да имам една стая, ама много голяма, да я направя цялата на рафтове и закачалки и да си наблъскам всичко там. В другите стаи да са ми само базови мебели и никакви боклуци. Но подозирам, че въпросната стая ще я напълня и пак ще почна за мисля за шкафчета и килери...

Общи условия

Активация на акаунт