Великобритания - Тема 71 Есенно - Предколедна

• 58 087
  • 733
  •   1
Отговори
# 465
Испанците пък идват към Лондон, защото икономиката им е цъфнала и вързала ...
Харесвам Испания, но не мога да осигуря същия стандарт на живот на децата като този тук.
В България на този етап не бих се върнала, освен близките не ми липсва нищоот там.
Харесва ми да отида за малко, но "вкъщи" е вече тук, повече добри приятели, с които имаме общи интереси, децата си имат среда и някак си не мога да си го представя като новия директор от сериала "Откраднат живот" да отида да променям някъде българския манталитет ...
Постоянни професии, "кариери" постигнати с много труд и учене; хубав дом, който сами сме си избрали, ремонтирали и наредили ...
Дори само като гледам как строят в България ми става лошо ...

# 466
  • Оптимист по принуда

Това е спорен въпрос. В българия се строи много по-стабилно и устойчиво.

# 467
  • Истински се вижда само със сърцето.
Много неща харесвам тук, но строителството е под всякаква критика. Маломерни килери наречени спалня и какво ли още не.
Да не говорим за тези недоразумения прозорците.

# 468
  • България моята родина
По въпроса защо се преместихме-живеехме в малко градче,но имахме добър стандарт,работата ми беше добре платена.В даден момент чувствах,че повече не мога да я работя и трябва да променим обстановката.Тук не е лесно и хич не е розово,но за себе си съм доволна,няма кой да ни помага дори с малко език.С английския,който имам само от училище успявам да се оправя сама навсякъде до сега и в банка и в училището и при доктор.След време искам да се прибера,но не в малък град не и на този етап.

Въпрос и от мен за колко време децата ви горе долу научиха езика и има ли агресия във училищата където учат.Не е нещо фрапантно,но днес се прибра с цицина на главата-по-голямо дете го дръпнало и свалило на земята.Естествено,че са деца и се случва,да се надяваме,че няма да е честа практика.Мм е по-изнервен в такива ситуации.

# 469
  • ENGLAND
Да не говорим за тези недоразумения прозорците.

И всички прозорци в къщата с едни и същи пердета. Joy

Е, като е изтекъл срока на годност не купуваш. А тук преди да изтече променяли датата, дадоха го на запис как става. Да не говорим, че на доста храни, най вече плодове и зеленчуци пише че е годен до след седмица, а то направо си развалено. Няколко пъти улучих в Морисънс краставици направо разкашкани, а срока на годност е до след 5 дни. Същата история и в Азда. Не, че редовно пазарувам от там, но вече съвсем ги зачеркнах.В Морисънс предупредих и персонала, реакция 0.

Аз тук не съм емигрирала, омъжих се за тукашен. Сега мъжа ми ме дърпа в обратна посока, към България, но ще трябва да изчакаме някоя и друга година. Тук той не се чувства англичанин в родината си.

# 470
В България не ми се връща, също на старини ми се иска на по топло да отида някъде. Никога не казвам никога де, ако се наложи и в БГ ще ида, но ще е с огромно нежелание. Все повече всичко ме дразни и отделичава от там...
Дойдох тук по любов, срещнах мъжът ми в интернет, незнаех, че е тук. В БГ имах хубава работа, за пари, които бяха доста добри, но не ми стигаха за нищо. Тук не съм имала толкова хубава работа все още, но парите ми стигат за почти всичко.
Храната в магазините в БГ ми се струва винаги стара и третирана. Имам познати работещи в глемите вериги в БГ и алхимикът пасти да яде. Целият ми род в БГ работи в месопроизвеждащият бизнес, цял живот са работили в тази сфера и там какви неща се правят просто съм без думи.
Тук съм работила три години в клон на въпросната пилешка фабрика от новините и такива неща като от клипа не съм виждала, за мен е монтаж. Работих и като качествен контрол в фабрика на Морисънс няколко години, също не мога да кажа абсолютно нищо лошо за месото и колбасите. Сега работя в огромен ресторант, чистотата е на много високо ниво, в БГ малко ресторанти съм сигурна, че подържат такова ниво.
Като си купувам зеленчуци си ги пипам и избирам. В БГ на пазара не ти дават да пипаш, даже се карат, само те може да слагат.
Иначе като цяло по ресторанти в БГ храната ми е много по-вкусна. Имаме си типични неща, които много обичам, като сач, гювечета и тн. И луканка обичам, пък каквото ще да слагат в нея хаха.

# 471
  • До хладилника, който обичам

Това е спорен въпрос. В българия се строи много по-стабилно и устойчиво.
Мога да поспоря по тая точка... Grinning

# 472
  • постоянно
Къщите/стаите са в зависимост от това къде живеете - в Америка се строят големи къщи , защото имат място колкото ди искаш и строят олекотено предимно с дърво . За 3 дена къщата -готова . Подобно в Канада, Австралия , Русия и много други държави с по-малко поколение и много площ.
В Англия място много няма затова е и скъпа съответно и къщите /стаите по-малки като цяло . 👌

# 473
  • Истински се вижда само със сърцето.
Вътрешното планиране на имота няма нищо общо с външното пространство. Планира се според квадратурата. Няма как стая на метър на метър да се обяви за спалня, в такъв случай правиш две спални, а не изтискваш трета, която не е функционална.

И да в БГ има много по качествено строени къщи, не сравнявам панелните блокове.

А да не говорим, че пък на фона новото строителство на къщи в Австрия например са съвсем гола вода откъм материали и всичко.

И другото са така наречените им огради които са едно дървени стобори за мен. Аз лично бих си сложил алуминиева с дървесен ефект например, по-скъпо но с лесна поддръжка.

Всеки с мнението си и предпочитанията, но аз лично не харесвам масовото строителство тук.

# 474
Аз съм доволна от новопостроената ни къща. Нямам никакви забележки, на места има някакви дишащи тухли , също всички прозорци имат клапи и няма грам влага или мухъл. Вече четвърта година няма никакво изменение , а ни бяха предупредили да очакваме улягане, пукнатини... нищо, поне засега. За сравнение, в новата ни кооперация в София нямаме един прав ъгъл, особено холът е един такъв дълъг и екзотичен..На две седмици всичко мухлясваше, и изолацията не свърши работа. Горките ми бебета, и двете деца гледах там като малки...Комшията беше инженер, идваше да замерва влажност, 98 % през зимата със сушащи се дрехи ( Люлинска идилия😀).

# 475
  • Лондон
Това лято в Бг и аз не харесах цената на кравето масло.Пък и на почти всичко в хранителните магазини.Вкуса на плодовете и зеленчуците ,обаче в Бг ми е чудесен.
Тук се оплаквам от стълбите!Ей това, не знам,как ще мога да променя.

Много ми се иска да видя тук,как се строи къща?

Doret,може ли да ти пиша лично съобщение?

ш.п.Пу пиша стълбите и слагам ! ,пък коректора ме поправя и сменя с думата референдум.

Последна редакция: пт, 13 окт 2017, 01:54 от ЕМСИ

# 476
  • ENGLAND

Doret,може ли да ти пиша лично съобщение?

ш.п.Пу пиша стълбите и слагам ! ,пък коректора ме поправя и сменя с думата референдум.

Може, разбира се. Grinning

# 477
  • Варна
Стълбите ги бях намразила още в БГ, че и там къщата ни е със стълби. Но последно време откривам, че не ги мразя. Нямам време да спортувам и така съм се обездвижила, че стълбите ми идват супер Wink

Последна редакция: пт, 13 окт 2017, 09:48 от Борикс

# 478
  • постоянно
Не разбрах за какви стълби става въпрос ? 👍

# 479
Като казах "строителство" говоря за целия процес. От както работя тук се занимавам с ремонти, преглеждам проекти и набл/давам безопасността на труда. Това липсва в България. Лятото бях за известно време в Бургас и станах свидетел на санирането на блокове, голям проект, няколко различни фирми.
Абсол/тна липса на стандарт и контрол като method statement и  risk assessment; няма супервайзори на обектите, строителите хванати от кол и въже, работят по джапанки, няма никакво personal protective equipment , искат да влизат през жилищата, извинявам се - уринирали по терасите на хората, смрад ... мои познати с близнаци не могат да излязат на терасата, жената се оплака как чисти урина всеки ден ... Такова нещо тук не съм виждала. Отделно скелетатата необезопасени, хората ги е страх да се качват и слизат молят живеещите в блоковете за кафе, бира ...
След това с медиите се появи новината за млад работник, който се е подхлъзнал, паднал и починал ...
Мм е работил в строителството в ранните си емигрантски години и беше потресен как поставят изолацията, аз пък се занимавам с fire safety и видях как се слага азбест (забранен в Европа от 1990г.) ...

Не говоря за качеството на старите къщи в Англия, които са строени през 20-тте - 30-тте години; новите къщи според мен са си много добре. Къщата, в която живеем е строена през 90-тте и си е много качествена, мислим да сменим и прозорците с дограма, която е много качествена. Има причини определени материали да не се използват в ОК като стандарт и недоказано качество на други. Преди да купим къщата извикахме quality surveyor, (независим от този на банката), който ни даде пълен рипорт как и с какво е строено и какви са слабите страни в имота, съответно свалихме цената.

Стълбите и аз ги мразя, но у нас всеки си има обособена зона и privacy. Холът и кухнята на един етаж, децата на друг и нашата спалня отгоре ... Невероятно спокойствие ми е да се прибера от работа и да се кача горе, тихо ми е., да се преоблека на спокойствие и да взема душ ...

Общи условия

Активация на акаунт