Великобритания - Тема 71 Есенно - Предколедна

• 58 038
  • 733
  •   1
Отговори
# 90
  • ENGLAND
Хайде да не зачекваме тукашните доктори, че не роман ами антология мога да напиша. Толкова са добри, че при най-малък проблем всеки българин се спасява в България. И не проблема е в парите, а в пълната некомпетентност на докторите тук. Естествено професорите и екипите им са съвсем друга бира, но за да стигнеш до тях трябва да си пред умиране.

# 91
За докторска щерка, мога да кажа, че в България докторите са на едно доста високо ниво. Тук също има добри специалисти, не отричам,но лато цяло не са добри диагностицсти. Ако знаят какъв е проблема, ще лекуват. Другото което е, че Nhs е само пари, колкото о да се тръби, че пациентът е на първо място. Давам пример- в България, майка ми е химиотерапевт, дава избор на пациента дали да му изпишат оригинален продукт и по- малко странични ефекти, малко по-скъпо ило генерик с повече стр ефекти и може и безплатен. Тук такава опция няма- дава се генерик и то най-евтиния без право на избор. Съответно един месец може да е на една фирма, друг на друга, пациента няма думата.
За бг лекарите тук- има доста такива и ги уважават, защото са добри специалисти.От няколко години вече е трудно, защото както за лекари, така и за фармацевти въведоха Ielts мин оценка 7, за да се регистрират със съюзите и да практикуват. А това е голяма спънка за доста хора

# 92
Исках само да кажа, че висшето в Бг доста куца, особено за моята специалност. Но за лекарите е друго,тях си ги обучават, имат си знанията. Фармацията- в Бг учиш за продавач.

# 93
  • UK
... имам някакви забрани на оператора но не мога да се преборя с youtube ...

И аз се интересувам.

И аз  Laughing
Ние много песнички научихме с таблета и именно в you tube
Но наред с 'полезното', такива простотии има а моите само да се обърна и пръстчето е на тях. Някакви забрани, блокирания, как да направя на този таблет?
Някой запознат ли е?
Трия, трия ,.но те всеки ден, все нови и нови простотии излизат newsm78
Нас ни пипна някакъв вирус. Цялото семейство.  Децата са с дрисък, кашлици, сополи. При мен, последните 2. При тати, всички , но той от понеделник е на нова работа, та си' трае' , някакси засега  Laughing

# 94
Хайде да не зачекваме тукашните доктори, че не роман ами антология мога да напиша. Толкова са добри, че при най-малък проблем всеки българин се спасява в България. И не проблема е в парите, а в пълната некомпетентност на докторите тук. Естествено професорите и екипите им са съвсем друга бира, но за да стигнеш до тях трябва да си пред умиране.

Кой говори за NHS? Тях ги ползваме само за настинки и рутинни прегледи/кръвни изследвания. Всичко други минаваме през здравната застраховка (същото като да си направиш такава за къщата, живот, критикал илнес и т.н.)
За съжаление имам и опит от България с кардиологичната болница в София - отрицателен, с баща ми и мм. Мм беше в потрес, платихме и голяма сума за неговото лечение. Той си го нави на пръста, аз го убеждавах да дойде в моята болница - не, та - не.  

Скоро на мен ми се наложи да си ползвам целия алауънс на застраховката за тази годинина тук, на частно и ако мога ще използвам само нея в бъдеще. За съжаление има болести (алергии и т.н.) , които не се поемат; но пък критикал илнес обхваща някои от болестите на века.

Разбира се, че има и добри специалисти в България, но по колко операции на ден се правят в България и колко тук? Съгласете се, че опита на един добър английски хирург, специализирал в голяма болница тук не може да бъде сравнен с подобен на български лекар, опериращ (преглеждащ) само в България? Няма да споменавам заболявания като старческа деменция/Алцхеймер, мозъчно-съдови и т.н., които са познати може би само в София и никъде другаде в страната не знаят как да ги третират?

Лично аз имам също негативен опит с NHS, но не мога да се изкажа ласкаво за българския еквивалент, където все нещо трябва да си доплатиш, все да купиш някаква добавка, защото докторът работи с някакъв дистрибутор и печели от това? Доста здравословни проблеми имахме в семейство ни през последните години, имам поглед и над двете здравеопазвания и мога да твърдя, че предпочитам да съм болна тук, не в България.

Последна редакция: ср, 27 сеп 2017, 11:38 от Stardust@

# 95
Естествено, че тук е по-добре да се учи медицина. Няма шанс в NHS за завършилите на друго място, просто не могат да влязат в системата.
Не е така.Българските дипломи по медицина и за специалност се признават тук и стига да се покрие нивото по английски,може български лекар да започне работа в болница по NHS. Иначе съм абсолютно съгласна,че е по-добре да се учи медицина,както и да се прави специализация в Англия. Теоретично тук завършилите лекари излизат много по-подготвени. Първо,учебниците тук са много добре представени,в България нямаме добре написани учебници. Да не говорим за техническото оборудване тук и там и колко са мотивирани българските хабилитирани лица и асистенти да обучават студенти. Англичаните идват да учат в България,защото много по-лесно  ги приемат ,не знам дали въобще имат някакъв приемен изпит,обучението и изпитите им са на английски и все още ,докато Великобритания е в Евро съюза,дипломите се признават тук,както и в цяла Европа.
    Голямата дъщеря миналата и по-миналата седмица държа 11 + . Чакаме след две седмици резултатите. Дано я приемат,че Хай скул-а ни е буквално през улицата, а останалите опции за училище въобще не са очароващи.
    На същата 10 годишна, това лято й сложихме скоби с телчета в България.Свикна бързо с тях и ги носи почти постоянно и като че ли,има някакво подобрение. Тук дентистът / испанец / не иска въобще да говорим за някакви корекции,докато не паднат всички млечни зъби.Чудя се ,като отидем януари на профилактичен преглед,дали да му казвам,че сме сложили скоби в България.

# 96
  • Великобритания
За Youtube само да кажа че и на мен ми писнА , само докато се обърна и пуска някви гадости , особено има едни момичета с баща си , еее направо отврат
четох че, няма начин да забраниш канал , квото и да направиш
няма ли , хахха - има и още как , изтрих целия youtube и ѝ сложих детския
да гледа сега квото има , иначе не става

# 97
Като сте се заговорили за секондари ще ви копирам поста си от фейсбука. Проблем след проблем, мислех че в секондарито ще са минимум, но явно няма оттърване. Съвети вече ми дадоха, искам само да знаете какво ви очаква. И не било само нашето училище разбирам от коментарите.
 Имам нужда от съвет, може малко дълго да е, но ще обясня ситуацията, свързана с изучаването на чужд език. Дъщеря ми е У8, преди да кандидатства в това училище бяхме 2 пъти на опен дей и двата пъти + трейнинг дей преди У7 говорих с учителите и хеда на MFL, уверяваха ме, че чуждоезиковото обучение е на много високо ниво, децата могат да избират немски, испански и френски. А тези които имали релативс с някой от езиците били с предимство. Племеницата ми е омъжена в Мексико и за нас испанския е жизнено важен. В У7 учи испански, 1 час седмично, имаше деца с 2 часа, цяла година се борих за тези 2 часа, не успях. Накрая на учебната година хеда пак ме уверява, че тази година ще е засилено обучението по испански, 2 часа. Но изненада още първия учебен ден, ще учи френски, впречем тези дето са учили испански ще учат френски, а другите обратно. Миналата седмица най-сетне успях да говоря с хеда на MFL, разви ми няколко теории, да пробвали и дреуг език и догодина да изберели с какво да продължат, след това учителя по френски бил нов, но много добър, накрая не знаели, че иска да продължи с испански. Ще предаде всичко каквото сме казали и ще ми се обадят. преди малко ми звъни принципала, ще си учи френски и догодина да си го продължи и да си прави GCSE френски, учителя бил много добър, питам я а ако догодина дойде добър учител по испански, а този по френски напусне, мълчание. Общо обяснението е, че не само те, а и повечето училища тук не могат да намеря добър учител по испански. Та ситуацията е общо взето безизходица. Не мога да я преместя в друго училище, това ни е много близо, има приятели и много и харесва. Не мога да си позволя и частни уроци по испански. Решила съм този път да се боря до край, каквото и да стане. Забравих накрая да и предложа догодина децата да учат български, учител съм и то доста добър, да пробват и този език, както са тръгнали. Предложете ми как да продължа, ще пиша официално писмо на принципала, ще се опитам да организирам още няколко майки, но като знам какви овце са англичаните може и вече да са се примирили.

Здравейте,
Включвам се, за да получа информация относно училищата в УК. Предстои ни да се местим от БГ в УК, но ситуацията ни е малко особена. Ако има затворена ФБ група, ще се радвам да се присъединя. Има ли българи, които живеят в Линкълн? Търся българско неделно училище в районна или учител, който да работи с детето на майчин език. Идеята за онлайн уроци ми допада и я приемам, но искам да разуча какви други варианти имаме. Интересува ме също така и дали родителите имат възможност да се включат в някои от училищните дейности на доброволни начела?

# 98

На същата 10 годишна, това лято й сложихме скоби с телчета в България.Свикна бързо с тях и ги носи почти постоянно и като че ли,има някакво подобрение. Тук дентистът / испанец / не иска въобще да говорим за някакви корекции,докато не паднат всички млечни зъби.Чудя се ,като отидем януари на профилактичен преглед,дали да му казвам,че сме сложили скоби в България.

А може би има причини за неговите препоръки? Не съм зъболекар, не знам.

Agent007, родителите могат да се вкл/чат като доброволци като meal supervisor и други дейности, трябва да се поинтересуваш на място. Организиране на чарити събития, помощ при събиране на пари за учители и т.н.

# 99
  • UK
За Youtube само да кажа че и на мен ми писнА , само докато се обърна и пуска някви гадости , особено има едни момичета с баща си , еее направо отврат
четох че, няма начин да забраниш канал , квото и да направиш
няма ли , хахха - има и още как , изтрих целия youtube и ѝ сложих детския
да гледа сега квото има , иначе не става

А кой е детския mimmito?

# 100
# 101
  • ENGLAND

Кой говори за NHS? Тях ги ползваме само за настинки и рутинни прегледи/кръвни изследвания. Всичко други минаваме през здравната застраховка (същото като да си направиш такава за къщата, живот, критикал илнес и т.н.)

Ами аз говоря за  NHS, ти ако си милионер и можеш да си позволиш да плащаш, аз не мога дори частна застраховка да си направя. Няма нужда да демонстрираш супер стандарт, ние тук говорим за обикновения работещ човек, а той не може да си позволи доста неща от това, което ти пишеш.

Agent007 колко е голямо детето? Има затворена фейсгрупа Бгтийн мами, ако детето ти е по-голямо. Има и група БГ мами в Англия, даже две.

# 102
Дорет, аз съм обикновен работещ човек, мм също. От работа имаме застраховки, критикал илнес е отделно, ние си я направихме. Колегите ми и приятелите ми, които ряботят също имат, както и родителите на класа на дъщеря ми.

Не съм милионер да плащам като луда самолетни билети и хотели да ходя да се лекувам с София.
Да не говорим, че светило в града ми в България си взе отпуск след като бях записала 2 поредни часа и ме остави с недовършен зъб.

# 103
  • Оптимист по принуда
Благодаря! Инсталирах го и изтрих иконката на другия. Засега ще свърши работа, все пак малката е още на 4, мога да я подлъжа.

# 104
  • Великобритания
мойта още няма 3 , засега я залъгвам успешно
поне научи цветовете и да брои до 10 , сега борим азбуката , че като тръгне януари на градина , да не е съвсем индианче

Общи условия

Активация на акаунт