Великобритания - Тема 71 Есенно - Предколедна

• 58 206
  • 733
  •   1
Отговори
# 225
Ще питам учителката аз, покрай работата ми, въобще не съм в час ...

Иска ми се да учи каквото му се иска на детето.
Лично аз ненавиждах историята в училище, географията ми беше абсол/тно безралична.
След страстта на учителката ми по Ленин и СССР намразих историята завинаги.
Нека да видим децата какво ще изберат.
Мд е голяма кифла, дано поне да учи за такава.

# 226
Момичета, възможно ли е да си прекараме БГ телевизия в квартирата? Ще вземем сателитната чиния на Булсатком и приемника, ще си я прекараме и ще плащаме в Бг? Grinning

# 227
  • До хладилника, който обичам
И аз съм заета, както са и повечето работещи родители.
Като дойде ред детето да избира предмети, бързо се вкарах в час.
За щастие всичко си пише, както за новите gcse в интернет, така и от училището обясняват - в осми  клас ще ви раздадат брошура за gcse и възможните избори.

Задължителни предмети са математика, английски, английска литература и според училището - double или triple science. Някои училища настояват всички деца да правят тройни, други я дават само на деца с резултати над определено ниво и останалите правят комбинирани науки.
Това оставя два или три избора на предмети (ако правят double или triple science). Някои училища дават допълнителен избор на децата, които правят тройна наука, тоест правят девет gcse. Дъщеря ми се озова в преходна година с новите gcse и въпреки че прави тройни науки, не ѝ дадоха право да допълнително gcse, което според мен ще е в неин ущърб Sad На децата, които сега са У9, дадоха допълнителен избор...
Все още има училища, които дават 10-11 gcse, но явно практиката ще е да се стремят да ги сведат до 8-9, защото са по-сложни (тази година в новините бяха рекордно ниски резултати, съчетание от по-трудните gcse по математика и английски плюс новото оценяване).

Дъщеря ми избра (с моя помощ) предмети, с които после може да има максимално гъвкав избор за А левълс, защото още не е наясно какво иска да учи. Със сегашния избор може да продължи много неща. Прави английски, математика, triple science, история и френски.

# 228
  • Bristol
Бу, по старата система синът ми направи точно този избор като твоята дъщеря, само където тогава можеше да избере още два и се спря на драма и социология. После сподели, че социологията била много скучна и за А левълс избра английска литература, история, психология и биология. Биологията отпадна втората година, трудна му дойде, психологията я намери за много интересна и по едно време сериозно се замисляше, дали да учи право или психология Simple Smile

Стардъст, аз си взимам отпуска, ако има родителски срещи и не мога да ги съвместя с работата си. Наистина много се научава от училището и учителите на този етап.

# 229
Мен ме притеснява, че само с осем предмета няма право на провал, ако нещо не е както го очакваме :/ Сега някои деца в У10 сменят предмети от избираемите, но пак остават със същата бройка.

# 230
  • UK
Имате ли информация на каква ниво са очните лекари тук?
И как се процедира,  първо при лл и той ли ще даде направление за очен лекар?
А ако не трябва да се губи време за да не се задълбочи проблема, бърдо ли реагират?
Някой сблъсквал ли се е с такъв тип проблем  bouquet

# 231
  • UK
Кокона, спешен ли ти е проблемът? На мен ми беше влязло нещо в окото и се беше възпалило, това, което било влязло излязло, но останала раничка, одраскване, зверски ме болеше окото от светлината. Оказа се, че към нашата болница има някаква офталмологична клиника на уолк-ин принцип, отидох, изчаках си реда около час, прегледаха ме, изписаха антибиотик на капки, сложиха ми обезболяващо и ме пратиха по живо по здраво.
За предписване на очила чувам, че май по оптиките ходят на преглед.

# 232
Момичета, възможно ли е да си прекараме БГ телевизия в квартирата? Ще вземем сателитната чиния на Булсатком и приемника, ще си я прекараме и ще плащаме в Бг? Grinning

Провери с ландлорда имате ли право да инсталирате сателитна чиния. Ако е апартамент от блок или кооперация може да не ви разрешат, по-добре проверете преди да си давате парите.

Относноя очния лекар - не знам какъв е проблемът, в Буутс имат очни тестове и изписват очила. Ако искате направление от личния се чака минимум 2 месеца за специалист.

# 233
  • UK
Dejie, stardust@
Благодаря ви bouquet
Аз нося лещи. Не е, в невиждането точно проблема, а в едно изкринямане на образи, които взех от няколко дни, да виждам само схедното око.
Нещо, като вирус изкарах тук и незнам ,това следствие на него ли, ще е или просто съм се повредила Rolling Eyes
Четох за проблема в нета. .. Трябва спешно да се реагира, а не знам тук, колко са спешни , в краен случай ще си отида и в бг , но неисках..

# 234
В тоя случай, ако не е спешно в смисъл да включва нараняване на окото, иди със записан час в Буутс или Спексейвърс. Предлагат очен преглед за £10 или нещо от сорта, като можеш да потърсиш купони за безплатен преглед или ако взимате tax credit / jsa т.н., може и да е безплатно. Правят обстоен преглед.

# 235
  • UK
В тоя случай, ако не е спешно в смисъл да включва нараняване на окото, иди със записан час в Буутс или Спексейвърс. Предлагат очен преглед за £10 или нещо от сорта, като можеш да потърсиш купони за безплатен преглед или ако взимате tax credit / jsa т.н., може и да е безплатно. Правят обстоен преглед.

Бy
Спешно е!
Става въпрос за изкривяване на ретината (поне така се описва в нета) силно се надявам, че не е това Peace
Ако, не се действа бързо, се ослепява. Boots, изобщо не са компетентни. Трябва си офталмолог.
Благодаря ви.  Първия почивен ден на мм отиваме.

# 236
И на двете места работят и офталмолози, освен (основно) оптометристи Peace

# 237
  • Оптимист по принуда
Кокона, къде живеете? Знам, че си казвала няколко пъти, но все забравям. Да потърся клиника в нета.

# 238
  • постоянно
Кокона,
ако е спешно всеки оптометрист ще ви насочи към специалист. Така се случи с МС след като откриха , че има мързеливо око. Точно в Буутс - аз от тях съм най-доволна където сме ние.  Peace

# 239
  • Bristol
Dejie, stardust@
Благодаря ви bouquet
Аз нося лещи. Не е, в невиждането точно проблема, а в едно изкринямане на образи, които взех от няколко дни, да виждам само схедното око.
Нещо, като вирус изкарах тук и незнам ,това следствие на него ли, ще е или просто съм се повредила Rolling Eyes
Четох за проблема в нета. .. Трябва спешно да се реагира, а не знам тук, колко са спешни , в краен случай ще си отида и в бг , но неисках..

Запиши си час в оптиката, където си ходиш и те следят. Ако проблемът е извън тяхната компетенция, те дават направление за очна болница. Мъжът ми така го пренасочиха спешно към очната болница, а беше отишъл само за рутинен преглед. Те после си поддържат връзка с очната болница и всичко е записано във файла ти и се следи. Викат те по-често на прегледи и прегледите са безплатни.

Общи условия

Активация на акаунт