Великобритания - Тема 71 Есенно - Предколедна

• 58 156
  • 733
  •   1
Отговори
# 360
При нас цените скачат.
2 бед екс кансъл флат с мини балконче близо до гарата към Централен Лондон е 525 хил., малко по-отдалечен екс 2 бед  кансъл (доста просторен) - 475.
Съседи на нашата улица продадоха 3 бед терас'д хаус (къщи строени през 90-тте, където има един мастърбед и 2 много малки с 2 бани за 600 хил. Не мислех, че ще я пласират толкова бързо ...

Ronka12, частната здравна застраховка (ако става въпрос за нея, а не друг вид) няма много общо с national contribution и правото да ползваш NHS. Те са като добавка, осигуряват понякога по-бърз достъп до специалисти в държавни и частни болници, но пак искат рифъръл от джипи.

# 361
  • Манчестър
При нас цените скачат.
2 бед екс кансъл флат с мини балконче близо до гарата към Централен Лондон е 525 хил., малко по-отдалечен екс 2 бед  кансъл (доста просторен) - 475.
Съседи на нашата улица продадоха 3 бед терас'д хаус (къщи строени през 90-тте, където има един мастърбед и 2 много малки с 2 бани за 600 хил. Не мислех, че ще я пласират толкова бързо ...

Ronka12, частната здравна застраховка (ако става въпрос за нея, а не друг вид) няма много общо с national contribution и правото да ползваш NHS. Те са като добавка, осигуряват понякога по-бърз достъп до специалисти в държавни и частни болници, но пак искат рифъръл от джипи.

За 600 хил може да се вземе прилична къща в Cheshire в златния триъгълник.  Е, няма да да си на една улица с Жозе Муриньо или Уейн Руни и Сие ,но със сигурност ще се срещате в местния супермаркет.

За мен лично си е чист мазохизъм да се живее в Лондон и аз не бих си го причинила, освен ако някой не предложи поне 100k salary, ама и тогава ще го мисля.

За туризъм е ОК.

# 362
Зависи къде живееш в Лондон. Ако си след 4-а, 5-а зона с удобен транспорт е спокойно, зелено, чисто ...
Някой писа за Chigwell, Surrey, Wimbledon и други места, които са доста хубави.
Според мен е доста добра инвестиция.
Няма да коментирам заплатата си, но не мога да намеря същата работа за доста по-малко пари дори извън Лондон, а ми харесва и не искам да я сменям.
Въпрос на избор, мисля че обсъждахме дилемата Лондон - извън Лондон.
От Лондон до Лондон също има разлика.

За 600 хил. в Централен Лондон може да се вземе не повече от 1 бед флат и до там.

# 363
  • След завоя в дясно
И при нас  цените  скачат, и също  ми прави  впечатление, че повечето от  предаганите  имоти  са leasehold. Разликата между  цената leasehold и freehold е доста  голяма  също. Имам чувството, че  след  някоя  и друга  година  freehold  ще е голям  лукс да успееш да  си го  позволиш.

Последна редакция: пт, 06 окт 2017, 15:27 от Ell

# 364
  • постоянно
Аз съм фен на кънтрисайд-а , в Лондон - само на екскурзия и то повече до музеите . Иначе около нас има толкова много обекти на Нашънал Тръст ,с толкова богата история и красиви граундс. Ходим всеки уикенд някъде да разглеждаме или разхождаме.  Peace

Не са за мен светлините на големият град , търся си тишината и спокойствието. . .   Hug

# 365
Напоследък хич не им върви на моите електроуреди вкъщи. Маскоро мъжът ми, какво е направил с вратата на сушилката, но нещо се е счупило и сега не може да се затвори. Освен това таймерът превърта и трябва на всеки 15-20 мин да сепуска, защото спира. Днес и миялната ми се развали, мир на праха и, а беше пълна до горе. Скоро говорихме за сушилки, сега дайте моля ви препоръки за миялни.
Тая година това ще са ми подаръците за Коледа и рождения ми ден 😥

# 366
Добро утро Simple Smile Някой водил ли е детето си тук на детски невролог? Как протича прегледа?

# 367
Напоследък хич не им върви на моите електроуреди вкъщи. Маскоро мъжът ми, какво е направил с вратата на сушилката, но нещо се е счупило и сега не може да се затвори. Освен това таймерът превърта и трябва на всеки 15-20 мин да сепуска, защото спира. Днес и миялната ми се развали, мир на праха и, а беше пълна до горе. Скоро говорихме за сушилки, сега дайте моля ви препоръки за миялни.

Много неприятно! newsm78

Моите уреди ги застраховам за още 3 след като им изтече 2-годишната застраховка, иначе е ужасно скъпо да се ремонтират. Прахосмукачката я имам от повече от 5г. и на 2г. се поврежда нещо - идват, оправят ми я безплатно или изпращат части.

Миялната ми е Бош, вградена - няма грешка с немската техника. От 2г. я имам, не се е повреждала (да не чува дяволът), като монтираха кухнята си избрахме всички уреди, за да си отиват. Много ми е удобна - ако не са замърсени чиниите и всичко останало пускам на програмата за чаши и за 40 мин. е измила всичко ...

# 368
  • ENGLAND

И аз съм с Бош, и миялна и перална, повече от 10 години не са мръднали. Миялната е с няколко програми, ползвам основно една, но голямо улеснение ми е отложения старт, имаме соло панели и използвам като е светло и слънчево, и дисплей за времето. Това са основните важни неща за миялната, повече не ми трябват. Сега със сигурност има и други екстри.

# 369
  • След завоя в дясно
Ronka12 във фирмата, в която работя се занимаваме с поправка на бяла техника, ако искаш ми пиши на ЛС. Ако решите да ги сменяте моята препоръка е да си избереш такава с по голяма гаранция. Laughing

Момичета сменяли ли сте си само лещите на очилата, и ако да къде?

Успех на детенцето и мамата, който чакат резултатите от 11+ от мен.

# 370
  • До хладилника, който обичам
Момичета сменяли ли сте си само лещите на очилата, и ако да къде
Аха. В България Mr. Green
Излиза ми много по-евтино така, защото нося голям диоптър, тоест лещите искат изтъняване. В добавка са фотосоларни, потъмняват на слънце. Тук такъв комплект екстри излиза към £300,  в България £80.

# 371
Аз съм доволна от цените и качеството на очилата ми от Specsavers. Не помня колко точно, но със сигурност под 300 паунда платих за 2 чифта очила по някаква промоция, която всъщност май я има, ако не постоянно, то много често. Лещите ми имат сфера, цилиндър, антирефлекс, изтъняване, варифокал на двата чифта, а на единия има и фотосолар още. Рамките ми не са метални. Но пък ММ има забележки към рамките си.

# 372
Ell, благодаря, най-вероятно тия дни ще пиша, сега тъкмо ще започна да гледам какво изобщо се предлага. Нашата беше на Индезит, но беше доста стара. Вградена е в кухнята и си дойде с къщата като я купихме. Очаквах всеки момент да се случи, но отлагах търсенето на нова.

За очила, и аз съм с доста бвисок диоптър, правила съм си и тук и в Бг. Основно в България, защото там ми излиза по-евтино, а и като че ли июа по-голям избор. Тук сам си правила в Азда, защото мъжа ми има отстъпка там и им правят и безплатни очни прегледи. Очилата, които си взех от Азда бяха ок, нищо специално, сега дори вече не ги нося. Имам 2 чифта на Рейбан ( и двата са ми подаръци 😋) и съм изключително доволна.

# 373
Мъжът ми е с малък диоптър и му е по-изгодно тук.

# 374
Ronka,съчувствам ти. И ние сме в подобна серия у дома. Току що и пералнята взе да издава страшни звуци. ММ втори ден се занимава с едната кола и като дойде се чудя в каква последователност да са валериана и новината. 😂

Последна редакция: нд, 08 окт 2017, 00:04 от Pampers

Общи условия

Активация на акаунт