Великобритания - Тема 71 Есенно - Предколедна

• 58 100
  • 733
  •   1
Отговори
# 480
Къщите/стаите са в зависимост от това къде живеете - в Америка се строят големи къщи , защото имат място колкото ди искаш и строят олекотено предимно с дърво . За 3 дена къщата -готова . Подобно в Канада, Австралия , Русия и много други държави с по-малко поколение и много площ.
В Англия място много няма затова е и скъпа съответно и къщите /стаите по-малки като цяло . 👌

Съгласна съм за квадратурата на къщите - това е разликата между Стария и Новия континент. Американските къщи са като футболни игрища в сравнение е европейските, естествено, че се дължи на пространството с което разполагат и заради разликата в годините на заселването. Същото е и с размера на колите, които карат, количеството на отпадъци, което изхвърлят и цялата им консумация и лайф стайл.

Иначе за малките стаи 1х1м2, колкото и да са малки и да не стават за спалня, вдигат цената на жилището - ако не за спалня, ще се ползват за килер, офис, все е отделно помещение. Вярно, че са клаустрофибични, тесни и тъмни стаите, но това е исторически заложено заради по-горе изброените причини.
За който може да си позволи, има на пазара и detached, и съвременна архитектура, може и сам да си построиш с каквито материали предпочиташ и съответно разположение и размер на стаите.

Качествено сигурно се намира и на двете места, но не знам къде е по-голям риска да не ти достроят жилището.

# 481
  • До хладилника, който обичам
Сравнявам качеството на строителството от професионален опит и намирам, че английското, включително това в началото на 20 век, е по-качествено и трайно като цяло. Естествено, че има изключения и в двете страни за обратното. Но като цяло смятам, че качеството на използваните материали и начинът на строеж тук е по-устойчив и качествен.
Къщите от началото на 20 век със сравнително малки промени към по-добра енергоефективност стават много приятни; същото е трудно постижимо за къщи от началото на века в България, освен ако не се налеят големи суми.

За безопасността на строителните обекти в България, лични предпазни средства и т.н. не мога да се съглася; много строителни фирми се пробразиха, като започнаха да ги цакат с глоби за всяко дребно нарушение, което е правилно, така се свиква на ред. За Пловдив е това, в Бургас може да е друга губерния.

Ще отбелязвате ли Хелоуин? Нашата къща е сравнително скрита и не очаквам много посетители, но с децата ще обикаляме по съседните улици да муфтим сладко Mr. Green (с малкото, голямото обикаля независимо от мен с приятелки). Взех си някаква украса, исках да сложа и крещяща изтривалка на вратата, но освен пощальона няма кой да ми я оцени Sad

# 482
  • Оптимист по принуда

Ще отбелязвате ли Хелоуин?
Аз не мога да се пречупя все още да обикалям по къщите, но под влияние на вече ученичката, май ще ми се наложи тази година. Зависи от детето.

Тръгнах да пиша за строителството, но изтрих. Всеки говори от опит, естествено различен. Моето мнение се гради на това, което коментираме с мм, работил 8г в Б-я в тази сфера, работещ и в момента тук.

# 483
  • Leeds, UK

Да ви почерпя виртуално!
Днес удрям 40 -така😁

# 484
  • Оптимист по принуда
Бела, все да си happy и много здрава! Честит празник! Flowers Hibiscus

# 485
Happy Birthday, Bella! Значи си в новите 30 сега.

Моята дъщеря ще обикаля с приятелките си, синът ми не е заинтересуван, ние с мм сме на работа на следващия ден и последното нещо, което бихме правили е да обикаляме къщите.

Не празнуваме вкъщи Halloween и Св. Валентин.

# 486
  • Leeds, UK
Мерси, Demmy! Смятам да правя голямо парти,  нищо че уж на 40 не се празнувало. Ми усещането ми е като да празнувам🍹🥃🍰😁😁😁😁

# 487
  • постоянно
Хепи Белла ,
 честит юбилей . Много здраве, радости и успехи ти пожелавам. Весело изкарване на празника !

Не  съм фен на Хелоуин аз , но винаги се зараждам със сладости за децата , а те пък ни научиха и идват винаги  Heart Eyes  Моят син ходи  с баща си , но много малко .  Hug

# 488
  • Leeds, UK
Stardust, мерси! Преди 3 години в България в Лидл-а ми искаха лична карта да си взема бира.
Her_76, благодаря!
Живи и здрави да сме всички😘
Днес както е и петък 13.Имаме и черна котка, и стълби...😁😁😁😁

# 489
  • Лондон

Ч.Р.Д.Happy Bella !  bouquet
Здраве,любов,пари и всииички добрини,за теб и за семейството ти!

# 490
  • Leeds, UK
Мерси, ЕМСИ!😘

# 491
  • Оптимист по принуда
Само така, Белла, празнувай!
Мразя ги тези бабини деветини, че нещо не се прави, щото еди-какво си..
Нали знаеш, че тук рожденикът ГО черпят Grin

# 492
  • Leeds, UK

Мдааа, разбрах аз, че и мизерии правят😁

# 493
# 494
На нашата улица е пълна лудница на Halloween - деца, тийнейджъри, родители - не знам къде са през другото време (то не че аз съм си у нас); толкова е тихо, като в планинско селце през уикендите.

Къщите са много украсени, красиво е, обикновено купувам няколко тикви и викаме приятелките на дъщеря ми да си издълбаят тиква и да си я вземат ... плейдейт за Halloween

Ние също отваряме и даваме сладки на децата, това че ние не празнуваме, не означава, че не уважаваме празника на другите.

Това за 40 мисля,  че четох, че не се празнува по японския календар или нещо подобно защото 40 означавало смърт. Не знам дали е така, не празнувах аз, когато навърших 40 по друга причина, не поради тази ...

Общи условия

Активация на акаунт