Великобритания - Тема 71 Есенно - Предколедна

• 58 082
  • 733
  •   1
Отговори
# 540
Днес накупих бонбони за Хелоуин, индивидуални пликчета Харибо и едни сладки гривнички за момичета. Абсолютно всяка година ходя спешно в 7:30 да довзимам, откъде прииждат тези деца😅
Ронка, много неприятно, дано си плати сега за измамите.
Като ви чета, какви са тези майки, едната не иска да идва, че нямало къде да пуши, другата не й харесвало...моята майка беше такава душица , не мога да си представя, че ще изрази негативно мнение или че няма да иска да ми помогне...
За квадратурата съм съгласна. И моята свекърва се изрази, че стаите са малки , но май техния апартамент е с подобни стаи , пък и двустаен...просто да се чудиш откъде идват тези идеи . Зет ми няма тераса, просто имат нещо като една стъпка навън , що за архитектура ..В две стаи са, еднакви, едната е хол и кухня, другата я преградиха за детска и спалня.В спалнята има място точно за една спалня.Аз се задъхвам само като я гледам.

# 541
  • До хладилника, който обичам
Като бях втори курс студентка, бях в Англия по Еразмус. Заведоха ни да ни покажат тукашно ново строителство. Тогава много се учудих, даже леко се потресох от разпределението - голям хол, нормална кухня, а спалните малки, едната беше от вратата падаш на леглото (box room). Но сега го оценявам, защото това дава възможност за самостоятелна стая на детето, макар малка. Особено за разнополови деца не е без значение от един момент нататък да могат да имат лично пространство (все пак повечето български жилища са с една детска стая за две деца, без значение пола им).

# 542
  • UK
Белла Hug
Честит рожден ден с огромно закъснение и от мен  bouquet Много здраве ти желая и прекрасни моменти с любимите ти хора.

Чета ви, но нещо, нямам желание да пиша.
Утре, ще ми правят цветна снимка на окото и от 2 дни, сэм се сдухала  Crazy

Ние, сме в 3 bedroom house голямата стая, е нашата спалня.  Но там , имам 2 гардероба, то много дрехи, много нещо.
Детската и 3 спалня са малки. Но те децата буквално, само спят, там. 3тата е най-малката, но тя е за гости. 1 легло има там.
В хола обаче, сме им направили, цял кът за игра  Laughing
Вихрят се на воля.
Сега за догодина живот и здраве се чудя в reception тук децата учат ли след училище в къщи и трябва ли, вие купувате ли им бюра в къщи?
Има едни в Икеа които се повдигат с времето на височина и са доста големи стават за 2 деца едновременно на тях да пишат. Ние сега това правим на масата в кухнята. Умишлено я взех голяма  Mr. Green
И аз много искам то направо си ми е мечта,,да си имам една стая гардробна.  Там всичко да е в.шкафове, шкафчета  Joy

# 543
Ние сме тук от доста години и къщата ни е направо огромна според Лондонските стандарти. Изглеждаше по друг начин оригинално, но мм направи някои промени за наше удобство. Квадратурата е над 100. Една от причините да се преместим в настоящото си жилище е децата да имат отделни стаи (преди бяхме в 3 бед и деляха стая), непрекъснато се закачаха и си пречеха особено при учене.
Освен, че всеки си има стая разполагаме с гардеробна (с дъщеря ми спорим кой имал повече дрехи, обувки и боклуци и на кого колко място му трябва ... ooooh!), във всяка стая има гардероби, б/ра, естествено в спалнята аз имам тоалетка, не б/ро. Отделно от това имаме сингъл бедрум, предназначен евентуално ако някой от родителите ни дойде, въпреки че в момента нямат възможност - там също има гардероби ... newsm78
Холът, кухнята и трапезарията са отворен план. Имаме и малка самър "хаус" в градината. Аз на това му казвам стая, ама хората като ни показваха къщата го определиха така ...Един ден като си направя собствен бизнес ( Joy) там ще ми е офисът ...
Басейни и джакузита някои от съседите ни имат, но според мен е безсмислено при този климат да се поддържа за 1-2 седмици в годината. Единият съсед вечно събира листа с едни кепчета, виждам го от прозореца на спалнята.
Прозорците ни не са по-малки от тези в България, в две от стаите имаме по 1 стена цялата в прозорци.

Кокона, мое мнение е, че децата трябва да си имат обособен кът за учене. Да им е спокойно и тихо, моите се концентрират толкова трудно. И двамата си имат нотис бордс, там закачаме награди, снимки, програмата на сина ми ... таск листс. Леглата са големи, колкото нашето, като се местихме нямах много време да избирам и направо поръчах еднакви легла и матраци. Имат в стаите шкафчета и етажерки за книжки, всеки чете различни неща (или поне ме заблуждават, че го правят). 
Не са огромни стаите ни, но не са и кутийки, по-скоро добър размер.
Като се замисли човек и двамата са на училище и не се прибират преди 4ч.; ние на работа до 6.Времето прекарано повече вкъщи е събота и неделя ...
Успех утре на снимката, всичко ще е наред!

# 544
  • UK
Stardust@
Благодаря  bouquet
Какво е туй чудо нотис борд newsm78
Нещо ,не се сещам за какво става дума?
Ние, сме под наем. Страната, не ме привлича особено и незнам, дали бих инвестирала и тук за собствена къща. Временно сэм тук но пък и незнам за колко време всъщност. Докато ни 'писне'  Joy
В бг си имам всякакви удобства,  които тук нямам или просто, неискам да инвестирам за да си ги осигурявам.
Дори, не съм сигурна, че искам тук да учат децата.  В бг мога и частни училища да си позволя за тях, тук е трудно това. Абе, аз ако знам, какво искам  Joy

# 545
  • Оптимист по принуда
Кокона, хубаво е да си имат кътче за писане. Засега при нас това се случва на кухненската маса.
Да ти кажа и ние бяхме на кантар да си тръгваме от тук, ние все сме на кантар от 7години всъщност..И сега детето е вече в ресепшън и започва да става все по-трудно, защото училището страшно и' харесва, има приятелчета, щастлива е. Някак не я виждам как бих я отскубнала от това и върнала в Бя. Пфф...

# 546
Скрит текст:
Ронка, защо на детето най-малката стая? Децата са такъв генератор на неща... Отделно имат нужда и те от пространство, бих казала повече от възрастен. Не се заяждам, интересна ми е тази тенденция. Позната с 3 бед къща напъха двете си деца / момче и момиче/ в малка спалня на двуетжни легла. Най-голямата е за нея и мъжа й.
Не знам за чуждите деца, но моите винаги са били около мен. Носеха си играчките в хола, където сме ние. Аз самата предпочитах да са около мен, хем ми е по-спокойно и под око, хем комуникираме лесно. Даже сега, като са големи, си седят в хола на телефоните. Синът дори и лаптопа си мъкне и слага на кафе масичката. Дъщерята държи да пише домашните си на масата в столовата, въпреки че има хубаво бюро в стаята, синът беше същия. Тя се затваря, само като ще говори с приятелки и като се гримира, синът, когато приятелката му е на гости Simple Smile Ние затова обединихме хола и столовата, за да създадем по-голямо пространство за събиране на семейството, като по Икейските каталози Wink Компютрите и конзолите за игри също са във всекидневната. Реално спалните в нашата къща се ползват само за спане. Нашата понякога за сушене на пране и гладене Grinning
Това обяснява защо на вас не ви трябват големи спални. Но това не е причина на детето да се отреди най-малката спалня.
У нас също основно седим в едно голямо общо помещение, но детската не е най-малката спалня.

Кокона, какво стана с очите?

# 547
  • UK
Моят син има малко детско бюро, има и холна маса в хола, и двете са натрупани с всевъзможни боклуци, не мога да го науча да си подрежда и прибира нещата. И домашни естествено пише на кухненската маса.

# 548
  • UK
Блу
Имам диагноза  Rolling Eyes
Утре още едно изследване само и окончателно ще знам какво и как. Не е лечимо за съжаление.

# 549
  • Истински се вижда само със сърцето.
 Дежи по повод на прясната скумрия да ти кажа, че сега в събота пак купувах от Теско, винаги когато ходим има, ако искаш провери.

# 550
Аз пък не бих си дала най-голямата стая на детето. Аз имам повече вещи и плащам хаха Вчера ми разглежда някакъв каталог и ми вика искам нова къща и и казах, да спира училище, да почва работа, да си тегли заем и да си купи, тогава претенции хаха Тя е на седем, в кръга на шегата и го казах, но и кифленски истории не приемам у нас. Много от децата днес не оценяват изобщо усилията на родителите си според мен, толкова са презадоволени.

# 551
  • Истински се вижда само със сърцето.
У нас мебелите паснаха така, че детето е в най-голямата стая, иначе може би щеше да е във втората по големина, но не бих я сложила в тези най-малките, които са, нищо че е малка още Simple Smile

# 552
  • някъде в орбита...
Miss Fine, същата порода съм и аз. Ако някой вкъщи има претенции, първо да наседне някои от сметките, пазара и домакинските, пък тогава да се изказва Grin

Когато казвате "най-малката спалня", колко малка имате в превид? Щото box room не е спалня, все пак Thinking

# 553
  • До хладилника, който обичам
Box room може да е спалня. Достатъчно е да има нужната ширина и дължина за единично легло, или в случай на дете може да е shortie bed.

# 554
Ми така де! Всеки да си знае мястото хаха
Иначе ние имаме две спални почти еднакви, плюс минус някакви см и третата събира дабъл легло, гардероб и скрин. В момента малката е там, но е на сингъл високо легло, под него и е уж площадка за игра, но никога не играе там, по скоро е склад. Сега ще и правя голямата спалня за нея, но не най-голямата.

Общи условия

Активация на акаунт