Странноприемница "Стара Плиска"

• 4 213
  • 11
  •   1
Отговори
Здравейте!
Искам да споделя впечатленията си от този комплекс,защото смятам,че е важно хората да знаят какво ще получат за парите си.
А именно за 170 лева на вечер ни беше обяснено,че имаме закуска и вечеря на сет меню.Избор нямаш дали искаш или не вечеря,защото е празничен пакет и това плащаш.Пристигнахме на обяд и предвидливо си запазихме маса за вечерта.Добър ход,защото се оказа,че ресторантът беше пълен и местата се оказаха не достатъчни.Оказа се,че менюто е  едно за всички и нямаш никакъв избор, а именно салата,за основно 1 свински шиш и по една вода.Ако сте вегетарианец проблема си е ваш,ако не ядете свинско също.Свободни сте да си поръчате от менюто каквото искате и да си го заплатите.Към основното гарнитура няма и за това си поръчахме.За въпросният свински шиш се наложи да чакаме 1.30 минути,защото се оказа,че първо са решили да обслужват гостите на един рожден ден  в ресторанта и за тях се готвеше,а гостите на хотела трябваше да чакат сякаш са там настанени без пари.Децата гладни,ядат гарнитури и салата.В крайна сметка донесоха въпросните шишове и месото не ставаше за ядене.За закуската дори не ми се говори,по-голяма пародия не съм виждала.Нямаше дори прясно мляко, за плодове да не говорим.Хората се оплакват,търсят хляб,в 9.30 има останало едно сварено яйце други не се изкарват,шунката ужасна,водата отдавна е свършила,пълна трагедия за 170 лева на вечер.Стаите са хубави,комплексът е направен много добре,но трагедията в ресторанта е пълна.Вътрешният басейн е малък.Две нощи не спахме,защото на двора се събираха пиянски дружинки,които надуваха музика и така до сутринта.Няма на кой да се оплачеш,защото след полунощ персонал няма.За капак в 8.30 сутринта пред стаите се започва косене на тревата.
Интересното е,че четохме много положителни отзиви преди да тръгнем,но уви ние не можем да дадем такива!

# 1
Ние ходихме в комплекса,но без пакети... Мястото е хубаво,направено е с желание,но честно казано и аз не съм доволна от менюто в ресторанта.Избора е предимно арменска кухня и тъй като бяхме с малко дете се оказа,че няма с какво да го храним и неговата храна се свеждаше до грузинска баница /подобие на нашите пици,но без колбас/.Втората вечер установихме,че и доста неща от менюто липсват... Закуската вкл.в нощувката беше много еднообразна и разочароваща,а цените в комплекса не са никак евтини.Наоколо няма други места за хранене и си принуден да се храниш там.Не ми допадна и посрещането на рецепция,искаха да си доплатим без вообще да сме получили ключовете и да сме настанени....
За Спа центъра мога да кажа само положителни неща,доволна съм както от басейна така и от чистотата там.

# 2
  • Варна
Здравейте!
Някой има ли по-скорошни впечатления от това място?
🌺

# 3
Ужасно е!. Не идвайте тук.

# 4
В момента сме тук и сме много разочаровани. На рецепция има една дропла, която е сърдита първо на себе си и после на целия свят. Цените на нищо не отговарят на качеството. Ужасна кухня, недъгави малки порции, на незаслужени цени. На някой, за да му хареса тук, много никъде трябва да не е бил. Реплика- "Ми ресторанта днес трябва да затвори в 22.30ч, защото персонала е от Шумен, да не затворят пътя и няма да можем да ги приберем". Това в ресторант в който ти натрапват към нощувката вечеря за 25 лв., която включва една плюнка нещо като производно на шопска салата и едно голямо кюфте от нещо като кайма !!!!

# 5
СПА-то е мижай да те лъжем. Малък басейн, малко джакузи, парната баня вдигна градус след 16.30ч, студени сауни. Децата в джакузито, нахлува дроплата от рецепция с наставнически тон-" Спрете да мокрите и да пличкате водата, защото ще ви изкарам от джакузито". Втрещих се на тази свещенна простотия. Огледах се, защото реших, че сме им намокрили килима. Платени две нощувки с прилежащите към тях задължителни "вечери" от 25 лв, за 2- ма възрастни и дете на 6г, на стойност 246 лв, и тя ще ми казва в помещение с басейн, джакузи, душове, сауни и парна баня , да не мокрим плочките

# 6
Леглата са с някакви ужасни матраци с нещо като пружини. Телевизора толкова малък и несъобразен с големината и, че преди малко Каракачанов ми се видя дребен на екрана. Скъпо, зле обслужено, не предразполагащо. А нямаш голяма алтернатива, защото тук в тази пустош, наблизо, няма къде другаде да отидеш за вечерта. Изгонят те в 22.30ч от ресторанта и толкова.

# 7
За сега толкова като мнение. Изписах го набързо, докато някой не е направил грешката да резервира тук. Иначе подробности за това, пе не са учили туристическо обслужване  а искат с трици маймуни да ловят, има още много...

# 8
До края на деня, разочарованието стана още по голямо. Джобното джакузи, което  е модел за домашно ползване, изрично отбелязано да се ползва от 4 човека, в комплекс, който за уикенда  посреща около 50, е в окаяно състояние. Водата не беше сменена от предходния ден, а днес вече стана на тиня. Да не говорим, че басейна е студен и осмелилите се да го ползват не остават в него повече о т 3 мин, та всички чакат ред на джакузито, за да се потопят в поносима на температура вода.

# 9
Лятото на път за морето посетихме Двора на кирилицата. Доколкото разбрах собствениците на Стара Плиска и Двора са едни и същи - арменци. Погледнах през оградата, която ги дели - басейнът на двора беше пълен. Бях си го набелязала и все не стигахме до там. Добре, че прочетох тук.

# 10
desniki, изчакай със заключенията!На човек, който се е регистрирал само заради това, аз не бих повярвала Wink
Мои познати ходят редовно, почти през месец, доволни са.

# 11
Не съм писала тук, за да лъжа, а за да бъда полезна. Защо тук? Защото не намерих къде другаде има тема за въпросното място. Всеки има право да избере, къде да изхарчи парите си. Не съм написала постовете, за да подвеждам, споря или да водя дебати. Исках само да бъда полезна. Съгласувах мнение и с другите, коиъо в момента бяха там. Имаше хора, които си бяха недоволни, но с разбирането -"Такъв е живота, просто повече няма да се върна тук", и които, ако не ги питаш, нищо няма да кажат, но ми го казваха кротко, като ги питам. С част от  хората,  коментирахме гласно  в СПА-то. Всички бяхме на едно мнение. Имаше баща със син и приятелката му, които даже не си ползваха втората нощувка и напуснаха комплекса. В разговори в парната баня, всички казваха едно и също- Никакво съответствие на цена срещу база и храна. Една жена от района каза- Вижте, те тук нямат голям избор в близост, но ние няма да повторим. Една компания от около 8 човека приятели, които бяха от различни места и си бяха направили там среща, като някакво осреднено местоположение от към разстояние, също коментираха недоволството си. За хора, които нямат в близост басейн, море, читаво СПА, може и да е вариант за летните месеци, за скъп и елементарен престой. Последният ден, даже едно нахакано момче на около 12-13 години, дойде с баба си и нахално започна да ни разпитва един по един, до който застане- От къде сме, какво работим, какво ни е хобито, харесва ли ни комплекса и т.н. Ние казваме, че сме недоволни, бабата демонстративно-На нас пък ни харесва. После се оказа, че е дете на жена от персонала, а бабата е от Плиска и са там вътрешно. След като така и така ни питат, ние гласно  започнахме да дебатираме помежду си. Бабата нервно, докато се мести от душа към сауната / най- вероятно ползвайки ги безплатно/:- Ай стига де, че ми надухте главата.!!! Явно се изживяваше собственически в СПА- то.
След 18.00ч няма никой на рецепция. Ако искате по късен престой " на маса" , гледайте да не е зимата, да не е паднал 5 см сняг, защото ще ви накарат да напуснете ресторанта до 23.00ч., тъй като си прибирали персонала в Шумен. Наоколо се сещате, че друг няма. Само информативно-няма топла връзка между СПА- то и помещенията, което е доста неудобно, но не е фатално. Аз минавах по хавлия в снега двора, защото не ми пречи, и ми беше по неудобно да си мъкна всички неща долу, но го имайте предвид за зимен престой.
На един от историческите обекти наоколо / няма да издавам хората, че там си вадят хляба/, си поговорихме и в заключение ни казаха- И да ни викат, там няма да отидем да работим. / не питах повече/. В съседните населени места също бяха чували за недоволствата и вмятаха "под сурдинка" нещо. В един хранителен магазин жената каза- А басейна пак ли е мръсен и студен?-и ни погледна с насмешка и вид- Знаем си ги...
Като положителен коментар  мога да кажа, че стаите не са мръсни. Двора на кирилицата го разграничавам като обект, нищо, че е залепен за страноприемницата. В Букинг няма нито един отрицателен коментар, така че, всеки има избор да реши, колко скъпо да плати за трици и колко евтино за брашно. На който не му харесва едното мнение, спокойно може да си потърси друго.
Това е, което ние като компания и още 10- тина човека там, с които говорих, оценихме като несъответствие на цена към получена услуга.
Естествено, че нашето мнение не е миродавно, но имаше тема тук и въпрос, затова изложих пресните ни впечатления.

Общи условия

Активация на акаунт