Бързи здравословни въпроси и отговори – 9

• 51 024
  • 738
  •   1
Отговори
# 315
аз съм само потребител, мога да споделя какво съм видяла/почувствала аз.
след като ги отвори с машинката каналите на зъба се почистват с нещо като пружинка.
след това в почистения канал се слага лекарството (мирише остро и щипе), и се слага временна пломба за да го задържи в зъба. мисля, че това, което наричаш щифтове е всъщност лекарството, с което е напоено нещо тънко и дълго, като дрен.
временната пломба може да падне, но не е фатално, случвало ми се е, само миризмата на лекарството се усилва и щипе на езика.
след няколко дена (3-5-7 дена) маха временната пломба, почиства всичко, запълва канала плътно с доста натискане и го запечатва с постоянна пломба.
на детето смениха лекарството на третия ден, аз съм минавала и само с едно за 5 дена. не знам от какво зависи.

Вече си създадох някаква представа какво се прави и ето как е при мен:
-Почисти ги с пружинката
-проми ги със спринцовка няколко пъти
- Сложи лекарство, защото усетих остра миризма и нещо като щипане. На едни дълги неща, прилични на игли, сложи това лекарство и ги натъпка в каналите. Казаха ми, че тези иглички служели за изсушаване на канала и с тях се вкарвало лекарството вътре на дълбоко. Тя наричаше тези игли щифтове.
-Сложи отново временна пломба, циментова
-след 7 дни имам час. Каза, че щяла да пломбира
Проблемът е, че от сутринта до сега ме боли силно и остро и нито спира, нито поне намалява проклетата болка. Затова се притесних, че нещо не е както трябва.
Да не говорим, че болката е започнала още от четвъртък, та до днес..... Tired Вече съм изтощена.
Не пия обезболяващи. Забранени.

Снимка не ми направи. И аз се тревожа от гранулом.

# 316
  • София
Точно така боли при гранулом и тогава решението е само вадене, няма смисъл от кореново лечение и пломба.

# 317
  • SF

Спокойно, не се шашкай! Hug
Какви са ти оплакванията?
Има толкова неща, на вид неприятни, но всъщност безобидни.
На мен са ми правили много по-сериозни изследвания от едно ехо.
Не знам къде ще ходиш, аз съм доволна от Токуда.

Ами оплакванията ми са нещо като усещане за прескачане и в този момент ми липсва въздух. За момент ми прилошава. Аз съм спортист, но поради един друг здравословен проблем спрях активни занимания и досега със сърцето не съм имала проблеми. Миналата година за пръв път ми правиха кардиограма заради операция с пълна упойка. И тогава от притеснение бях имала оплаквания, подобни на това, но тогава бях под силен стрес, не спях и не се хранех.
Сега е безпричинно и по-често.
Ще ходя или в Правителствена, или във Втора градска.
Не ме притеснява ехото, а поводът, по който ме пращат и неизвестността. Hug Разкажи ми и за теб.

st. Dobri, сега се поуспокоих, наистина. Благодаря!

# 318
Esmee, а щитовидната жлеза проверявала ли си си скоро?

# 319
  • SF
Скоро не. Но съм пускала ТСХ и е бил в норма.

# 320
Хубаво е да я провериш отново, щом не си скоро.

По принцип е грешно за състоянието ѝ да се съди само по TSH, трябва да се пусне целият пакет от хормони и антитела.

Зависи и колко ти е бил TSH, всъщност. Помниш ли точна стойност? Защото референтните граници на лабораториите са грешни, общо взето.

Пиша ти това, защото ЩЖ, ако не функционира добре, често засяга и сърцето. Доста момичета в темата за Хашимото се оплакват от кардиологични проблеми.

# 321
  • SF
Бил ми е в норма. Не помня референтните стойности, но е бил под тях. Не мога да си спомня, но е бил в норма.
Ще започна да пия повече вода. Напоследък изобщо не пия вода.

# 322
Мисълта ми беше, че горната референтна граница не е акуратна, и дори TSH да е под нея, пак може да има проблем. Peace

Това го казвам, само в случай че човек не е запознат.

# 323
И аз имам прескачания, ама моите са много. Crazy ЩЖ не ми е изследвана напълно, нямам пускани антитела, иначе ТСХ ми е ОК, 0,9. Мисля скоро да отида на ендо и да искам пълни иследвания. Иначе моите прескачания се повлияват от селен, но не ти препоръчвам без лекар. Влияят се от емоционалното състояние.

# 324
  • Варна
Момичета при ходене на ендокринолог освен изследвания си искайте и ехография.
Аз също имам прехлопвания и понякога задух,при моето заболяване трябва да поддържам ТСХ 0.1-0.2 ,което за съжаление се отразява.

# 325
  • Пловдив
Момичета,нали капките за нос се слагат 7 дни,не повече?Щото днес е 5-ти ден...като пръскам е ок носа,после пак запушване.Ще видя как ще е и май ще ходим на УНГ.

# 326
Момичета,нали капките за нос се слагат 7 дни,не повече?Щото днес е 5-ти ден...като пръскам е ок носа,после пак запушване.Ще видя как ще е и май ще ходим на УНГ.
Зависи от капките, но повече от 3-4 дни не е желателно.

# 327
мисля да си правя профилактично изследване на щитовидната ... достатъчно ли е само тсх и ако нещо не е в ред вече т3 и т4 ?

# 328
  • Варна
мисля да си правя профилактично изследване на щитовидната ... достатъчно ли е само тсх и ако нещо не е в ред вече т3 и т4 ?

Хубаво е и трите да се пускат, както и ТАТ и МАТ. Лошото е че не се поемат всичките от ЗК.

# 329
За запушен нос най-добре ми действа таблетка грипекс. Не макс, само грипекс, това са  червени кръгли таблетки. Имат малко количество парацетамол, но засилена съставка за отпушване на носа. На кутийката пише 2 таблетки наведнъж, но щом няма силна простуда, а е само за носа, аз пия 1 таблетка.

Общи условия

Активация на акаунт