Бързи здравословни въпроси и отговори – 9

• 50 946
  • 738
  •   1
Отговори
# 300
Ами наготви им супа с месо...няма да се чумерят...Stuck Out Tongue Winking Eye

# 301
  • Пловдив
Момичета, някоя от вас по време на бременност приемала ли е Достинекс?
Ерна,Достинекса се спира когато е установена бременност,не се приема.Може да се пие Бромокриптин,но първо при еднокринолог  Peace

# 302
Е не, аз правя само за по една паничка. В къщи никой не повтаря манджа Rage

Ние, като сготвим нещо, може и 3-4 дена да си го претопляме и ядем. Simple Smile На мен даже ми е по-вкусно, като е престояло. hahaha

# 303
  • SF
Днес бях на кардиолог и ме прати на ехограф на сърцето. Много съм притеснена. Не ми обясни нищо, каза като си направя ехографията, веднага да бягам при него. И аз съм като луда сега - какво ми е?
Някой правил ли си е такова изследване и какви са били поводите за това? Има ли специална тема в бг мама за сърца?

# 304
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
"...конвенционалната ехокардиография е задължителна, тя е включена в лечебния алгоритъм на клиничната пътека..."
последното изречение Simple Smile https://utroruse.com/article/629217/

спокойно.

# 305
Притеснена съм, имам проблем със зъб. Досега само веднъж са ми правили пломба с вадене на нерв, но отдавна и съм забравила.
Сега ме заболя зъб и от четвъртък до сега не е спирала болката. Отидох и ми сложиха арсен. Продължи да боли. Днес отидох да ми махнат нервите и продължава да боли. Мъжът ми вика, че зъболекарката, едно младо момиче, е сбъркала, пропуснала е една стъпка в лечението. Но аз не зная и затова ще питам, който често си е правил пломби.
Значи днес
1. Най-напред махна временната пломба след арсена.
2. Извади нервите един по един с нещо, което приличаше на пружинка.
2. После няколко пъти проми каналите с една спринцовка с вода.
3. След това сложи някакви щифтове в каналите. Бяха нещо като малки игли.
4. Мисля, че сложи и някакво лекарство, миришеше на нещо.
5. Сложи пак временна пломба.
Каза, че след 1 седмица ще пломбира. Имам час за тогава.
Мъжът ми вика, че е трябвало да сложи лекарство, да остави да лекува каналите и после да ги запълва. Не знам какво значи запълване, тези щифтове, които се слагат ли се наричат запълване?
Продължава да ме боли силно.
Дали утре пак да ходя и да настоявам да отвори зъба или тя е направила всичко както трябва?

# 306
Днес бях на кардиолог и ме прати на ехограф на сърцето. Много съм притеснена. Не ми обясни нищо, каза като си направя ехографията, веднага да бягам при него. И аз съм като луда сега - какво ми е?
Някой правил ли си е такова изследване и какви са били поводите за това? Има ли специална тема в бг мама за сърца?

Спокойно, не се шашкай! Hug
Какви са ти оплакванията?
Има толкова неща, на вид неприятни, но всъщност безобидни.
На мен са ми правили много по-сериозни изследвания от едно ехо.
Не знам къде ще ходиш, аз съм доволна от Токуда.

# 307
Ън, ако имаш възможност смени стоматолога.
Попаднах на твой пост в друга тема и останах с впечатление, че наистина имаш нужда от добър стоматолог.
- отваряне на зъб
- почистване,слагане на лекарство
- почистване при нужда отново лекарство
- вадене на нерв
- запълване на канали
- постоянна пломба
Това са стъпките през които минах за релечение на зъб. Всеки път само една дейност.

# 308
Тя има щифтове, което означава, че ще се изгражда зъба или ще се слага корона?
Не знам каква пломба ще има? newsm78
Иначе не виждам нещо нередно. Нормално е да има травматична болка известно време.

# 309
Няма да се изгражда зъб. Това е мъдрец, който трябва да се лекува и пломбира. Не знам защо ми сложи щифтове.....
Какво означава запълване на канали?
Какво точно се прави при това запълване?
Не знам сега как да я сменя. Тя вече е свършила част от работата. Никой няма да се съгласи да продължи след нея.

Пролетно цвете, досега направи следното зъболекарката
1. Отвори зъба и сложи арсен
1. след няколко дни, днес, отново го отвори и направи нещата ,които написах горе. Другият вторник щяла да пломбира. болката е силна и не спира вече 6 дни.

# 310
Запълването се прави след вадене на нерви.
Обаче щифтове не се слагат за пломби. А за корони, когато има само корен. В корена, след вадене на нерви се слага щифт, върху който се закрепва короната. Може и два щифта.
Странна работа. newsm78

# 311
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
аз съм само потребител, мога да споделя какво съм видяла/почувствала аз.
след като ги отвори с машинката каналите на зъба се почистват с нещо като пружинка.
след това в почистения канал се слага лекарството (мирише остро и щипе), и се слага временна пломба за да го задържи в зъба. мисля, че това, което наричаш щифтове е всъщност лекарството, с което е напоено нещо тънко и дълго, като дрен.
временната пломба може да падне, но не е фатално, случвало ми се е, само миризмата на лекарството се усилва и щипе на езика.
след няколко дена (3-5-7 дена) маха временната пломба, почиства всичко, запълва канала плътно с доста натискане и го запечатва с постоянна пломба.
на детето смениха лекарството на третия ден, аз съм минавала и само с едно за 5 дена. не знам от какво зависи.

# 312
При децата пулпитите се лекуват различно от тези на възрастните.

# 313
Възможно е да се сложи само щифт, без да се прави коронка, за подсилване на зъба. Зъболекарите правят след това коронка, защото зъбът като е умъртвен, има голяма вероятност да се счупи. Затова го предлагат, за да се подсигурят. Някои хора обаче не искат коронка. И тогава им правят само пломба. Въпрос на късмет е дали ще се счупи или не, и кога.

# 314
  • София
Ън, При такава остра и неспираща болка снимаха ли зъба да се провери да няма гранулом?

Общи условия

Активация на акаунт