Бързи здравословни въпроси и отговори – 9

• 50 926
  • 738
  •   1
Отговори
# 285

Wind_,
Имам същите петна на гърба си. Все едно снимката е моя( без татуировката разбира се). Не сърби , не боли , случайно ММ ги забеляза и ми каза. Лекувам в момента с противогъбични. антимикоацид и клотримазол. Не съм ходила на дерматолог, защото не ми се случва за първи път. Лекувам от три седмици, ефект още няма. Преди години, когато се лекувах, ефектът се прояви доста след като бях спряла лечението. Може би като се изравни тенът на кожата. Сподели какво ти е каза лекарят.Благодаря!

# 286
Въпросът ми е за храните с нисък гликемичен фактор:

Оризът е с висок гликемичен фактор - факт. Ако сготвя зеле с месо, като цяло ястието е с нисък гликемичен фактор, обаче ако сложа 1-2 супени лъжици ориз, това повишава ли гликемичния фактор сериозно?
На храни, като картофи, ориз и други следи ли се количеството и какво трябва да е то?

Или казано Картофената супа е малко картофи с много вода. Това повишава ли захарта в кръвта доста?

Последна редакция: вт, 24 окт 2017, 12:02 от ябълка

# 287
  • Варна
Картофите знам, че са със висок.

# 288
От два дни имам епизодично мравучкане в дясната  ръка и десен крак. Сякаш настивам, без други симптоми. Споделете, какво да изследвам, ако знаете?

# 289
Не бих сложила ориз в месо със зеле-такава хубава манджа.
По-добре супа с месо...

# 290
По-добре супа с месо...

Не става въпрос дали става вкусни или не.
Въпросът е дали се променя рязко гликемичния фактор на яденето или не?
За количествата от тези храни питам.

# 291
Ориз и картоф - нишесте-въглехидрат-покачване на кръвната захар. Не знам какъв е проблемът точно, но при проблеми с кр.захар/инсулин , употребата на В не е добра идея.

# 292
  • Варна
По-добре супа с месо...

Не става въпрос дали става вкусни или не.
Въпросът е дали се променя рязко гликемичния фактор на яденето или не?
За количествата от тези храни питам.

Разбира се, че количеството е от значение. Има разлика дали ще изядеш един картоф или един килограм.

# 293
Може и така да е, но дали е нужно да се прибавя ориз към яденето? Според мен спокойно може да се мине и без него. В супата картофът може да се замени с глава целина например...А и става дума за супа от картофи, в която картофът е основна суровина...и вода. Ако е супа с месо един картоф иди дойди може да се сложи, ама само за супа от картофи направо килото ще си отиде...

Варианти има да се сведат въглехидратите до минимум.  Peace

# 294
  • София
Момичета, някоя от вас по време на бременност приемала ли е Достинекс?

# 295
  • Варна
Може и така да е, но дали е нужно да се прибавя ориз към яденето? Според мен спокойно може да се мине и без него. В супата картофът може да се замени с глава целина например...А и става дума за супа от картофи, в която картофът е основна суровина...и вода. Ако е супа с месо един картоф иди дойди може да се сложи, ама само за супа от картофи направо килото ще си отиде...

Варианти има да се сведат въглехидратите до минимум.  Peace

Е да де, ама госпожата пита конкретно за ориза и картофите. Те не са абсолютно забранени, но трябва да се съобразяваш с количеството.

# 296
2 лъжици ориз няма да са проблем за една тава.
Но картофената супа е с повече картофи и висок индекс.

# 297
  • Варна
2 лъжици ориз няма да са проблем за една тава.
Но картофената супа е с повече картофи и висок индекс.
Само аз ли правя картофената супа с два картофа Flushed

# 298
Зависи и от тенджерата...малка или 6 литрова Grinning

# 299
  • Варна
Зависи и от тенджерата...малка или 6 литрова Grinning

Е не, аз правя само за по една паничка. В къщи никой не повтаря манджа Rage

Общи условия

Активация на акаунт