Бързи здравословни въпроси и отговори – 9

• 50 686
  • 738
  •   1
Отговори
# 630
Менопаузата често води до сърдечно-съдови проблеми поради факта, че естрогените (продуцирани от яйчника) имат протективен ефект върху съдовете. Освен това естрогените повлияват производството на HDL и LDL, които имат значение. Именно затова менопаузата е ключов момент в живота на всяка жена.
Задължително посещавайте добър кардиолог и следвайте стриктно предписаната терапия - може да не се получи от първия път, но именно лекарят е този, който преценя вашата индивидуалност.
Помислете и за сваляне на килограми. Успех!

# 631
Тя е ходила, дали са ѝ ББ и не са намерили за нужно да търсят причината.

# 632
Също ще й предложат да спре месото и мазното и да набляга на зеленчуци и ориз..което ще е грешка, обаче така стоят нещата у нас.

# 633
Да, така е, за съжаление.
На моята колежка точно така направиха.
Висок холестерол и кръвно, леко пълничка, на 42, не е в менопауза.
Да спира мазно, месо, алкохол - тя е пълен въздържател Naughty, кафе и цигари. И да спортува - поне тук има полезен съвет.
За изследване на КЗ, ИРИ, никой дума не е споменал.
Изписани са статини и ББ.
Това дават нашите кардиолози. Confused Confused

# 634
Мисля,че трябва да се ограничат въглехидратите,а не месото и мазното,което и правя.....

# 635
Така трябва. Peace
Но кардиолозите не споменават въглехидратите.

# 636
  • И аз не знам къде...
Здравейте,

Някой знае ли какво означава цитолиза на клетките?
Това е в резултат от цитонамазка - ПАП не може да се определи поради напреднала цитолиза на клетките.

Благодаря предварително!

# 637
Чичко Гугъл какво казва? Stuck Out Tongue Winking Eye

# 638
  • И аз не знам къде...
Чичко Гугъл какво казва? Stuck Out Tongue Winking Eye

Нищо не намерих. Цитолиза означава разпадане. Резултата ми звучи като негоден за изследване материал. Не знам дали е така и каква е причината.

# 639
Пробата е незадоволителна и следващия път като си правиш цитонамазка, я направи в първата половина на цикъла а не след овулацията.

# 640
  • И аз не знам къде...
Благодаря.
Ще си направя нова веднага след цикъла.Благодаря.
Ще си направя нова веднага след цикъла.

Последна редакция: нд, 12 ное 2017, 04:34 от AnMary

# 641
Имам следния въпрос. Когато се прави микробиология на носен секрет, реални ли са резултатите /отрицателни/, при условие, че вечерта в 18 часа оставих в лабораторията материала и на другата сутрин в 10 вече бяха излязли. Не се ли прави посявка и да се види дали има растеж? Знам, че във форума има една мама, която е микробиолог, дано се включи с мнение.

# 642
  • София
Нямам мед.обазование , но мисля , че носен и гърлен бяха по 72 часа ?

Хормоните на жлезата е хубаво да се изследват преди или след цикъл ?
Има ли някакво значение?

# 643
Ако няма растеж от посявката, това става ясно още на следващият ден...но колко точно часа трябва да минат, не съм наясно...дали 12ч са достатъчни, или трябва повече....

# 644
Това ми е питанката, реален ли е този отрицателен резултат. Да ходя ли в друга лаборатория, че тази няма много добра репутация и без това.

Общи условия

Активация на акаунт