Бързи здравословни въпроси и отговори – 9

• 50 163
  • 738
  •   1
Отговори
# 645
Какъв резултат очакваш и защо се занимаваш... Каквото и да е ще ти дадат антибиотици за да ги оставиш на мира. Които може би повече ще ти навредят отколкото помогнат. Вземи нещо подсилващо, витамини, сребърна вода в нослето, чайчета,  женшен, добавки и се радвай на живота...

# 646
Имам следния въпрос. Когато се прави микробиология на носен секрет, реални ли са резултатите /отрицателни/, при условие, че вечерта в 18 часа оставих в лабораторията материала и на другата сутрин в 10 вече бяха излязли. Не се ли прави посявка и да се види дали има растеж? Знам, че във форума има една мама, която е микробиолог, дано се включи с мнение.
Посявката може да е 12 часа, така че времето е напълно достатъчно.

# 647
Здравейте!
Преди 2 дни си открих от вътрешната страна,към мишницата,болезнена бучка в гърдата.Болката не е нетърпима,а по-скоро тъпа болка в самата гърда.Малко наподобява,както преди цикъл.Според мен е с големина колкото орех.Тази сутрин видях,че се е преместила още повече към мишницата.
Знам,че не сте лекари и аз ще трябва да отида да я видят,но до тогава няма да спра да мисля какво е всъщност.Някой да е имал подобен проблем?Не искам да си мисля най-лошото.

# 648
И пак не разбирам, защо питате по форумите а не отивате на лекар? Ако ти кажа, че като бях ученичка, моята класна почина за нула време от бучка под мишницата, по- спокойна ли ще си?

# 649
Жената я забелязала бучката в почивните дни(написала е преди два дни). Естествено ще отиде на лекар, но сега и е притеснено и затова пита тук. Просто трябва да реши при кой лекар да отиде. Може да не живее в голям град. Свързано е с пътуване, отсъствие от работа. Не я погвайте от сутринта, достатъчно и е притеснено.Хубав ден!

# 650
И първата работа е да пише във форума, който дори не е здравен! На нейно място, първото нещо което щях да направя в понеделник е да се обадя на ГП-то.

# 651
  • Варна
Здравейте!
Преди 2 дни си открих от вътрешната страна,към мишницата,болезнена бучка в гърдата.Болката не е нетърпима,а по-скоро тъпа болка в самата гърда.Малко наподобява,както преди цикъл.Според мен е с големина колкото орех.Тази сутрин видях,че се е преместила още повече към мишницата.
Знам,че не сте лекари и аз ще трябва да отида да я видят,но до тогава няма да спра да мисля какво е всъщност.Някой да е имал подобен проблем?Не искам да си мисля най-лошото.
Не си мисли най-лошото, а си запиши час за лекар,за да се види какво е. По принцип на мен киста ми е растяла така бързо.

Последна редакция: пн, 13 ное 2017, 10:59 от Глухарче

# 652
Много благодаря за мненията!Не съм очаквала да ми поставите диагноза и да ми изпишете лекарство!Като не е здравен форум да се изтрие темата и никой да не си задава "бъзите здравословни въпроси" тук и да си ходи да си пита лекарите!
Съжалявам,че си зададох въпроса.Приятна седмица и на вас!

# 653
Sweet_Dreams@ aз не бих си губила времето с ЛЛ. Трябва да си записвам час при нея, който ще е след няколко дни ако имам късмет. Да вися на опашка с група сополиви, ревящи и кашлящи деца... и дори да й платя потребителска такса. После трябва да й изтърпя мрънкането, че нямало направление за това или онова. После същата процедура при мамолога - записване на час след N на брой дни, чакане на опашка, потребителска такса и много вероятно плащане на едни 30 лева за нещо си, което уж не било се покривало от здравната каса.
Намери си добър лекар с апаратура на частно, за да ти е спокойно и сигурно. За да ти е още по-спокойно информация от първа ръка - ракът НЕ боли всичко друго е безопасно Smiley
Успех Simple Smile

# 654
  • SF
И първата работа е да пише във форума, който дори не е здравен! На нейно място, първото нещо което щях да направя в понеделник е да се обадя на ГП-то.

Тогава за какво е тази тема "Бързи здравословни въпроси и отговори (евентуално)"?
Да я закриваме. Ако някой е луд да се лекува или да не се лекува заради съвети на кикамора, есме, ренесме и глухарчета, значи темата си е полезна.
Хубави съвети раздаваш какво би правила на нейно място, но не си на нейно място. И на нейното си място жената ни пише тук и прави нещо различно от това, което ти би правила на същото място. Малко уважение към стреса, притесненията и съмненията, които изпитват хората.
И все пак питам какъв е смисълът от тази тема и защо пишеш/пишем в нея, ако след всеки пост, въпрос на време и реакции, ще пишем: "Луда ли си да питаш по форумите... Аз на твое място бих... ОТИШЪЛ НА ЛЕКАР".

Скрит текст:
Отива се при личната лекарка, няма я, отпуск по болест, сестрата дава (или пък не) талон за специалист, той записва час за след седмица - преглежда само във вторник и четвъртък след 14.00, работата си върви, болнични за преглед няма, децата си ходят на училище, или боледуват точно в този момент, седмицата  се влачи бавно и притеснено и тук някой открива топлата вода и казва  Naughty  Naughty  Naughty "Ти знаеш ли, че трябва да отидеш на лекар!!!" Ми... знае.

Щом се мести бучката, може и да е киста, която на момента да пунктират и да забравиш за нея. Щом е с размерите на орех, може и за 24 часа да се е напълнила с течност. Лошите неща не растат толкова скоростно. Мамологът е задължителен, защото тук не можем да ти я пунктираме (ако е киста). Опипай дали "стените" на това нещо са гладки и дали то е относително еластично спрямо останалите тъкани. Ако е така, вероятно е киста и срещата с мамолога търпи някакво отлагане, но не и вечно. Казвали ли са ти при преглед, че имаш поликистозна мастопатия, т.е. склонност да правиш кисти на млечните жлези?

Последна редакция: пн, 13 ное 2017, 10:16 от Esmee

# 655
  • Варна

Е бива ли във всички теми в които участваш да се драчиш, не ти ли омръзва ?
Много ясно, че ще отиде на лекар.

# 656
  • В един зелен, неспирен поглед, там далеч...
Здравейте,
Някой знае ли дали перкутанната нефролитолапаксия се поема от здравната каса и евентуално по коя клинична пътека?
Ако не - колко би струвала процедурата.

Търсих в гугъл, но май не разбрах  Embarassed
Благодаря ви предварително!

# 657
Защо не попиташ в Здравната каса направо - имат някакъв национален телефон, мисля...или в РЗОК в твоя град направо звънни.

# 658
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
http://www.doctorbg.com/page.php?id=1948 излиза ми клинична пътека 76.
срокът е минал, но има информация за лекари http://www.vita.bg/%D1%81-%D1%86%D0%B5%D0%BB-%D0%BF%D1%80%D0%B5% … B%D0%BE%D0%B3~552

# 659
Пуснах си ТСХ, фТ4, ТАТ и МАТ. Стойности:

ТСХ 1.46
fT4 18,70 (реф: 12-22)
ТАТ <10 (реф. <115)
МАТ 15,23 (реф. <34)

Как е възможно симптоми на проблем с ЩЗ, завишено ТСХ през март (3,4 някъде беше), преживян жесток стрес, бърз пулс, нерви, стягане в гърдите, паник атаки, подута щитовидна жлеза и съвършени хормони? Утре съм на ендо, но съм силно озадачена. Ама силно.

Общи условия

Активация на акаунт