Бързи здравословни въпроси и отговори – 9

• 50 948
  • 738
  •   1
Отговори
# 360
  • София
Майка ми е с високо кръвно и знам, че наистина трудно се нацелват точните лекарства и дозата им. Пиеш ли диуретик?

Не, не ми е изписван такъв Confused

# 361
Каква разлика дава изследването на обикновено и серумно желязо?

# 362
Майка ми е с високо кръвно и знам, че наистина трудно се нацелват точните лекарства и дозата им. Пиеш ли диуретик?

Не, не ми е изписван такъв Confused

Може и да е по-добре, защото има изследвания, че може да доведе до рак на бъбреците ако се взема от млади жени (40-50 годишни). Над тази възраст е оправдано с оглед ефекта.

# 363
Здравейте, наскоро бях на профилактичен преглед и нямах нищо нередно.
Но последните два или три пъти след полов акт имам леко кървене, след 4-5 часа няма нищо вече, но се притеснявам дали може да е нещо опасно, което не се вижда при преглед и има ли възможност да е моментно неразположение.

П.П.Не става дума за груб секс или протърквания.

На такъв въпрос и лекар не може да ти отговори. Какво са правили на профилактичния, възраст, други здравословни проблеми, в кой период от цикъла се появява кървенето....

# 364
Направих си ths  и ми е 4.64  ( референтни 0.27 - 4.20 ... препоръчаха ми да направя пълен пакет на щитовидна

# 365
  • София
Пълният пакет 5 неща ли включва?

Утре съм при нов кардиолог. Дано този път доведем нещата до добър край.

# 366
  • Варна
Направих си ths  и ми е 4.64  ( референтни 0.27 - 4.20 ... препоръчаха ми да направя пълен пакет на щитовидна

Високо е да. Изследвай всичко и се консултирай с ендокринолог,задължително и ехография.

# 367
Скрит текст:

LEFT:
NODULE #1: Location: Posterior interpolar
Size: Current measurement: 6 x 5 x 4 mm.
Composition: Spongiform
Shape: Round-oval
Echotexture: Spongiform
Calcifications: None
Borders: Smooth
Internal Color Doppler flow: No
Assessment: Indeterminate but likely benign. Biopsy may be considered if nodule size is 20 mm or greater.

Ей тоя десния сочат като проблемен..На кой да вярвам и аз не знам.

Това calcification калциран ли значи? В БГ ми казаха, че били калцирани и да ги забравя.Тук пък писано: NO
Така написано наистина не говори за проблем. Правилна овална форма, без калцификати.Но пък те са доктори и те гледат на ехограф и те си знаят какво да гледат. Биопсията не е болезнена, по-добре я направи.

Глухарче, аз биопсия съм правила, но не показа нищо, понеже били малки възлите и не можли да вземат както трябва материал. Та верно не ме боля, те и упойка слагат. Сега чакаме да нараснат, че тогава да се вземе пак, ама щом сцинтиграфията е наред, се чудя дали изобщо да ходя на втора биопсия.

# 368
  • Варна
Абе отиди да ти е мирна главата. Поне спорез мен,решението сш е твое.

# 369
Здравейте,
Днес ми дойде съвсем нормално и очаквано. Това, което ме притеснва, е че преди ден и половина (във вторник вечерта и вчера) имах леко кафяво течение. Не беше силно и нямаше особен мирис.
За протокола да кажа, че вече имам записан час за лекар на 31-ви. Просто реших да споделя и тук докато чакам за официален преглед. Ако някой се е сблъсквал с това?

ПС: Миналият месец имаше нещо подобно, само че кафявото течение беше по-тъмно и беше в последния 1-2 дена на цикъла.

# 370
  • гр.Варна
Здравейте,
Днес ми дойде съвсем нормално и очаквано. Това, което ме притеснва, е че преди ден и половина (във вторник вечерта и вчера) имах леко кафяво течение. Не беше силно и нямаше особен мирис.
За протокола да кажа, че вече имам записан час за лекар на 31-ви. Просто реших да споделя и тук докато чакам за официален преглед. Ако някой се е сблъсквал с това?

ПС: Миналият месец имаше нещо подобно, само че кафявото течение беше по-тъмно и беше в последния 1-2 дена на цикъла.
При мен това е нещо нормално,един ден преди цикъл или 1-2 дни накрая.Не е всеки месец,но поне през месец съм така.

# 371
  • Варна
Здравейте,

При мен това е нещо нормално,един ден преди цикъл или 1-2 дни накрая.Не е всеки месец,но поне през месец съм така.

И при мен е така, но аз нямам щитовидна жлеза и хормоните не са ми в час. Та за това си премълчах.

# 372
  • София
При мен също често е така и не го намирам за ненормално. Хормоните не знам дали са ми в час, изследвала съм само ТСХ и ФТ4 - тези са добре.

# 373
  • Варна
Не. не, не съм казала, че е задължително от това, просто при мен може да е от  липсата на жлеза. Да пия изкуствен хормон, но със сигурност не е същото.

# 374
Може да са се разбъркали хормоните.
Преди години в средата на цикъла имах леко кафуникаво зацапване. Ходих на гинеколог, без изследвания ми изписа противозачатъчни, да се наместили хормоните. Не ги пих. Нещата се нормализираха и без тях.

Общи условия

Активация на акаунт