Бързи здравословни въпроси и отговори – 9

• 50 851
  • 738
  •   1
Отговори
# 465
  • Варна
Аз си мислех, че е свързано, защото и предишната кардиоложка и тази ме насочиха към ендокринолог.
В последствие четох на доста места, че е възможно сърцебиене, но високо кръвно налягане не беше споменато като симптом Flushed

Има, има, при доста хора го има кръвното като симптом. Просто на всеки на различно място му се отразява.

# 466
Преди време участвахме една група хора в проект за изследване на здравето на щитовидната жлеза. Правеха кръвни изследвания, ехография и попълвахме въпросници за симптоми. От въпросника ми стана ясно, че абсолютно всичко в тялото е свързано с щитовидната жлеза - високо кръвно, висок холестерол,  при жените смущения в цикъла, тъй че, да, проблемите с нея водят до другите заболявания.

# 467
  • SF
От всички изброени симптоми, аз имам само аритмия. Веднъж го наричам екстрасистули, веднъж аритмия, просто защото не знам какво е и каква е разликата между двете. Преди малко даже получих и нещо като стягане в гръдната област.
Косопад съм имала и доста по-силен и тревожен от този, който ми е в момента. С периода си е отминавал и пак се е появявал. После ми е растяла нова коса.
Тревожни мисли и депресивни състояния... не е като да нямам. Особено след лош сън, особено в началото на зимата, скъсяването на деня. Аз се тревожа дори и по повод да се чудя какво да облека в есенен ден.
Колко струва изследването на ТСХ в Цибалаб например?

# 468
  • София
Виж цените тук:

http://www.cibalab.com/products-department.php

По-изгодно излиза, ако се пуснат комбинирано. Но ти ще си прецениш, де.
Аз от симптомите, изброени от Гърне, имам само лоша памет, тревожност, натрапчиви мисли,  може би някакви депресивни състояния и високото кръвно.

# 469
  • Варна
Преди време участвахме една група хора в проект за изследване на здравето на щитовидната жлеза. Правеха кръвни изследвания, ехография и попълвахме въпросници за симптоми. От въпросника ми стана ясно, че абсолютно всичко в тялото е свързано с щитовидната жлеза - високо кръвно, висок холестерол,  при жените смущения в цикъла, тъй че, да, проблемите с нея водят до другите заболявания.

Абсолютно! Щитовидната жлеза оправлява цялото тяло и от нея тръгват много проблеми.

# 470
  • София
С какво мога да мажа херпес при дете под 12години?

# 471
  • Варна
Херпес на устата ли? Сега ли му излезе, преди това бил ли е болен? И на мен ми излезе, а това е изключително рядко при мен, да не кажа че се случва за втори път в живота ми и съм озадачена.

# 472
  • София
За първи път му излиза.
Но вчера са го рисували в някакъв парти център. Не е болен я момента.
Предполагам , че човекът който го е рисувал, не е спазил нужната хигиена Sad
Да , на устата Sad

# 473
  • Варна
За първи път му излиза.
Но вчера са го рисували в някакъв парти център. Не е болен я момента.
Предполагам , че човекът който го е рисувал, не е спазил нужната хигиена Sad
Да , на устата Sad

Аз си мислех да не е нещо вирусно без да съм се усетила.

# 474
От проблеми с ЩЖ са възможни пристъпи на сърцебиене, както и екстрасистоли.
Есме, виж я за всеки случай. Peace

# 475
Ацикловир и подобните, но отиди още сега да вземеш, добър ефект имат ако се започне съвсем в началото. На 4 часа се маже.

# 476
Тъкмо и аз щях да кажа Ацик. Скъпичък е - към 8лв беше лятото, колкото кутрито ми тубичката. Но това е единственото ефикасно нещо за херпеси на устата. Дори си взех 4-5 тубички за чужбина. Какви ли не скъпотии купувах тук от 20 до 100$. Нищо не работи. Като се прибрахме това лято се запасих. Това го знам от една кожна лекарка преди години, беше го изписала на детето и от тогава или поръчвам на майка ми или на някой друг да ми го достави от БГ.

Ето да го видиш: http://www.apteka0303.com.ua/goods/xl7938.jpg

# 477
  • София
Много ви благодаря. Дано не му стане и рана , и мине по-бързо.

Да ви попитам , всеки ден нося нещо силиконово върху крака си.
Един два пъти в година, кожата на това място се протърква (така да се каже) но минава за ден - два.
От около седмица го имам пак този проблем , но не отшумява .
С какво мога да го мажа?
Имам крем здраве (синият) джинджира Алба , от детето не са останали никакви други кремове (тези за подсичане имам предвид)
Само през нощта махам силиконовото нещо и тогава не ме боли , но пък явно няма да мине от само себе си.

Още не съм била за хормони и другите изследвания на жлезата.
Косопадът продължава страшно много.
Реших, че ще прибвам още с козметика и витамини, но явно си е нещо вътрешно.

Искам само да попитам.
Освен косопад и лека загуба на тегло ( но по-скоро идваща от недохранване и недоспиване) нямам други явни симптоми за проблем с жлезата .
Какво друго може да причинява косопад , за да знам къде да отида?
Възможно ли е да е проблем със скалпа? С кожата, гъбички или друго?

# 478
Wind_ ,  за гъбичната инфекция на гърба изписаха ли ти нещо? Бях чувала за някакъв душгел противогъбичен, но не можаха да ми кажат името му. Клотримазол нещо не помага. За косопад и аз съм със силен такъв от доста време. Козметични какви ли неща не ползвах и ефект май никакъв. Явно вътрешно нещо ща да е! Хубав ден!

# 479
  • София
За косопада си пуснете малки кръвни изследвания - Б12, хомоцистеин, желязо, феритин.

Общи условия

Активация на акаунт