Боледуване на децата ни - Тема 55

• 47 965
  • 730
  •   1
Отговори
# 120
Не са точно"непотвърдени", тъй като в листовката й пише всичко, което ни се случва. Само че е посочено1 на 100 000 примерно. А аз считам че са много повече, тъй като реално игнорират нашите оплаквания.
Това е.
Аз нямам проблем, и да не обсъждаме ваксината Simple Smile. Но с по-големите проблеми не съм имала, и ако ми бяхте казали-дали щях да повярвам?? Бях върла привърженичка на ваксините, сега не съм.

# 121
Не смятам да влизам в полемика за ваксините. Който се интересува, ще намери информация. В линка, който по-рано споделих също става дума за различния начин, по който ваксините и лекарствата стигат до нас.
Скрит текст:
Между двата члена на закона дори на пръв поглед има количествена разлика в изискванията. Обърнете внимание на болднатия текст. Той липсва в члена за ваксините.

Закон за лекарствените продукти в хуманната медицина

Чл. 68. (Изм. - ДВ, бр. 102 от 2012 г., в сила от 21.12.2012 г.) (1) Притежателят на разрешение за употреба/удостоверението за регистрация на лекарствен продукт е длъжен да:
1. отчита постиженията на научно-техническия прогрес и да въвежда всички необходими промени в документацията по чл. 27, ал. 1, т. 7 и 8 с цел лекарственият продукт да се произвежда и контролира съгласно общоприетите научни методи; промените се извършват по реда на глави трета и пета;
2. подава незабавно в ИАЛ всяка нова информация, която може да наложи промяна в данните и документите по чл. 27 - 32 и в кратката характеристика на продукта;
3. информира веднага ИАЛ за всяка забрана или ограничение, наложено от регулаторни органи на други държави, в които лекарственият продукт е пуснат на пазара, за причините, поради които са наложени тези мерки, както и за всяка друга нова информация, която може да повлияе на оценката на ползите и рисковете на съответния лекарствен продукт; информацията включва както положителните, така и отрицателните резултати от клиничните изпитвания или други проучвания на всички показания и популации, независимо дали са включени в разрешението за употреба, както и данни за употребата на лекарствения продукт, когато тази употреба е извън условията на разрешението за употреба;
4. съхранява и актуализира информацията за лекарствения продукт с текущите научни познания, включително заключенията от оценяването и препоръките, публикувани на Европейския интернет портал за лекарствени продукти, създаден в съответствие с член 26 от Регламент (ЕО) № 726/2004 на Европейския парламент и на Съвета;
5. разпространява лекарствения продукт с последно одобрената кратка характеристика на продукта и листовка за пациента;
6. (нова - ДВ, бр. 18 от 2014 г.) информира ИАЛ за всяко предприето от него действие, свързано с временно спиране предлагането на пазара на определен лекарствен продукт, изтегляне от пазара на определен лекарствен продукт, искане за прекратяване на разрешение за употреба или заявено намерение за неподновяване на разрешението за употреба, както и да посочи причините, поради които е предприето това действие; в тези случаи притежателят на разрешението за употреба декларира дали предприетите от него действия се дължат на някое от основанията по чл. 276 или по чл. 277;
7. (нова - ДВ, бр. 18 от 2014 г.) информира ИАЛ, ако действията по т. 6 са предприети в трета държава и се дължат на някое от основанията по чл. 276 или по чл. 277;
8. (нова - ДВ, бр. 18 от 2014 г.) информира Европейската агенция по лекарствата, когато действията по т. 6 и 7 са предприети на основание чл. 276 и 277;
9. (нова - ДВ, бр. 18 от 2014 г.) осигурява достатъчни количества от лекарствения продукт за задоволяване на здравните потребности на населението на Република България.
(2) Притежателят на разрешението за употреба/удостоверението за регистрация е длъжен при поискване от ИАЛ да представи:
1. данни в подкрепа на положителното съотношение полза/риск за лекарствения продукт;
2. (изм. - ДВ, бр. 18 от 2014 г.) данни за обема на продажбите на лекарствения продукт и всякаква друга информация, с която притежателят на разрешението за употреба разполага, относно обема на лекарските предписания за продукта;
3. копие от основната документация на системата за проследяване на лекарствената безопасност.
(3) Притежателят на разрешението за употреба предоставя на ИАЛ документацията по ал. 2, т. 3 в 7-дневен срок от получаване на искането.

Чл. 69. (1) Притежателят на разрешение за употреба на ваксина или на имунологичен лекарствен продукт, предназначен за имунизация, преди пускането на всяка партида от продукта на пазара е длъжен да представя в ИАЛ:
1. мостра от крайния продукт и/или мостра от продукта в насипно състояние/неразлят продукт;
2. протоколи от производството и качествения контрол;
3. документ за платена такса в размер, определен в тарифата по чл. 21, ал. 2.
(2) Притежателят на разрешението за употреба на нови имунологични лекарствени продукти или на имунологични лекарствени продукти, произведени с нови или променени технологии или с технологии, нови за отделен производител, изпълнява задълженията по ал. 1 за конкретния период, посочен в разрешението за употреба.
(3) В срок 60 дни от датата на предоставяне на пълния комплект документи ИАЛ извършва оценка на протоколите от производството и качествения контрол на живи ваксини, имунологични и нови имунологични лекарствени продукти и изпитване на предоставените мостри в акредитирана лаборатория, за да установи дали лекарствените продукти по ал. 1 и 2 са произведени в съответствие с одобрените спецификации.
(4) При положителен резултат от изпитването ИАЛ издава сертификат за освобождаване на партидата.
(5) Условията, редът, както и изискванията към документацията за издаване на сертификат за освобождаване на партидата за продуктите по ал. 1 и 2 се определят в наредба на министъра на здравеопазването.
(6) Когато оценката и изпитването по ал. 3 за съответната партида лекарствени продукти са извършени от официална лаборатория за контрол на лекарствени продукти в друга държава членка, притежателят на разрешението за употреба представя в ИАЛ сертификата за освобождаване на партидата лекарствени продукти, издаден от регулаторния орган на държавата членка.
(7) В случаите по ал. 6 ИАЛ не извършва дейностите по ал. 3 и 4.

https://www.vaksinite.com/wp-content/uploads/2017/08/doklad-2014-11-041.pdf - ето още малко информация за тези, които имат време.

Аз не съм антиваксър, нека е ясно. Но съм крайно подозрителна и предпазлива, защото съм се нагледала на некомпететни и безсъвестни лекари. За щастие съм срещала и от другия, по-рядък тип.
Ако детето ми нямаше ФГ, нямаше много да го мисля и щях да му сложа ваксините. Защото щях да си мисля, че то тези гърчове, описани в листовките, точно на нас няма да се случат. Но в листовките си пише ясно, че за предразположени деца рискът е по-голям и може да има необратими последствия. Аз се чудя как е възможно в нашия случай ЛЛ дори да ми намеква за ваксини, че и да ме заплашва с РЗИ, глоби и недопускане до училище /последното е чиста манипулация/

Последна редакция: сб, 30 сеп 2017, 00:53 от mutafova78

# 122
  • shumen
Да се оправят всички болни.
Румка,ужас.А лекарите никога няма да си признаят.

# 123
Mutafova78, прочете ми мислите
Simple Smile

# 124
  • София
Привет, не съм се включвала скоро, защото изкарахме цяло лято абсолютно здрави, без един сопот дори. За съжаление се започна - всички изкарахме една лека хрема, после вирус с повръщане...
Не мога да не се включа по темата с ваксините. Големият ми син е ваксиниран съвсем прилежно от моя страна, докато заради въпросната ваксина за морбили малкият ми син не получи гърч! И да, убедена сьм, че тя го предизвика. След гьрча получи и обриви, и подуване на лимфни възли имаше... В болницата никой не призна, че е от ваксината, но в епикризата е споменато, че е след ваксина, а ЛЛ, който е изключително стриктен, от тогава не ме притиска за ваксини и всяка година  ми пише бележка за пред ДГ, че детето е временно отложено от ваксини - безкрайно сьм му благодарна, за което!
Румка, много са 5 гьрча за такъв кратък период. Консултирахте ли се с невролог? На моят син му е изписан Диазепам превантивно при Т над 37,5 - лекарите са разделени 50/ 50 по този въпрос, но аз реших да му го давам. В интересна истината не го правя винаги Wink

# 125
Здравейте,
Давам Флудитек на детето по предписание на детето. Странното е че доста намаля кашлицата, но на моменти чувам като диша "скърцане" , вероятно от секрет и като го накарам да се изкашля спира по някое време. Направих сок от лук+небет шекер като допълнение за да отхрачва. Някой давал ли е нещо от народната медицина за отхрачване?

# 126
Да давам и аз сок от лук и мед. А зехтин и чесън или сода и мед на компрес отхрачва много добре. Аз не съм привърженик на сиропи за кашлица от купените и съм давала за кратко само проспан. Нашия педиятър също не е привърженик и не ни ги изписва

# 127
Това скърцане, може би е хриптене и най-вероятно е от насъбран секрет в трахеята,щом след изкашляне не се чува. При моят е било така.
Нашата кашлица този път не се отхрачи. От суха, ларинигитна просто спря. Това нз колко е добре, защото повечето пъти като не стигне до фаза отхрачване, скоро време го повторя, може би защото не се е изистил не знам. От днес му спирам и ксизала и Пулмукорта.
При вашите деца винаги ли се отхрачва?
Лино, как сте, премина ли при вас?

# 128
Това скърцане, може би е хриптене и най-вероятно е от насъбран секрет в трахеята,щом след изкашляне не се чува. При моят е било така.
Нашата кашлица този път не се отхрачи. От суха, ларинигитна просто спря. Това нз колко е добре, защото повечето пъти като не стигне до фаза отхрачване, скоро време го повторя, може би защото не се е изистил не знам. От днес му спирам и ксизала и Пулмукорта.
При вашите деца винаги ли се отхрачва?
Лино, как сте, премина ли при вас?

И ние сме с бронхит, пие бромхексин, но не отхрачва

# 129
Ами той спря да кашля още на втория ден след инхалациите, тоест неделя, но понеделник и четвъртък още се чуваше нещо на слушалките и продължаваме с вентолина, нали не се спира рязко. Вече го намалям и мисля утре да е последно и сряда градината отваря и ми става лошо като си помисля. Ще направя един курс със шуслерови реших. Колкото дъ давам нещо плюс витамините. И си поръчах такъв уред за измерване на кислорода, макар че аз много добре преценям кога има недостиг както и последния път си знаех, но подцених че е толкова зле понеже винаги най-малкото е било 97% и въобще не съм предполагала, че ще падне толкова чак до 93% и сме си на кантар за болница както казаха. Можеше по-рано да го заведа до спешното макар, че имам чувството просто за два три часа се влоши изведнъж. Та да си го имам вкъщи и да параноясвам още повече. Отделно педито спомена за някакъв друг уред дали ни го е изписвал, не запомних името, но пак нещо където измерва и да мога да преценя дали да почвам вентолина ако примерно се падне уикенд. После обаче каза да поизчакаме още малко, зимата тепърва ще почва и да видим как ще е.

# 130
  • София
Лино, благодаря за информацията за този уред, за пръв път чувам!  bouquet Може ли да споделиш повече? Знам, че кислорода в кръвта се измерва с анализ на венозна кръв, т./нар. кръвно-газов анализ. А това уредче и то ли така работи, или?

# 131
Да давам и аз сок от лук и мед. А зехтин и чесън или сода и мед на компрес отхрачва много добре. Аз не съм привърженик на сиропи за кашлица от купените и съм давала за кратко само проспан. Нашия педиятър също не е привърженик и не ни ги изписва

Зехтин и чесън на компрес или се дава през устата?

# 132
На компрес.
Уреда се казва пулсоксиметър. Аз взех моя от Лидъл за 20 евро. Дано е качествен, но марката съм чувала е ок. Пише, че измерва кислородното насищане на астериалния хемоглобин. Каквото и да значи това, дава ценна информация уредчето

# 133
Някой има ли отзиви от посещение в солна стая?
Това мойто вече е здраво,обаче изтръпвам,че на всяко боледуване прави спазми.
Та,се чудя дали да не опитаме със солна стая.

# 134
Някой има ли отзиви от посещение в солна стая?
Това мойто вече е здраво,обаче изтръпвам,че на всяко боледуване прави спазми.
Та,се чудя дали да не опитаме със солна стая.
През пролетта направихме 8 посещения. На нас нищо.не ни се отрази, все си беше болен, но той е с алергична астма.

Общи условия

Активация на акаунт