Боледуване на децата ни - Тема 55

• 47 959
  • 730
  •   1
Отговори
# 105
Да, аз смятам, че ваксината е причина за проблемите при нас.
За да не спамя темата:
Скрит текст:
Скоро гледах филм /"Ваксиниран"/  в който ставаше дума основно за тази ваксина. Правен е със съдействието на засегнати хора, лекари, и т.н.
Накратко. Стига се до извода, че тази ваксина има по-малко странични ефекти, ако се поставя на по-голяма възраст. Говори се подробно за страничните ефекти. За прикриването на информация. За непълното изучаване на съотношнието полза-вреда... 
https://vimeo.com/189136362 - линк към филма.
Освен този филм има и още много друга информация.

# 106
Ние не сме я слагали МПР - точно тогава получи първия ФГ, на годинка и два месеца беше. После отлагахме и стана много късно за нея, тя е бебешка ваксина все пак...

# 107
И все пак, заведох дедето на педиатър по ваша препоръка. Изписаха ни Суметролин за зачервено гърло с температурка от 2 дни. Но като гледам в листовката това лекарство, далеч не лекува гърло?!?
И пак се вкарвам във филми Sad

# 108
А защо не пуснахте едни кръвни, за да видите дали сте за АБ или е вирусно?

Редактирам се-това е от рода на химиотерапевтиците - ни риба, ни рак както се казва. Като Бисептола. Не са ни изписвали такова.

# 109
Да ми е честито, от днес дребния е с повръщане и разтройство, плюс недоизлекувана кашлица. Сега нито сиропа за кашлицата може да пие, нито всички прахчета дето му изписаха. Купих му пробиен кидс и гастрокинд и смуча. Сложих му и един вомакур, че лекаря ми каза да му спрем първо повръщането пък после другите неща.
П.п Да кажа и аз за ваксината за морбили. На сестра ми детето стигна до спешното точно няколко часа след ваксината. Не можеше да си мърда крачетата горкото и ревеше без да спира. Там разбира се всички отрекоха да е от ваксината. Бил се ударил сигурно някъде и затова. Направо ми идеше да ги убия всичките. След два дни се оправи, обаче кошмара беше голям.

# 110
  • Варна
И все пак, заведох дедето на педиатър по ваша препоръка. Изписаха ни Суметролин за зачервено гърло с температурка от 2 дни. Но като гледам в листовката това лекарство, далеч не лекува гърло?!?
И пак се вкарвам във филми Sad
Не гледайте листовката, но имайте едно на ум. На каква възраст е детето?
Дъщеря ми направи зверска реакция към него на година и един месец. До болница стигнахме. Изписаха й го заради остър ларингит. Наред с инхалациите. Когато разбраха в болницата от какво е реакцията, казаха Суметролим на дете под две години абсурд.

# 111
Напоследък все повече се замислям за ваксините.
И все се свързват нещата.
Моя син отключи АД след ваксина.
Беше февруари,лицето му пъпчаса,казаха,че от студа,после крачетата,ръчичките.
Твърдяха,че е от топло,тъй като вече беше пролет.
Малко след това направи втора бронхопневмония.
И в един момент ми светна лампичката.
След няколко консултации,бяхме  овладяли АД,но за жалост със сегашното лечение,което прилагаме за Ларингоспазъма пак се обостри. 😕

Иначе,първата бронхопневмония я направи на 7м.
Тогава пък ни бяха побъркали с това БЦЖ,има белег -няма белег.
Та манту,та не знам си какво.
Но това просто са си мой предположения.

# 112
  • София
Хора, недейте така. Не превръщайте темата в тема против ваксините. Освен това - да, това са ваши предположения, недоказани, непотвърдени.

# 113
А защо не пуснахте едни кръвни, за да видите дали сте за АБ или е вирусно?

Редактирам се-това е от рода на химиотерапевтиците - ни риба, ни рак както се казва. Като Бисептола. Не са ни изписвали такова.

На 2.5 е детето. В крайна сметка антибиотик ли е този сироп?
Колко дни минимум да се използва, че забравих да питам.

# 114
Не е АБ, химиотерапевтик е-прочети из интернет, има много информация .

Говори с педиатър за дозировки и продължителност на приема. Ние няма как да знаем за твоето дете колко дълго да се приема. Това са си индивидуални неща...аз винаги си питам колко дена да пием и моля педиатъра да напише и в рецептата дори...

# 115
Хора, недейте така. Не превръщайте темата в тема против ваксините. Освен това - да, това са ваши предположения, недоказани, непотвърдени.

Точно така. Сигурно има такива теми за и против ваксините, не съм търсила и не зная. Аз по мои канали си търся, а не от форуми. Всеки си преценява според опита и интереса да научи. А интересът се появява с опита, за съжаление.    Трябва да имате обаче предвид един факт - че ваксините далеч не подлежат на същия контрол като другите лекарствени средства. И аз не знам защо. И това ме кара да се съмнявам.
Тук се консултираме за здравето на децата, нали? А ваксините пряко са свързани със здравето. Така че аз нямам против да си споделяме страничните им ефекти, така както споделяме страничните ефекти на другите лекарства.

И си задавам въпроса  "Кой трябва да потвърди нашите предположения?" Явно това не са лекарите, които се грижат за децата ни. Кой тогава? Тези засегнатите да тръгнат да съдят фармацевтичните компании ли? Едва ли. Те си имат други грижи.

# 116
Е то и тема за хомеопатия и алтернативно здравеопазване си има, но и тук доста пространно се коментираха хомеопатични лекарства. Нищо не съм казала за това тогава, нито сега имам нещо против.
Нека е широка темата...лошо няма...

# 117
Румка, няма начин да признаят докторите, че ваксината може да е причина. Иначе казват да споделяме за странични ефекти, но тези докладвания се замитат под килима и се отрича проблемът. Такива са инструкциите. Има лекари, които четат и се интересуват и макар прикрито, признават проблема. Но такива са незначителен процент от общото.
Аз да те питам за моето си прочване, тъй като моето дете е с ФГ - 2 броя. Колко време след ваксината получи първия гърч? Забеляза ли някакви чревни проблеми при детето? Ваксината е тази, която трябва да се слага на 13 месеца ли?
Благодаря!
Морбили се слага май на 13 месеца, да, ние доста закъсняхме-сложих на 18 м.
Сложихме я в сряда, в петък беше първият гърч.
Да, в един момент и разстройство получи, и почти дойде до пневмония. А какви обриви имаше ... лекари с 40 г.стаж не бяха виждали такова нещо. Ако кача снимка, ще се ужасите:-(
Инак, прави ги при Т от 37 до 37.5 - ама някак се предшестват от върла нервност? При 38.8 миналия месец не направи.
Луда работа...

Инак това за лекарите е точно така: не щат да признаят, според мен ги е страх да не ги нарочат и да имат проблеми. Тъжна действителност.

# 118
Ма разбира се, че знаят лекарите. Но няма да намериш такъв който да признае. Тук във фб из разните групи съм срещала лекари които не ваксинират. Даже една майка беше говорила със завеждащ отделение и той не си беше ваксинирал децата. Не случайно има фондове за обезщетения на пострадали от ваксини. Онзи ден като четох листовката на кортикостероидния сироп който ни изписаха за спазъма пишеше, че сиропа не се приема при.....някакво си там заболяване получено ВСЛЕДСТВИЕ на ваксина против туберкулоза. Е?  Twisted Evil
За мен истината е някъде по средата. Нямам нищо против да се споделя опит с ваксините в темата. Както спомена и Тета тук какво ли не сме обсъждали.
Тета таз ваксина може заради дозировката да е бебешка, но я има и за възрастни. Даже нашия педиятър я слага на майки и бащи. И мисля, че по всяко време може да се сложи
Румка аз предполагам какъв е бил вашия обрив понеже като ми се обриваше миналата зима и поставиха диагноза на обрива, тогава срещнах из нета, че такъв обрив излиза и след тази ваксина.
Пък вчера на контролния ни преглед сестрата така бухаше и аз нали съм си параноична и я питам дали не е вече имунна към вирусите след толкова години работа при лекар и тя ми казва, че още не е, но последните две години ги е изкарала сравнително леко като е пропуснала нарочно ваксинацията против грип и пиела витамини...

Последна редакция: пт, 29 сеп 2017, 22:37 от Lino

# 119
  • София

Точно така. Сигурно има такива теми за и против ваксините, не съм търсила и не зная. Аз по мои канали си търся, а не от форуми. Всеки си преценява според опита и интереса да научи. А интересът се появява с опита, за съжаление.    Трябва да имате обаче предвид един факт - че ваксините далеч не подлежат на същия контрол като другите лекарствени средства. И аз не знам защо. И това ме кара да се съмнявам.
Тук се консултираме за здравето на децата, нали? А ваксините пряко са свързани със здравето. Така че аз нямам против да си споделяме страничните им ефекти, така както споделяме страничните ефекти на другите лекарства.

И си задавам въпроса  "Кой трябва да потвърди нашите предположения?" Явно това не са лекарите, които се грижат за децата ни. Кой тогава? Тези засегнатите да тръгнат да съдят фармацевтичните компании ли? Едва ли. Те си имат други грижи.

Съгласна съм с вас. Не знам по какви канали си търсите информация, но щом за вас е достоверна, ок. За мен няма значение кой е решил да ваксинира децата си, или е решил да не ги. Но това болднатото, от къде можем да прочетем дали е така?

Общи условия

Активация на акаунт