Боледуване на децата ни - Тема 55

• 47 973
  • 730
  •   1
Отговори
# 600
Странно е защо не е написал на рецептата колко дена да го пие. Това е аб все пак, не витамини. И аз бих звъннала.

# 601
На 60 км щом е-да изпиете още 5 дена. Да не стане като моя-да се влачи, и След 1 месец са го повтори Sad

# 602
  • София
Последното не го разбрах. Щом на листовката пише, че трябва да се пие 7 дни, значи толкова, поне.
Ние пак я втасахме с ушите. За трети път тази година, преди това не сме имали такива изпълнения. Та, ЛЛ изписа капки за уши за 5 дни поне, но не трябвало да се капе нищо друго . Мисълта ми е - ако я заболи ухо пак докато подействат тези капки, Нурофен би ли облекчил?

# 603
Една капка затоплено олио/зехтин ще облекчи. Поне мен винаги ме успокоява, че едното ухо ми е слабо място.
Аз съм толкова ядосана, последните 2 сед беше общо 5 дни на градина и от тези 5 дни, 4 дни шапката му е мокра, обувките също. А е с гумени ботуши и гащеризон за дъжд. Защо са му въобще като пак е мокър  #2gunfire Слагал е сухи чорапи, но чак като се приберат, каква е файдата тогава. Ами шапката, мокра и на тоя вятър и хладно да стои с нея #Cussing out не се побирам от яд в кожата си и ще има сериозни разговори в понеделник ако до тогава е ок и ходи понеже днес за 5 часа имаше вече дъх от устата, а преди разболяване винаги има. И сега запушун от сополяци, още инхалираме вентолин  ooooh!....не знам вече...за тази цяла календарна година има 5 седмици посещение....

# 604
60 км...ок.  Ама в тоя век на комуникация телефон няма ли този лекар??

# 605
  • София
Lino, от изпотяване ли е толкова мокър? Или ги извеждат в мокро време? Дано не се влоши пожелавам.
Зехтин или олио не мога да капя. С тези капки не можело, само тях. АБ са.
Тета, аз разбрах, че докторът не си вдигал телефона. В такъв случай, дори и да виждам подобрение, не бих спряла АБ, особено ако пише, че се дава 7 дни, а и детето не е напълно излекувано. Подобрение има, да, но не е излекувано.

# 606
Да звънне на друг познат педиатър...или в болницата, в детско отделение...

# 607
Ние пак я втасахме с ушите. За трети път тази година, преди това не сме имали такива изпълнения. Та, ЛЛ изписа капки за уши за 5 дни поне, но не трябвало да се капе нищо друго . Мисълта ми е - ако я заболи ухо пак докато подействат тези капки, Нурофен би ли облекчил?
Да, аз давам Нурофен 3-5 дни, на 8 или на 12 часа, зависи от честотата и силата на болката. Гледам да давам преди лягане, че да може да поспи. Какви аб капки ви дадоха?

# 608
  • София
Левофлоксан са капките. Не бях ги чувала, до сега са ни изписвали Цилоксан. А от Нурофена минава ли болката?

# 609
  • гр.София
Благодаря Тета Wink

Последна редакция: пт, 20 окт 2017, 22:04 от mariq13

# 610
Да,нурофена обезболява. Също е противовэзпалително. Аз пия нурофен за дърти при зъбобол.

Мария...докторите не лекуват само по изследвания. Винаги се гледа и състоянието на детето. Щом няма Т., жизнено е...не бих се спичала още...

# 611
  • София
Напоследък антибиотик за по-малко от 7 дни не са ни изписвали и затова 5 дни ми се струват малко. Да не говорим, че и по 10 сме пили.

Левофлоксан сме ползвали - това е левофлоксацин. При нас не успяха да преборят стрептококи.

# 612
Lino, от изпотяване ли е толкова мокър? Или ги извеждат в мокро време? Дано не се влоши пожелавам.
от локвите е мокър и днес и май са били на дъжда навън. Промивам носа с накрайник с физ.разтвор и се точат едни. Но водата е 125 мл и идва малко за двете ноздри.
Аз АБ няма да дам 5 дни. 7 дни ще направя, давала съм и 12. Горе долу правилото е такова- от оправяне на детето (подобрение) се слагат 3-4 дни отгоре. На всички антибиотици го пише

# 613
Аз почти не помня да е пил моят антибиотик 5дни.Все по 7-8дни до 10дни.

Мария, според мен е бактериална инфекция,но щом е без темпеература... Не знам и аз.Въпреки ,че според мен не винаги отсъствието на температура значи безобидно.

Моят уж мина задната хрема,но от снощи е с болки в гърлото при преглъщане ,вижда ми се пак позачервено.Температура няма за сега.За първи път се случва това.При мен често се е случвало гърлобол без температура,но при него е за първи път.Даже е вир вода сега като спи.

# 614
  • София
от локвите е мокър и днес и май са били на дъжда навън. Промивам носа с накрайник с физ.разтвор и се точат едни. Но водата е 125 мл и идва малко за двете ноздри.
Аз АБ няма да дам 5 дни. 7 дни ще направя, давала съм и 12. Горе долу правилото е такова- от оправяне на детето (подобрение) се слагат 3-4 дни отгоре. На всички антибиотици го пише

То от една страна хубаво, така се калява детето, ама после веднага трябва да се сложат сухи дрехи.

Общи условия

Активация на акаунт