Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво представлява кръвно-газов анализ и за какво се използва?
Какво представлява специфичното изследване CRP и за какво се използва?
Какви са препоръките за лечение на дете със стрептококов фарингит?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво представлява кръвно-газов анализ и за какво се използва?
-
Какво представлява специфичното изследване CRP и за какво се използва?
-
Какви са препоръките за лечение на дете със стрептококов фарингит?
-
Какви са препоръките за адаптиране на дете, което започва да посещава детска градина?
-
Какви са препоръките за подобряване на имунната система на детето?
Пи Сумамед, който принципно си се пие 3 дни и се оправи вече. Понеже 3та седмица ми се влачеше с някакви най-различни неща, последното беше някаква суха много дразнеща кашлица, та реших да я заведа на изследвания и левкоцитите бяха 16. СУЕ и CRP бяха нормални, което предполага някаква по-локализирана инфекция, според личната беше ринофарингит, но възпаление по-назад в гърлото, което я дразни и кашля така, но както и да е, пооправи се още след първия прием на АБ, изпи го вече и сега си е съвсем ок. Мисля пак да пусна една контролна ПКК, да ми е мирна главата, но ще изчакам малко. Сумамеда се пие 3 дни, но действа 7, чудя се и след като минат 7те дали да не изчакам още една седмица и чак тогава да пускам пак, виждам я вече, че е съвсем ок, ама пусто искам и черно на бяло да го видя.
Общо състояние винаги се гледа. Аз лично имам много опит с ЦРП, изследван му е десетки пъти в различни фази от състоянието му.
Имаше обилни сополи от които почна да кашля зверски. И както няколко пъти съм писала, нямам никакъв опит с кашлици и ме беше страх дали ще разбера ако се развие нещо като бронхит или пневмония. За това преди прегледа при личната отидох да му пусна кръвни, за да знае какво да предприеме.