Боледуване на децата ни - Тема 55

• 47 984
  • 730
  •   1
Отговори
# 615
  • shumen
Ние също пием АБ поне 7 дни винаги като ни е изписан.
Миамим,за болка може да дадеш Нурофен.
Лино,дано не се разболее малкия.

# 616
  • гр.София
Днес пуснах нови изследвания. Просто немога да съм спокойна така. Направо му надупчих пръсчетата.
Лайт, не само че няма Т, ами ако не видиш сопола, ще си помислиш че е напълно здрав. Той играе, храни се и спи спокойно. Моето не е от децата които рядко вдигат Т. А и педи като го прегледа каза че изобщо не и се връзват тия изследвания. А са пускани на 3 ден от разболяването, все си мисля че ако имаше нещо сериозно щеше да се е проявило и в състоянието му. Ще видим...
Аз също не бих дала Аб по-малко дни от изписаните. Хем може да не си свърши работата, хем при следващо разболяване може да не помогне този Аб.

# 617
  • Варна
При написано ясно на листовката изобщо няма да питам лекар и ще обясня защо - нагледала съм се на лекари, които изписват аб за 4-5 дни. И после що бактериите стават резистентни. Ами затова. Пише ли си на листовката минимални дни за прием смятам, че това е достатъчно надеждна информация, не виждам защо да питам лекар за нещо, което е ясно написано.

# 618
Мария, да не е грешка в лабораторията?
Или да е здрав носител нещо...
Црп да не е 5,не 50...нещо в мерните единици да е объркано...или да е нещо хронично...но пък какво...странно...
Кръвните кога ще станат днес?

# 619
  • София
И при нас не се мина без АБ Sad Пи Сумамед, който принципно си се пие 3 дни и се оправи вече. Понеже 3та седмица ми се влачеше с някакви най-различни неща, последното беше някаква суха много дразнеща кашлица, та реших да я заведа на изследвания и левкоцитите бяха 16. СУЕ и CRP бяха нормални, което предполага някаква по-локализирана инфекция, според личната беше ринофарингит, но възпаление по-назад в гърлото, което я дразни и кашля така, но както и да е, пооправи се още след първия прием на АБ, изпи го вече и сега си е съвсем ок. Мисля пак да пусна една контролна ПКК, да ми е мирна главата, но ще изчакам малко. Сумамеда се пие 3 дни, но действа 7, чудя се и след като минат 7те дали да не изчакам още една седмица и чак тогава да пускам пак, виждам я вече, че е съвсем ок, ама пусто искам и черно на бяло да го видя.

# 620
  • гр.София
Тете ясно си пише црп 50/Н т.е завишен.
Новите изследвания левкоцити 11 референтни до 13,5. И Всичко друго в норма. Црп не е излязло още.
Силве изчакай една седмица след Аб. И тогава пусни.

# 621
аз не бих пускала нищо щом е ок
Мария аз не разбрах много за изследванията, защо си ги пуснала, това ЦРП 50 е някъв вирус сигурно

# 622
ЦРП не се завишава при вируси. Само при бактериална инфекция

# 623
Напротив! Даже и до 60 може да е вирус. Последния спастичен бронхит го изкарахме с ЦРП 26....тестваха го защото вдигна температура, а давах кортикостероиден сироп и той подтиска имунната система и искаха да видят дали не е бактериялно. Доктора като видя ЦРП 26 и отсече веднага, че е вирусно  Peace Общо състояние винаги се гледа. Аз лично имам много опит с ЦРП, изследван му е десетки пъти в различни фази от състоянието му.

# 624
  • гр.София
Лино не разбра за какво става дума, защото си редактирах първия пост в който обяснявам Grin Имаше обилни сополи от които почна да кашля зверски. И както няколко пъти съм писала, нямам никакъв опит с кашлици и ме беше страх дали ще разбера ако се развие нещо като бронхит или пневмония. За това преди прегледа при личната отидох да му пусна кръвни, за да знае какво да предприеме.
Црп вчера 50, днес 27. Левкоцити вчера 16, днес 11. Каквото и да е, явно се преборва без Аб.
Аз също мислех, че црп има само при бактериални инфекции, но не е било така. Просто завишените левкоцити + 50 црп ме водеше точно на такова предположение. Чух се с педи(добре че вдига и в почивни дни жената), и ми каза, че дори и да е нещо бактериално явно се преборва организма. Може би понеделник-вторник ще пусна нова кръвна.

# 625
  • shumen
Мария,дано се разминете с АБ.Според мен се преборва сам организма щом пада ЦРП и левкоцитите.
Светле,радвам се,че е добре детето.Аз след АБ бих изчакала поне 10 дни и тогава да пусна нови изследвания.
Аз побеснях днеска.Дойде баща му,взе го,разходи го,добре,ама се изпусна детето,че му купил сладолед и студен сок и вода,а до онзи ден дет се вика беше болен,на АБ и сиропи.Сега,ако се разболее му казах или,че му го пращам да го гледа или ще го накарам да изпрати още пари за лекарствата.Не знам как може да е толкова малоумен,че да му купува ледени неща.

# 626
Напротив! Даже и до 60 може да е вирус. Последния спастичен бронхит го изкарахме с ЦРП 26....тестваха го защото вдигна температура, а давах кортикостероиден сироп и той подтиска имунната система и искаха да видят дали не е бактериялно. Доктора като видя ЦРП 26 и отсече веднага, че е вирусно  Peace Общо състояние винаги се гледа. Аз лично имам много опит с ЦРП, изследван му е десетки пъти в различни фази от състоянието му.

Моя грешка, извинявам се. Сега се зачетох и наистина можело и при 50 да е вирусно.  Аз мислех, че до към 20 е вирусно, а вече над 30-40 е бактериално.
Макар че последния път при 12, което в последствие си влезе в норма пак беше бактериално и само с АБ се оправих.

# 627
Мария и според мен детето се преборва само с другите лекарства, които даваш.За един ден от 16 левкоцити на 11 е супер. А и явно и самото  дете е  по- добре симптоматично ?

Моят тази сутрин вече не го боли гърлото, справихме сме с инфллуцид , тонзилотрен, Тамтум верде спрей и Лихенсед спрей и капки Тобрадекс, вит Ц и чай.Някакво леко странно вирусче  .Почна срещу понеделник  вечерта с кашлица малко, после обърна на задна хрема, а когато тя премина почна да го боли гърло при преглъщане.
Тия дни и аз съм с дразнене в носа, позапушва се и т.н. Явно съм прехванала.

Я да питам нещо, че се замислих... направление за изследване също ли важи месец ? Питам понеже на 4 октомври като ходихме на контрола при алерголожката, тя  пусна направление за ПКК и ДКК, полагат му се на 3 месечие, понеже е диспансерен.Но тогава тъкмо беше оздравял от ларингита, т.е беше здрав към той момент и реших да си ги запазя ако се разболее от нещо по- така, тогава да ги пусна.Мислих сега ако се закучи нещо с гърлото да ги пускам, но то му мина днес.та се чудя мога ли още да ги забавя.Всъщност мога да питам и личната утре, понеже ще ходя за извинителна бележка за петъка понеже не го пуснах заради гърлото.

# 628
И аз с ЦРП 9 си бях за АБ, беше бактериялно. Затова се гледа и общо състояние, симптоми...
Дани не се ядосвай, при вас е топло. Дано не се разболее, но той си яде сладолед като цяло нали? Не би трябвало да му навреди след като е здрав
Аз се влачих с гърлобол цяла седмица, ухото ме болеше и даже надвечер ми идеше шапка да сложа, на ушите и челото ми беше студено и от вчера съвсем го втасах....
Мария според мен само по-сложно става с предварителни пускания на изследвания.Ако лекаря прецени, да, но иначе не виждам смисъл. А и все пак би трябвало да може да разпознае бронхит и пневмония иначе няма смисъл от титлата и.

# 629
  • shumen
Лайт,мисля,че и те важат месец.
Лино,той яде сладолед,ама ледени напитки не давам.А баща му му е дал всичко наведнъж.А и с това гърло,до онзи ден на сиропи и АБ дет се вика,аз не бих дала.

Общи условия

Активация на акаунт