Боледуване на децата ни - Тема 55

• 47 964
  • 730
  •   1
Отговори
# 630
Месец важат. Помня защото за едни чревни едва не ни върнаха ... пуснала съм ги била 30 или 31 ден...

# 631
  • гр.София
Лайт да, по-добре е. Сополи бърша рядко, кашлицата намаля. Давах и все още давам само Авирон, инхалации правя и Ериус каза личната да включа.
Лино аз го водих на първи ден и тя каза че е вирус, но тъй като стана петък,а той кашляше жестоко, и сопола беше чудо невиждано реших да пусна кръвни и пак да го прегледа, че почивните дни с болно дете ми е мъка. И не тя, а аз Незнаех дали ще разпозная ако нещо се задълбочат нещата, та така..
Оправя се детето. Обаче имам чувството, че има епидемия егати. Толкова пълни лаборатории и кабинети. И всеки кашля и подсмърча като луд. Ужас е направо.

# 632
При нас има скарлатина в групата. Спрях го моя до края на месеца...

# 633
  • shumen
Тете,ужас.Дано не се зарази Бобчо.
Мария,радвам се,че сте по добре.
В момента наистина май наистина има вирус с кашлица и хрема.

# 634
  • На брега на реката
Вирусът с кашлицата е уникално упорит. Два пъти ги повтаря в рамките на 10-12 дни. Тъкмо отшуми и след няколко дни пак я подхващат. Че и още откашлят. Поне е келяв и минава с хрупки и бонбонки и малко пулмикорт за разкош Stuck Out Tongue Winking Eye
Скарлатината не е така прилепчива и децата масово не й се дават. За 4 години в градината имаше често корантина, а голямата никога не се е заразявала. В 3та група и бременна бях, а пак не съм я спирала.

# 635
Айде почва се с масовото боледуване. Аз преди като не боледувах, а и първите 3 години малкия, въобще не съм го взимала зимния период насериозно, сега ми е свито едно докато не дойде април.
Мария аз разбрах, че ти не си знаела, но намеквах да се довериш на лекарката. Тя би трябвало да разпознае. Иначе те разбирам за уикенда и болно дете. Колко е голямо детето ти?
Ние се вяскаме от 2 сед в градината и за първи път няма бележка за нещо си...но то тепърва се почва

# 636
Здравейте, момичета! Аз не съм ви навестявала скоро. Но със започването на учебната година в градината, започнаха и вирусчетата...та ще следя темите отново. Засега се записваме към отбора на покашлящите. От миналата седмица се мъчеше да му се запушва носът на господина, а от понеделник взе и да накашля сухо. Изписаха единствено Назик кидс, който днес вече спирам, защото станаха 5дни. Междувременно бяхме зспочнали да правим и инхалации с луга. Ама честно казано не мога да преценя дали оказват някакво влияние върху протичането на болестта.
И кашлицата е една странна - сутрин след ставане основно и вечер след заспиване. Може би нещо му се сточа назад и дразни. В същото време санират блока и имам подозрения, че постоянните прахоляци допълнително го дразнят Confused

# 637
Здравейте,
На 4 и половина е детето ми, само че вече му излезе първия постоянен зъб, сега се опитва и 22да проникне. От седмица си има лека хрема,но нищо особено засега. Снощи обаче вдигна 37.9. Дали е възможно да е от зъбите? Снощи 3пъти го преобличах заради лиги, с които мокри възглавницата(диша пррз носа).

# 638
  • На брега на реката
За мен няма такова понятие "от зъбите е". Толкова е от зъбите, колкото настинката е от течението. Има редица фактори, които правят организма с по-колеблив имунитет, като зъбоникнене, след тежко боледуване, преохлаждане и т.н. Просто е лепнало дете някое вирусче. И освен да следиш да не вдига Т, да погледнеш и за червено гърло или стичащ се секрет,  при такава Т не бих прибягнала до лечение. Най-мн нещо за подсичване -  витамини, чайчета, инфлуцид. А при по-висока Т и температуропонижаващи.
В момента ми се е раздразнил пак мъдреца и кашлящия вирус на децата ме е налазил. Леко ме придръпва и гърлото. Та и аз като малките деца при зъботикнене съм кекава. Между другото и в цикъл съм така.
Отивам да чета за постоянните зъби, щерката е на 4г. и гледам отдолу е набъбнало и побеляло от двете страни.

# 639
  • София
Е защо да не се казва "от зъби е", при положение че никнещите зъбки са предизвикали заразата с вируса Simple Smile. Или да не казваме "да се разболееш от седене на течение". Когато съм на течение, всеки път хващам нещо. Без изключение Simple Smile.

Друг е въпросът, че и да се пазиш, понякога вирусите са толкова много, че не прощават, ако ще облечен да си и нищо да не ти никне.

# 640
  • shumen
Деси,според мен няма такова понятие хрема от зъбите.
Зест,този вирус у нас мина през всички.Ужасен е направо.

# 641
  • На брега на реката
Защото е нирус обикновено. Отслабен имунитет по време на зъбоникнене + вирус = от зъби е Stuck Out Tongue Winking Eye
Бях чела мн интересна статия за българите и мисленето, че се настива от стоене на течение. И как е посъвместно при нас разпространено. В повечето култури и народи си е вирус.

# 642
  • София
Аз не се засягам на тема "българин". Пък и чужденците "настиват". Иначе нямаше да има лекарства от типа "Cold" and flu. Или широко разпространеното хомеопатично за детски сополи в Щатите - "Cold" Calm на Боарон Wink.

# 643
Вирус си е, вдигна пак леко Т,но добави и кашлица. Други негови приятели са с такива симптоми също.

# 644
  • На брега на реката
Cold е настинка. Flu е настинка. Не ти разбрах тезата. Говорим за различни вируси. Дори прост сърч ще ти покаже какъв е обикновения щам вирус на настинкато. Рино нещо си беше.

Общи условия

Активация на акаунт