Боледуване на децата ни - Тема 55

• 47 929
  • 730
  •   1
Отговори
# 675
  • Варна
Моят син цяло лято кара такива еднодневни хреми, без да третирам с каквото и да е. На няколко пъти аха да се разсополиви, но му минава, и на мен ми се е случвало. Последния вирус обаче си се разви в средностатистическа не особено противна хрема и при двама ни Crazy Явно този път не е бил от най-хилавите.

# 676
  • Северозапада
Аз реших да предприема мерки, все пак. При мен имаше развитие в кашлица, но при нея, за щастие, нямаше нищо.

# 677
  • София
Да, поне няма срок на годност след отваряне, че то къде ще му излезе края Rolling Eyes
И при нас последната хрема беше доста упорита, чак сега виждам, че е на заминаване. Започна изведнъж със запушен нос и много гъст секрет. Воднистите сополи ги пропуснахме. Десети ден вече, но му се вижда края.

# 678
  • Варна
Аз реших да предприема мерки, все пак. При мен имаше развитие в кашлица, но при нея, за щастие, нямаше нищо.
Мисълта ми е, че действително може да сте хванали хилав вирус, а да не е от капките. Виж, ако редовно се разминават хремите може да приемем, че е от тях Simple Smile

# 679
  • Северозапада
✌ И аз съм по-склонна, да вярвам, че е това. Ще ги тествам де, така и така ги имам. Зимата е пред нас и тепърва предстоят хремоляци 😆

# 680
  • гр.София
Аз също ги ползвам от година и половина и съм доволна. Нямат срок на годност. Тва е, че аз рядко се сещам в началото на хремата Sad И пак виждам как след пръскането с нея, хремата отшумява. Имало е случаи когато не ги ползвам и я влачи значително по-дълго време.
В острата фаза на повръщане не се дава нищо, особено вода, която допълнително дразни и провокира ново повтъщане. Изчаква се няколко часа и се започва оводняване. Ако много е повръщало детето се дава електролити и глюкоза за да се подсили организма.

# 681
  • СОФИЯ
благодаря момичета за отговорите ,вече ми омръзна с тези сополи ,а тепърва започва сезона.

# 682
СКАЛЕР МОЛЕКУЛНА СРЕБЪРНА ВОДА 10 МЛ = 10 лв. Уау!
Ама ще пробвам, то зор лозе пазе, не страх Simple Smile)

# 683
  • София
Ако наистина хремата се повлиява от това за съм склонна да ги дам. Едни капки за нос са горе-долу толкова и не винаги минава. АБ паста пак е към десетина лева, а максимум след месец се изхвърля.

# 684
  • София
Аз капя с капкомер сребърна вода разредена с физиологичен разтвор. Не че има някакъв особен ефект, но поне за промиване и овлажняване. А тези 10 мл. спрей за колко време горе-долу стигат? За седмица ли?

# 685
  • гр.София
Аз за една година съм купила 2 спрея. Впръсква се по веднъж във всяка ноздра, 2-3 пъти на ден, може и повече де. Според мен са много икономични. Предлагаха и голяма разфасовка от 250мл за 45лв май, но аз докато се наканя да си купя и те я спряха. Защото излиза доста изгодно, а и самото шишенце на спрея е много удобно и може да се сипва в него.Сега такива разфасовки има само за платинената и златаната им вода.

# 686
  • shumen
Мраве,аз ако го имам бих го пробвала.
Кали,аз също не давам нищо в острата фаза на повръщане.Веднъж опитах да дам и детето повърна всичко.
Лайт,дано се оправите скоро.
Аз утре ще го водя при педи да му види това петно на челото и ако трябва да даде направление за кожен.

# 687
Да не се дава нищо часове наред е погрешно и опасно. Ами ако острата фаза не мине за тези часове, знаете ли, че е възможно изобщо да не може да се сложи абокат, защото се запушва от обезводняването.

# 688
  • На брега на реката
Никога не съм спирала течностите и в острата фаза. По лъжичка да е, но да има. Плюс че с течностите вкарвам и електролититеи натриевия цитрат. Веднъж се наложи инжекция деган, че беше страшно и интензивно в продължение на 2 дни. Не бих си представила два дни да не давам течности. До обезводняване никога не е стигала.

# 689
  • Варна
Добре де, аз опит с повръщане нямам за щастие, пу-пу-пу, но да се изкажа компетентно Crazy Какъв е смисълът да пробутваш вода, ако се връща моментално? Разсъждавам по пътя на чистата логика. Ако повръщането продължи повечко просто се ходи в болницата на системи! Не казвам да чакаме 2 дни да видим ще мине ли острата фаза, пази Боже, но просто не виждам никакъв смисъл да се дава нещо, което се повръща на секундата. По-скоро бих отишла възможно най-бързо да му пуснат система, отколкото да се мъча вкъщи да давам течности, които очеизвадно няма да идат по предназначение Rolling Eyes И детето пак ще се обезводни, въпреки че му тикам вода през 5 минути!

Общи условия

Активация на акаунт