Боледуване на децата ни - Тема 55

• 47 944
  • 730
  •   1
Отговори
# 75
  • Варна
Домашен смятах да давам.
Хм, ще се почудя още малко...

# 76
Здравейте, момичета! Синът ми е на 3.9 г. и боледува доста често. Включвам се по темата за черния бъз. Миналата година правих домашен и давах от ноември до юни. За жалост не мога да кажа, че много ни е помогнал, защото си боледувахме честичко, а за грипа януари даже не искам да се сещам.. Въпреки това и тази година си направих и ще давам дори и да е само за мое успокоение, че правя нещо. Поне е домашен и няма да му навреди. Освен него давам и тахан с мед и вит.С и мога само да се надявам на една по- здрава година.
Ако все пак някоя от вас реши да си прави домашен бъз трябва да побърза, защото скоро отминава..

# 77
Запис, и дъщеря ми на почти 4 често боледува, надявам се с всяка година да е все по - малко. Когато е болна, я спираме докато се закрепи.

# 78
  • shumen
Да се оправят всички болни.
Стефи,аз работя и излизам болнични.Спирам го от градина само докато са те и после пак го пускам в бациларника.
За иминутет давах Самбукус миналата година и ефект имаше,но в един момент спря да му действа.Тази година педи ни изписа Имунохелп и го давам от начолото на Септември.

# 79
  • Варна
Здравейте на всички. Да се запиша след три дни на градина, днес на обяд го взех с кашлица, суха все едно му дразни нещо в гърлото. Наспа се вкъщи, но като стана кашлицата продължи. Оплака се, че му е пресъхнало гърлото и го боли. Сега през нощта в 12 часа направи пристъп, както спи, събуди се, кашлицата вече беше лаеща, не можеше да диша Sad Заведохме го веднага в спешен кабинет, лекарката каза остър ларингит. Биха му урбазон колкото и да не ми се искаше и инхалация му направиха. Оттук насетне какво да очаквам. Мисълта ми е, че щом един път го е направил това значи ли, че е склонен към такива пристъпи. Извинете за дългия пост, просто исках да си споделя с някой, защото много се стреснах Sad

# 80
  • shumen
Работа, моя миналата година направи два пристъпа.На втория влязохме в болница и там овладяхме кашлицата.

# 81
И аз домашен мислех да давам.
Моята киха доста  ooooh!

# 82
Здравейте,
След 2 седмици на градина сме болни.Странното е че всичко почна в събота с малко кихане и хрема.Уж изчезнаха за ден. Помислих че е от кътниците, които растат. Да, ама след няколко дни се появи ужасна дълбока кашлица, без хрема. Сега му изписаха биозин, флудитек, промивки. Някой ползвал ли е биозин кидс ягода?

# 83
Танита, не е задължително да е склонен към такива пристъпи,но не и изключено.Малките деца често правят такива ларингитни тежкикашлици от  вирус.И това се израства.Аз усетя ли ларингитна нотка и веднага включвам противоалергично и Пулмикорт- както и сега направих.Другото е усетиш ли да почне мн да кашля такова стържещо , ларингитно, навън на хладен въздух, аз съм го изкарвала с одеалото навън на студа.Също, пуска се гореща вода в банята и детето да диша парата.Не ви ли изписаха още инхалации,при нас в поликниниката примерно правят инахалции- ходят децата за тях виждам, точно срещу кабинета на нашета лекарка.

Моят май вече  е добре, тази сутрин се изкашля само няколко пъти, но понеже беше пак едно такова с ларингитна нотка си му направих сега инхалацията с Пулмикорт.Ще ги продължа ден два още и ксизала ще продължа, другото го спирам, което давах до вчера.Реших да остане в нас да закрепне, все пак болнаво дете е, ето че след 4 дни на училище веднага лепна нещо.Утре ще ида при педи да удължи бележката до края на седмицата.

Таткото обаче ми се струва,че е с друг вирус..., (дано не е , че... )или просто при него се проявава по друг начин, той е и с алергия, чее там става вече по - сложно.

# 84
  • shumen
Деси, оправяйте се скоро.
Лисе,домашен,ако имаш давай.Дано не се разболее Габи сега.
Лайт,как сте?

# 85
Мами, моето дете на 2.5 г има температура малко над 37, умърлушен е, само лежи. Няма кашлица и сополи. Взех да се вманячавам, в града има няколко дечица с хепатит А.

# 86
Заведи го на лекар. Може да е обезводнен, щом не е жизнен.
Обясни на педи за хепатита и пуснете съответните кръвни изследвания...

# 87
  • гр.София
А педиатъра какво казва?
Т от кога е? Ти и да се притесняваш, то диагнозата трябва все някой да я постави.
Деси, сиропа ли биозин кидс? По нагоре има няколко мнения, сравнително от добрите добавки е. Аз съм го давала по препоръка от офталмолог заради ечемик. Той твърдеше че тя ще спомогне излекуването. Така и стана, а и после продължих да го давам, че ми хареса като цяло.

# 88
Танита,моето детенце е по същия начин.
Правил е спазми с бронхопневмониите,обаче сега е с ларингоспазъм.
Доста упорит се оказа,защото вече няколко дни лекуваме,а вчера още се чуваше нещо леко на слушалката.
Да видим днес как ще е.
Миналата година давах well baby сироп,не мога да преценя дали имаше ефект.
Тази година ще почна или Самбукус,или Биозин.
Мисля да добавя и пробиотик,силно се надявам да ни се разминат вируси и грипове.

# 89
  • варна
Зравейте компания Neutral Face
Отдавна не съм писала тук ,лятото го изкарахеме сравнително спокойно ,без боледувания ,с малки исключения от страна на малкия.Но всичко беше поносимо.
Ето засудя и старата песен започва на нов гллас ,за съжаление.
Каката почна предучиищна в училище и е до обяд ,малкия от понеделник започва градина и съм на тръни.
Това което ме притеснява ,че от няколко дни ми се струва че ахаа ,да се разсополиви.Сумка ,му носа ,говори носово ,като промия понякога излиза гъст прозрачен секрет ,не много.Пуснала съм изследвания ,всичко за градината ,ако се разболее точно сега всичко отначало.Та реших да му правя малко инхалации с физ .разтвор ,дали ще са от полза,освен това давам черен бъз и клеева тинктура.

Общи условия

Активация на акаунт