Боледуване на децата ни - Тема 55

• 48 404
  • 730
  •   1
Отговори
# 165
Аз купувах от ДМ тук самбукус, даже пак трябва да вдема, но детето много му се мръщи, кисел е доста

# 166
  • София
Нашата никаква кашлица (такава я чувах) се оказа спазъм. Как пък никога не успях да го чуя, не знам. Сега отново на Вентолин. Така ми е писнал, изпила е повече Вентолин отколкото АБ. Не знам кое е по-малкото зло. Ама пък бива ли да съм толкова смотана.

# 167
Аз пък все още не мога да намеря домашен сироп.
Мислех да взема Хармоника, ама май ме разубедихте.
Днес бяхме на контролен,малкия е здрав,спираме с инхалациите,сиропи, капки.
Каза да взема Биозин с портокал, мисля да добавя и някакъв пробиотик,та дано да го подсиля.
Та,след като ще давам Биозин,няма да вземам Самбукус, да не му дойде в повече на организма.
Каза и много да го пазя,е как по-точно,като за прегледа чакахме 30мин. в коридор пълен с кашлящи и сополиви...

# 168
Нашата никаква кашлица (такава я чувах) се оказа спазъм. Как пък никога не успях да го чуя, не знам. Сега отново на Вентолин. Така ми е писнал, изпила е повече Вентолин отколкото АБ. Не знам кое е по-малкото зло. Ама пък бива ли да съм толкова смотана.
Миамим, бързо да се оправя детето. И не се обвинявай. Аз се имам за вряла и кипяла, що бронхити изкара синът ми  + трахеити / ларингити  и имах случай не го усетих... Уж с никаква кашлица го заведох на доктор, той се оказа с бронхит. Случват се тези работи. Все пак не сме доктори.

Моят син изкара цяло лято здрав, но постоянно на противоалергично. Другата седмица му записах час в Токуда при д-р Димитров. То не му се подуваха само очите първо, после учи, уши, чело. Накрая финишира с кашлица. И сега покашля , но 2-3 пъти дневно да речем. Но явно е доста алергичен и към какво ли не. Преди 2 дни влезнахме в магазин за дрехи и обувки и си излезнахме бързо след 1 минута. Като почна да кашля  не спря 2  часа..

Вече е на 3г. и 4 месеца и се надявам ще може да се изследва тази зима .

# 169
Аз пък все още не мога да намеря домашен сироп.
Мислех да взема Хармоника, ама май ме разубедихте.
Днес бяхме на контролен,малкия е здрав,спираме с инхалациите,сиропи, капки.
Каза да взема Биозин с портокал, мисля да добавя и някакъв пробиотик,та дано да го подсиля.
Та,след като ще давам Биозин,няма да вземам Самбукус, да не му дойде в повече на организма.
Каза и много да го пазя,е как по-точно,като за прегледа чакахме 30мин. в коридор пълен с кашлящи и сополиви...

Според мен не пречи да му правиш сокче от този на хармоника. Той е за свободна консумация сякаш. Дори не се брои за хранителна добавка. Аз съм си купила техния сироп от малини и не знам въобразявам ли си, но вчера детето беше с температура, а 2 часа след като му дадох да пие сок от малини вече нямаше температура и за сега вече 24 часа не е вдигало.
Иначе съм попадала на този сироп да се продава: https://www.ambrosia.bg/bg-product-details-84.html. Ние правим домашен от същото. Ама пък този има само 2 месеца срок на годност, докато моят домашен от миналогодишната реколта все още си става за пиене.

# 170
Давали ли сте Респистим?

# 171
  • София
Аз се включвам с ново 20. Окото ѝ беше зачервено от 2 - 3 дни, отгоре клепача, но сега ми се струва, че е и леко подуто. ЛЛ го видя днес, каза някакъв медицински термин и изписа Тобрадекс мазило. Каза, че било от вирусната инфекция. След обедния сън каза, че я наболявало. Та, възможно ли е да е ечемик, това чудо не избива ли веднага? И - заразно ли е, защото след някой и друг ден като мине кашлицата мисля да я пускам на детска, той ечемика може да си виси със седмици.

Ох, и друго се сетих. Сега и на предния спазъм ЛЛ каза, че е възможно да вдигне температура. Е, не вдига. Март месец беше с бактерии в урината, масово (тогава пи АБ), и ЛЛ се учуди как не е вдигнала температура. Та това не е ли лош знак - организма не се опитва да се справи с вируса, бактерия или каквото и да било. Последно е вдигала температура януари, пак от кашлици някакви, но тогава се оправи без АБ.

Извинявам се за смотаните въпроси, но както по-горе споменах, явно съм смотана Cold Sweat

Последна редакция: пн, 02 окт 2017, 20:02 от miamim

# 172
miamim,хм много интересно,сега се зачудих.
Малкия и той нали беше със спазми,педи на всеки преглед ме питаше за Т.
Днес дори на контролния ме попита,а той въобще не  е вдигал.

syringa,сока от малини и аз съм го пробвала за Т,действа,четох го и някъде из интернет.
Аз даже си направих малки бебешки бурканчета.

# 173
И моят не ми вдига винаги температура. Даже много рядко. От 5 или 6 бронхита, които е карал, само 2 пъти вдигна.А пък ако болен от някакъв хилав вирус - никаква температура. При нас се получава така - вдигне ли температура е много зле положението. За окото нямам на идея. .

# 174
  • гр.София
За окото напълно е възможно да е ечемик, а щом и боли . Не избива веднага, даже ако е вътрешен може да се минат месеци и да си стои там. Ние имаме рекорд от около 5м с ечемик, стоеше като топче и не се пукаше. Дали е заразен може да се установи с микробиология, взимане на секрет. По принцип е 50/50. Те излизат или заради пипане с мръсни ръце или заради бактерия. Вземи биозин ягода, той съдържа коластра и ще спомогне за спукването на ечемика(ако е това). Биозин портокал съдържа някакво вещество което го има в коластрата и май това им е разликата.
А може и да е полазено от някакво насекомо.
Пп. Извинявай maimam, помислих че на вас са изписали биозин а то на Жаба Жабурана. Ще мине, слагай кремчето, това май за всичко го изписват.

Последна редакция: пн, 02 окт 2017, 21:52 от mariq13

# 175
Аз се включвам с ново 20. Окото ѝ беше зачервено от 2 - 3 дни, отгоре клепача, но сега ми се струва, че е и леко подуто. ЛЛ го видя днес, каза някакъв медицински термин и изписа Тобрадекс мазило. Каза, че било от вирусната инфекция. След обедния сън каза, че я наболявало. Та, възможно ли е да е ечемик, това чудо не избива ли веднага? И - заразно ли е, защото след някой и друг ден като мине кашлицата мисля да я пускам на детска, той ечемика може да си виси със седмици.

Ох, и друго се сетих. Сега и на предния спазъм ЛЛ каза, че е възможно да вдигне температура. Е, не вдига. Март месец беше с бактерии в урината, масово (тогава пи АБ), и ЛЛ се учуди как не е вдигнала температура. Та това не е ли лош знак - организма не се опитва да се справи с вируса, бактерия или каквото и да било. Последно е вдигала температура януари, пак от кашлици някакви, но тогава се оправи без АБ.

Извинявам се за смотаните въпроси, но както по-горе споменах, явно съм смотана Cold Sweat

Има едни капки от билката очанка. Може да се капват много пъти и облекчават. Иначе потъркване със златен пръстен може да помогне

# 176
Препоръчвам ти да инвестираш в инхалатор. Нашият е много скъп, знам че и по-евтините ще свършат работата. Ние сме с Омрон. Та...от пиенето на сироп-накакъв никакъв ефект. От първата инхалация-се чувства. Вреди на сърцето тоя Вентолин:--(

# 177
Препоръчвам ти да инвестираш в инхалатор. Нашият е много скъп, знам че и по-евтините ще свършат работата. Ние сме с Омрон. Та...от пиенето на сироп-накакъв никакъв ефект. От първата инхалация-се чувства. Вреди на сърцето тоя Вентолин:--(

И аз препоръчвам инхалатор, нашият съшо е Омрон. 110 лв беше миналата година. Още като почне кашлица, почваме инхалации с пулмикорт и оосле вентолин при спазъм и се стопира всичко. Сиропи не са нужни.

# 178

И аз препоръчвам инхалатор, нашият съшо е Омрон. 110 лв беше миналата година. Още като почне кашлица, почваме инхалации с пулмикорт и оосле вентолин при спазъм и се стопира всичко. Сиропи не са нужни.
Тоя пулмикорт и аз го давам, но ми го включват при силни спазми само. Или аз не съм в час?
При вас кога го дават?
Тогава не знам как се казва нашият - 300 лв струваше преди 2 г. В момента не мога да сляза и видя.

# 179
Според мен не пречи да му правиш сокче от този на хармоника. Той е за свободна консумация сякаш. Дори не се брои за хранителна добавка. Аз съм си купила техния сироп от малини и не знам въобразявам ли си, но вчера детето беше с температура, а 2 часа след като му дадох да пие сок от малини вече нямаше температура и за сега вече 24 часа не е вдигало.
Не си въобразяваш, малините смъкват температурата. Може и чай от листа на малини, може и сладко от малини

Общи условия

Активация на акаунт