Боледуване на децата ни - Тема 55

• 48 420
  • 730
  •   1
Отговори
# 210
мале, Лино, ужас, как се е пребил малкият! да не те плаша, но ударите отзад на главата не са безобидни, още повече, че при вас има и голяма цицина (оток). следи го внимателно  - за главоболие, виене на свят, повръщане.
иначе устните винаги при удар се подуват зверски, просто мястото е много кръвоснабдено. погледна ли да не е счупил някое зъбче?

аз кротичко ви чета, че ние пак сме с течащия нос и кашлицата след сън. вече толкова съм свикнала, че с мм им викаме "сезонните симптоми". тръгне ли на училище е все така. а пък аз съм все на нокти ще се развие ли в нещо по-тежко (не дай, Боже) или ще премине. чистя с фр (бейбивак не съм пускала още, че се научи добре да издухва), давам биозин кидс и витамин ц ампули. днес гледам, че дъгите на гърлото леко се зачервиха, та дадох и един ефизол. сега се чудя дали да не взема тонзилотрен. виброцил при нас изобщо не помага, та засега оставаме на фр. ксилометазолинови капки не ми се почват, споделям мнението на повечето в темичката за вредата от тях.

# 211
мале, Лино, ужас, как се е пребил малкият! да не те плаша, но ударите отзад на главата не са безобидни, още повече, че при вас има и голяма цицина (оток). следи го внимателно  - за главоболие, виене на свят, повръщане.
иначе устните винаги при удар се подуват зверски, просто мястото е много кръвоснабдено. погледна ли да не е счупил някое зъбче?
да, устната не ме притеснява. Зъбите не се клатят, но главичката много ме притеснява. Чудя се ако бяхме отишли до спешното щяха ли да направят снимка или да ни задържат за една нощ под наблюдение. Тъкмо преработих почти удара от преди година и половина дето си падна на главата и сега пак  Cry даже дали не е на същото място. Направо не разбирам от тъпотия стана белята, не го проумявам, играчка плачка беше точно. Въобще ня се съобразява, не се пази, няма чувство за опасностите. Не знам ще придобие ли изобщо  Confused Наврян между дивана и перваза не се ли сеща, че като се дръпне назад ще се удари отзад

# 212
Леле,Лино,изтръпнах!
На колко е този палавник?
Моя също е пълно перде,на 1г5м спука вежда,от невнимание и лигавене.
Преди две вечери само дето не си спука главата.
Размина се само с цицина и уплаха.
И аз дадох арника,та даже му нахлепах главата с арника.

# 213
Лино, не се обвинявай сега, то станалото - станало. следи го, до 3-4 дни ако има нещо (дано няма!), то ще си покаже. лекарите са ми казвали, че обикновено в първите 24 до 48 часа се разбира има ли комоцио или по-сериозна травма.
моята и тя що падания има... още на 10 месеца прескочи кошарата и се заби с глава в пода. личната тогава не поиска да я види. каза да я следим и ако има нещо да вървим в спешното. с колело веднъж се превъртя през глава , без каска, естествено. с кънките е падала по гръб, веднъж се изтряска от 2.5 метра катерушка на асфалт.
 нека си почива, без четене, телевизия, таблет. да лежи повече, да не търчи, да не се премята през глава и т.н. то сигурно е трудно да му наложиш такива неща, но поне опитай.
дано всичко е наред!

# 214
  • гр.София
Така, след шест дни на градина и моя красавец е с червено гъгнещо гърло и ниска за сега Т. Е’аси тъпата работа. Давам ангинхил,шусл.сол 3, инфлуцид + в момента му правя курса с коластрата. Имаше още една сол, която много повлиява гърлото, но в момента не се сещам коя е, 5 ли беше?. Ако някой знае да каже. Тенкс.

# 215
Охх...съвсем те разбирам...преди час моят се изтърси отвън, падна от половин метър на главата си, рева. Огледах го - само ожулване на челото. Но и аз доста си изкарах акъла. Хххх...ужасно притеснение си е за родителите.

# 216
Така, след шест дни на градина и моя красавец е с червено гъгнещо гърло и ниска за сега Т. Е’аси тъпата работа. Давам ангинхил,шусл.сол 3, инфлуцид + в момента му правя курса с коластрата. Имаше още една сол, която много повлиява гърлото, но в момента не се сещам коя е, 5 ли беше?. Ако някой знае да каже. Тенкс.
Личното ми мнение е,че хомеопатията не се дава така като ти си почнала...от всичко. Просто само натоварваш организма и не вярвам да има ефект. Разбира се дано да бъркам.
ШС 5 е за гаргара при болките в гърлото. Но понеже детето има температура би трябвало и 4 да включиш.

Аз бих оставила детето само на Инфлуцид. Евентуално Нурофен за температурата. Мед, лимон и сода за гърлото. И ако детето дава изварен компрес. Разбира се и близалките за гърло. Всичко друго бих спряла.

# 217
  • shumen
Лино,ужас.Аз,ако бях като се знам каква паника съм щях да го замъкна веднага при педи или в спешното.
Лайт,радвам се,че сте добре.
Ние ходихме при педи днеска.За сега сме без АБ.Изписа му само за носа капки и за гърлото Пропс,че било леко зачервено,а кашлицата била от задната хрема.Само не знам защо,но и мен май ме зарази малкия.И аз бухам и ме боли гърлото тази вечер.

# 218
Дани, оправяйте се!

Добре той моя, ама ся яко се разхърка носа отново. Ще е върха ся ако пак се разболее след 4дни училище.
Днес и пак викаше, че малко му било трудно да диша. А това го казва като е болен, та се чудех що пък уж здрав ся, то ей на.

# 219
Защо да не се дават инфлуцид с шуслерови соли. https://m.facebook.com/schusslersalts.bg/posts/853229064720503
Навсякъде има информация, че е възможна комбинацията.

# 220
  • Северозапада
В предишната тема, ако не се лъжа, стана въпрос за тези уреди, които измерват кислорода в кръвта. Е, в четвъртък ще пускат в Лидъл такива машинки.

# 221
  • гр.София
Аз давам тези неща, защото от доста време насам при него действа тази схема. А и влияят на различно ниво, ангинхил е за гърлото, шуслерова сол 3 не съм я спирала тя е за аимунитета, а инфлуцид включих защото е за вируси съпроводени с Т. Гледах няколко интервюта на лекари и там я дават много ефикасна тая схема, въпреки че аз доста преди да ги гледам я прилагам.
Много ми се иска да му направя компрес с извара, но абсурд да ми даде.
Иначе като звънна на класическия хомеопат, тя ми дава едно единствено лекарство. Тези на Dhu не са на този принцип.

# 222
Аз давам тези неща, защото от доста време насам при него действа тази схема. А и влияят на различно ниво, ангинхил е за гърлото, шуслерова сол 3 не съм я спирала тя е за аимунитета, а инфлуцид включих защото е за вируси съпроводени с Т. Гледах няколко интервюта на лекари и там я дават много ефикасна тая схема, въпреки че аз доста преди да ги гледам я прилагам.
Много ми се иска да му направя компрес с извара, но абсурд да ми даде.
Иначе като звънна на класическия хомеопат, тя ми дава едно единствено лекарство. Тези на Dhu не са на този принцип.
Аз също ги давам едновременно при нужда, за това се интересувам какви са причините да не се дават заедно.

# 223
Хомеопатията не е нещо безобидно, което не би се отразило в бъдеще върху организма.
Класическият и боаронският хомеопат никога не прилагат 20 препарата едновременно.
Обикновено са един два. Всеки може да види състава на Инфлуцида. Колко препарата са събрани заедно. Понякога действат , понякога не. Зависи от организма.  Лекуването на един вирус или едно червено гърло с 8 препарата -  не е най-добрият вариант. Проста биохимия, че в последствие това се отразява на други места. Често свързани с лигавици като нос /постоянно запушен/ , очи /алергии/ или пък бъбреци.
Майките все по-често почнаха да си задават въпроса...защо има толкова много алергични деца.....

Моето мнение...пак казвам, личното ми е , че колкото по-малко неща толкова по-добър резултат.

# 224
  • гр.София
Разбира се Хоупче, всеки има право на мнение и за мен е важно всяко тук. Предпочитам 3 хомеопатични лекарства да съчетая, не са 10 все пак, отколкото един Аб,+ пробиотик + спрей за носа или капки.
А и както казах на него му влияят добре, надявам се и този път да е така. И за това споделих, при тази клинична картина какво помага при нас. Истината е, че не е вдигал повече Т, освен два пъти 37,5-38•, и не гъгне като вчера. За мовто дете ангинхил е супер за зачервено гърло.

Общи условия

Активация на акаунт