Боледуване на децата ни - Тема 55

• 47 950
  • 730
  •   1
Отговори
# 660
  • На брега на реката
Кали, как сте? Овладяхте ли повръщането?

# 661
  • Варна
Кали,
как сте днес, просветна ли и на Упоритка Hug ? Къде се ходи при повръщане, в Терапията или в Окръжна?

# 662
miss_india - 4 ти ден на антибиотик не ми се вижда много нормално още да вдига, но пък поне по- ниски стойности са, та може и да спре вече.Моето юли месец като кара гнойната ангина до 3 тия ден на АБ вдигаше, общо 5 денонощия и лекарката каза,че след третия ден ако вдига ще сменя антибиотика, на косъм беше да го сменят, но спря.А и друго вижте дозата, понякога се оказва малка ,при нас вдигната дозата и тогава спря да вдига.

Моят тази нощ пак  му хъркаше носа , а като стана носа беше пълен пак със секрети, смърка ги.Като излязахме да го водя на училище и каза пак ме боли малко гърлото.Това е от студеният въздух и на мен много пъти ми се е случвало, когато таман ми е минало уж и от студен въздух пак да ме заболи.Та ще видим, днес щях да ходя за извинителна бележка , но ще видим може като го взема да идем с него да го преглед за всеки случей.Чудя се да не е някоя бактерия нещо.Специално носа, често хърка и има секрети и без да е с вирус.

# 663
  • Варна
Кали,
как сте днес, просветна ли и на Упоритка Hug ? Къде се ходи при повръщане, в Терапията или в Окръжна?
Където отидеш. През нощта няма значение. В терапията ходихме, че като е в края на града, има една идея по-малко народ.
Вирус било. Грешно било да й давам вода изобщо. Нормално било да повърне и нея. Първо трябвало да се успокои стомаха, няколко чАса нищичко да не приема и чак тогава на малки глътки вода.
Вометосхила били слаби, хомеопатични. Изписаха Вомекур и само след една свещичка заспа. Спа до сутринта. Пи малко вода, яде солети и сега пак спи. Дано ни се размине хоспитализация.

# 664
Хора аз съм в паника....кашлям  ooooh!....нямам спомен аз някога да съм кашляла, освен като дете, но това не го помня. Не знам какво да правя, то аз се влача от седмица с гърлобол, после уикенда на синузит ми се струваше, че отива работата и почнах синупрет. Сега чат пат усещам странния мирис както когато съм имала синузит 2 пъти като смръкна назад...но се събудих с бодежи в гърлото и сега кашлям  Shocked и то начесто. Сори за спама, но не знам какво да правя. Малкия и той подкашля...
Толкова малко дете часове без вода да оставиш е абсолютно грешно и не знам как може да го каже това изобщо лекар. Вода се предлага винаги по една лъжичка през 5 минути. От 2 повръщания може да се обезводни дете

# 665

Толкова малко дете часове без вода да оставиш е абсолютно грешно и не знам как може да го каже това изобщо лекар. Вода се предлага винаги по една лъжичка през 5 минути. От 2 повръщания може да се обезводни дете

Не мисля, че е грешно. Ти му даваш вода - то я повръща веднага.
Аз също знам, че трябва да мине острата фаза на вируса - тогава се дават течности.

Първият път като беше с този вирус малкият, повръща от 11 вечерта до около 4 часа сутринта по спомен.
Всичките ми опити да му давам по малко вода през това време бяха неуспешни. Всичко повръщаше..

Лино, що не си направиш една инхалация с пулмикорт? Аз 2 пъти съм се спасявала така.

# 666
  • Варна
Не знам дали е вярно или грешно, но е факт, че от 20.00 до 22.00 часА успях да пробутам 50 мл. вода с лъжичка и към 23.00 я повърна на фонтан. После в спешното повърна още веднъж жлъчен сок.
Лекарката твърдеше, че дете на година и девет месеца вече не е толкова малко, за да се обезводни за 5-6 чАса. Каза, че ако заспи след свещичката Вомекур и не се събуди до сутринта да плаче за вода, ще е най-добре.

# 667
Не е грешно...в острата фаза не можеш да пробуташ нищо. Стомаха е раздразнен и веднага реагира с изхвърляне навън. Знам го покрай 3-4-те повръщаши вируса на детето, знам го и покрай мен .. то въздух да си поемеш, и ти се драйфа. Като мине острата фаза лека се започва с водичката и оводняването-внимателно.
Ако острата фаза продължи дълго, се слагат системи за оводняване. При нас обаче минава за няколко часа...
Лино, няма да се плашиш - следи за Т, мери си я. Може нещо трахеит, ларингит - на горните дихателти пътища да е, да не е слязло до белия дроб.

# 668
  • София
Lightenint , права си за дозата АБ, не се бях замислила. Днес и снощи вече не е вдигала, остана само жестоката лаеща кашлица за която на 12 часа й направих две и халации с Пулмикорт и като че ли малко се успокоява от него.
Бебето о аче продължава да вдига температира и заради него пак днес ще ходим до доктора.
Лино, според мен пробвай с инхалации няма да ти навредят, напротив може да стопираш кашлицата много бързо...

# 669
Явно е почнал да действа антибиотика.

Аз го заведох моят на лекар заради болките в гърлото. Лекарката каза, че му е зачервено гърлото и са му подути сливиците. Изписа спрей, ксизал и лимфомиозот за оттока. Утре ще направим изследване да видим да не е бактерия. Ще пусна и кръвните. Ще го оставя ден два в нас, лекарката ми даде бележка до сряда. Нищо че няма температура, може и да вдигне. Аз мерих тия дни 37-37,1само.но и бактериална инфекция може да протече така.

# 670
няма значение че я повръща..продължаваш с лъжичката докато подейства там лекарството което се дава...не се държи с часове без вода
май от гърлото кашлям аз..смуча бонбони и чай от салвия пия, той дезинфицира и понеже и ухото цяла седмица ту ме наболява, ту не ще отида утре до лекаря

Последна редакция: пн, 23 окт 2017, 14:41 от Lino

# 671
  • СОФИЯ
момичета ,някакво мнение за това- Scaler Silver Наносребърна вода?излезна ми на някаква реклама ,а вече за какви ли не "чудотворни капки" давам пари ,чудя се дали има смисъл да пробвам поредните ? Wink

# 672
  • София
Едва ли има чудоворни капки. А тези като им гледам цената, се отказвам да ги пробвам, честно. Вярно, че е голямо количеството, ама все пак. Със сигурност има някакъв срок на годност след отваряне.

# 673
  • Варна
Мдам, аз също съм във фаза отсвирване на всякакви такива скъпи и чудодейни медикаменти.

# 674
  • Северозапада
Аз от имам такава от миналата зима. Не знам дали си въобразявам, случайно ли е, но преди няколко седмици дребната имаше признаци за начало на хрема, започнах да и капя сутрин, вечер, когато се сетя през деня и не се разви. Мен всякакви вируси все на хрема ме избиват, пръсках и на себе си, също не се разсополивих. Все още съм на кантар, че е по-скоро случайност, хилав вирус. За деца, които са си проблемни откъм синуси, уши и т.н. едва ли ще има УАУ ефект.
Миамим, нямат срок след отваряне и не се държи на тъмно, както обикновената сребарна вода.

Общи условия

Активация на акаунт