Модни тенденции в прическите и всичко за косата - тема 16

• 52 351
  • 746
  •   1
Отговори
# 540
Mother of PrincesS вкъщи не я нося,оставям главата и скалпа да дишат а и да не ми пречи докато си върша домакинската работа.От както съм я купила само 2 пъти я сложих - да я премеря и днес когато излезнах навън за не повече от час-два на разходка с малкият.
Който иска може да си я носи постоянно,аз съм я взела само когато излизам навън да не ме гледат хората че съм с бръсната глава.Малко ми е странно но може би защото още не съм свикнала иначе добре се чувствам.За зимата е идеална,зимна шапка не ти трябва,топли си или на мен така ми се струва,вече и аз не знам.Вкъщи пред ММ слагам шал че ми е някак непристойно да ме гледа така.
OnDiNe_ Благодаря за съвета - наясно съм.Перуката ще я слагам само когато излизам навън,през останалото време вкъщи ще съм си натурал или евентуално с шал.Ще изчакам 7-8 месеца(че моята коса расте бързо) и ще спра със слагането на перука.

# 541
Записвам се да следя темата и да изчета страничките.

Иначе планувам промяна. Искам малко цвят в косата. Някакви идеи? С черна дълга коса съм.

Каква всъщност е разликата в балеажа и омбрето?

# 542
  • Sofia, Bulgaria
Елена, наистина много смело решение да си обръснеш косата. Аз не бих посмяла. Моята я подстригах малко над раменете и постепенно доизрязах останалото. Права си, че е коса и расте. Важното е ти да се чувстваш добре и да вярваш, че правиш нещо хубаво за себе си. Косата обаче, си изисква грижи и когато порастне твоята, пак ще се налага да ползваш балсами, маски - купешки и домашни и т.н. Аз дори бих бих те посъветвала да започнеш още от сега, за да расте здрава и хубава, а и масажите на скалпа за втриване на маска, ампула, серум и т.н. стимулират кръвообръщението, коеото е полезно за космения фуликул.
mspasov балеажа са тънки кичури, които не започват от корените, а омбрето е постепенно преливане в по-светло, към краищата на косата. В нета има доста снимки на едното и другото.

# 543
Здравей!
Балеажа е леки кичури, съвсем фини по цялата коса. Омбрето е по-рязко, два отделни цвята. Омбрето е примерно тъмна основа  и корен, руси или светли краища.
И двете вече не са много актуални, но балеажа е супер според мен и стои добре.
На такава тъмна основа не знам обаче какво можеш да направиш. Без обезцветяване почти нищо.

# 544
NoshtenYastreb наясно съм че когато ми порасне косата няма да се размина без балсами и маски - това че съм я одрязала изобщо не означава че ще стане чудо и винаги ще ми бъда мека като коприна хаха то си иска подръжка и грижи,дори и да не я боядисвам и тотално да спра с топлинната обработка - преси маши сешоари,което надали ще прескоча,защото те си трябват в ежедневието,има различни фактори които влиаят на косата и я увреждат.Атмосверни условия,водата от душа и прочие.В понеделник ще ходя на дерматолог все пак да ми прегледат скалпа  защото и аз може да изпускам нещо и ако всичко е наред - както казах 1 месец няма да се занимавам,ще оставя главата си да почине от всичко и след това ще почна с маслата и ампулите.Едно е да даваш пари за козметика за коса за да си я поддържаш и съвсем друго да взимаш на сляпо за да я възстановиш.

# 545
Здравейте, имам нужда от помощ,
какво мислите за бритоните? Над веждите или под тях? Не съм сигурна кое е повече на мода. Имам нужда от промняна и бритона ми се струва сигурен вариант. Но нямам представа какъв да е. Имам по сърцевидно лице, но гугъл не помага много.

# 546
Аз попринцип си правя станичен, асиметричен, понякога и прав. Харесвам бретоните и почти винаги имам. По стечения на обстоятелствата след като родих съм без, че ми е по-лесно за поддържане. Но сега отново ще си правя.
На моето лице отиват всякакви бретони, защото е овално. Бретоните са най-лесния начин да се промениш, есента обикновено са на мода, а и по принцип. Дори и да не са, това не е важно, важното е да ти отива, а не на всяко лице стои добре.
Харесвам тези, на кръгло лице мисля точно страничен ще отива, но все пак не съм специалист.

Най-не харесвам тежък, дълбок и плътен, въпреки,че съм имала такъв.

# 547
И аз не харесвам дебел и тежък бретон, още повече под веждите. Имам приятелка така, направо и захлупва лицето, не ми харесва, не се виждат очите , а те винаги са толкова красиви на всеки човек.

# 548
Не съм експерт но ще дам и моето мнение.Аз също обичам бретоните и не веднъж съм била с бретон под различна форма.Страничните някак не ми допадат и понякога страшно ми влизат в очите.Харесвам подобен тип  -
Дори и да го пуснеш мако по дълъг винаги можеш с четка и сешоар да го повдигнеш малко.Лошото при бретонети е че ако си легнеш с мокра коса и на сутринта има бая да се занимаваш.До преди няколко дни преди да си избръсна косата,аз също имах бретон и си го направих съвсем сама.Няма значение каква е модата,важно е на теб да ти е комфортно и да се харесваш.Аз не следя модните тенденции,защото има някои неща които са модерни(без значение дали е за прически цвят или дрехи и т.н)но не ми вървят.

# 549
  • Sofia, Bulgaria
Аз също съм фен на бретоните. Харесвам ги всякакви, но най-много прав плътен до линията на веждите. Всичките ми прически са редувани с бретон и без Grinning в момента съм без от няколко години.

# 550

Имай предвид че плътните бретони не се филират и е трудно да ги повдигаш с четка и сешоар,да не кажа даже че е почти не възможно.Както и при страничните така и при плътните се ползва постоянно преса.

# 551
Елена, вторият на Тейлър много ми харесва. Запазвам си снимката и отивам да ми го направят другата седмица. На мен много ми пречи страничния. Много ми отива, но е много дразнещо и е занимавка.
Искам нещо средно, който да може и на страни да се реши и напред да стои, и да се вдига нагоре.Да не е нито много плътен, нито много рехав.  Точно като този на снимката.
И не само бретона. Цялата прическа много ми допада.

# 552
Мис Каролин Бингли радвам се че успях да помогна Simple Smile Чакам снимка другата седмица като си го направиш Simple Smile

# 553
  • Street of Dreams
Преди две години бях на черта малко под раменете и прав плътен бритон, много добре изглеждаше. Сега не нося само защото косата ми е по-къса и рядка.

# 554
Черта до раменете и бретон и аз харесвам. Тип Клеопатра. Макар,че такава прическа може би би ме състарила. Приятелка наскоро се направи така и много й отива.

Общи условия

Активация на акаунт