Забременяване с Тератозооспермия при мъжа?

• 5 861
  • 6
  •   1
Отговори
Здравейте искам да ви попитам ако някоя е запозната или е имала подобен случай. С приятеля ми правим опити от 10 месеца , веднъж видях 2 - те чертички ,но щастието ми продължи само две седмици и бремеността завърши неуспешно... Приятелят ми си направи спермограма и аз туко що проверих резултатите като в диагноза пише Тератозооспермия и морфологията според СЗО е лоша 80% и добра съответно 20%. Все още не сме обсъдили резултатите с лекар , но искам да чуя и мнение от хора сблъскали се с това какъв е шанса за нормално забременяване и възможно ли е тези резултати да са причина за неуспешната бременност преди три месеца? Благодаря.

# 1
  • София
тия цифри ме навяват на мисълта, че спермограмата ви е правена на неподходящо място.
ако пък все пак е направена където трябва 20% са си добро число, съвсем в нормите.

# 2
Ами направи я в център за репродуктивна медицина Репробиомед в София. 80% лоша не е ли прекалено много?

# 3
Забременява се без проблем с такава диагноза естествено.

Последна редакция: пн, 25 сеп 2017, 15:13 от Анонимен

# 4
  • Varna
20% си е напълно нормално за забременяване.

# 5
Здравейте , и ние имаме същият проблем правихме спермограма в Пловдив -Селена.
Заключението е ТЕРАЗООСПЕРМИЯ!
Направихме Микоплазми/Уреаплазми .
Излезна положителен само на - Ureaplasma urealyticum.
Пухме 7 дни антик Доциклин.
След 10 дни направихме пак изследването вече всички са Отрицателни!
Уролога изписа витамини за него който се пият 3 месеца АНДРОЗИТОЛ!
Някой сблъсквал ли се е с този проблем ?

# 6
Здравейте! От 7 месеца правим опити, без успех. Имам ИР и уж поликистоза(от лекарите в родния ми град), но след преглед от специалист в Пловдив ме увери, че е много лека форма и не е проблем. Направихме спермограма на мъжа ми като има тератозооспермия. Нормална морфология по крюглер 4% . Мога ли да забременея нормално ?

Общи условия

Активация на акаунт