Магията на изтока - тема 51

• 42 445
  • 741
  •   1
Отговори
# 165
Тайна и Рос са големи кулинарки Stew. Наблюдавам ги в готварския Hug. Все вкусотии показват Hands V.
Не съм опитвала оригинална корейска или японска кухня, освен тази, която се предлага в някои наши ресторанти, та не мога да кажа дали и колко е не/вкусна. Рецептите, които съм пробвала да направя са ми допадали. Кимбапът, чапчето и омурайсът Wink, както и пролетните рулца се харесват на домашните. Правя и една салата със "стъклени нудълс", която е малко мешавица от азиатски рецепти.
Корите нори си имат вкус на море, на мен не са ми неприятни. Обичам и салатата с уакаме в "Саса"-та, а суши мога да ям всеки ден, ако имам възможност.

Вчера бях по морето, а времето направи пътуването .... запомнящо се hahaha. Пороен дъжд, бурен вятър и за капак снежна приказка преминала към края в лек хорър. Прибрахме се обаче благополучно, без произшествия. Хубавото беше, че въпреки екстремното време не станахме свидетели на нито една катастрофа, а реално минахме през половин България.

Да се редактирам, че се сетих нещо. Вчера от 15:00 ч. по БНТ е имало документален филм за С. Корея. Ако имате опция да гледате с 24 часа назад и ви е любопитно, можете да го гледате днес.

Последна редакция: нд, 08 окт 2017, 13:27 от 2в1

# 166
  • София
2в1, а защо само наблюдаваш, пускай и ти.

# 167
  • DE
Аз гледах филма за С. Корея. Интересен бе.

# 168
Тайне, нямам нерви да се занимавам с красиво аранжиране и снимки, а и в ежедневието готвя съвсем обикновена, традиционна, нашенска кухня, която в повечето случаи не е толкова "фотогенична" Grinning.

# 169
  • София
Тайне, нямам нерви да се занимавам с красиво аранжиране и снимки, а и в ежедневието готвя съвсем обикновена, традиционна, нашенска кухня, която в повечето случаи не е толкова "фотогенична" Grinning.
Аз не глася нищо, сипвам и снимам.И готвя обикновени неща, даже се повтарям често. Peace

# 170
  • София
Ох, изостанах малко, че доста неща ми се струпаха. Успях най-накрая да наваксам с осемте серии на While You Were Sleeping. Не бих казала, че съм кой знае колко очарована. Добре, че е Lee Jong-suk, който компенсира за иначе простичкия сюжет.
А полицайчето е невероятно сладурче - моментално се усмихвам като го видя. Laughing

# 171
Изгледах филма за С. Корея. Интересен ми беше, въпреки че не научих нещо, което да не съм го знаела от преди. Спомних си някои неща и от нашето минало, когато уж строяхме "комунизъмЪт".
Този Алехандро голям смешник. Чудно ми е само кой вятър го е завеял там. Ясно ми е, че доста се е облагодетелствал от режима, защото в повечето време е по-въодушевлен и от корейците. Оскар трябва да му се даде за представлението, което изнася от толкова години. А някои от интервюираните ги съжалих направо. Личеше си как са заучили отговорите на въпросите и колко нервни са да не сбъркат нещо. А, ако случайно им вмъкнат някой непредвиден и неуточнен предварително въпрос, млъкваха или повтаряха заучените фрази. Онази кака дето разправяше как можеш свободно да си пазаруваш и с твърда валута ме разсмя. Така го каза, все едно всеки севернокореец ходи в командировки из чужбина, когато му е кеф и се връща с купчина долари. Няма какво да се лъжем, пропагандата я има и от двете страни. Но за разлика от голяма част на останалия свят, там хората нямат почти никакъв избор в момента.

# 172
Шошулчо, като изгледах без да превъртам, а и с превода... Еее, друго е. Хаха, уникална е агент Анемия.
Това ми прилича на "Отчаяни съпруги" в японска версия, като в случая имаме и таен агент под прикритие - Анемия Хотару, хаха.
Задължително за японски сериал - имаме много поуки и сцени, които ни карат да се замислим и над своите действия. А, да, и на финал след като видях какво крият и съседките, все едно чух отнякъде Лев Толстой с думите му от "Анна Каренина": "Всички щастливи семейства си приличат. Всяко семейство е нещастно по своему."
Японска човешка драма, с цялата й прелест, а за разкош - мистерии и тайни, които започнаха да се разкриват една по една.

Изгледах и трети епизод на Andante. Да не казвам голяма дума, но тръгна добре този сериал след първи епизод. Ким Джонг Ин влезе в релси. Много се смях с него на сцената в моргата, когато видя трупа да мърда, хаха.
Интересни истории (няколко паралелни) се завързаха. Зрител съм. До декември ще ми върви добре, а и е само по един епизод на седмица, като японските сериали.
Много поносимо за моите опънати до край нерви, по отношение на корейските сериали.

Утре най-после започва Because This Is My First Life. Не знам, но имам някакво добро усещане за този нов корейски сериал. Заради И Мин Ки ли, заради Чонг Со Мин ли, не знам, но... Дано не се разочаровам. Госпожицата години наред не можех да я дишам, но като че ли "порасна" и се промени. След Twenty ми е търпима и гледаема.
И двамата не са от "най-звездните" корейски актьори, тези високооборотните, към които вече нямам търпимост, историята е добра, така че мисля, че ще се получи добре.
И Мин Ки не е излъскан красавец (дори напротив), което в случая много ми харесва при него и играе страхотно.

# 173
  • MJF
Брей как сте се разписали! Одобрявам  Simple Smile. Само че сега сигурно ще забравя нещо от туй дето напираше за споделяне докато четох.
Май първата тема бе  eat. По онези ширини не съм била- т.е автентично тамошно не съм яла. Тяхното по нашите ширини съм яла. Най-много от т.нар. китайска ще да е  Mr. Green и в това отношение са най-много. Най  не съм възхитена от супи. Все има някаква/някакви подправки дето не са ми на небцето, сами по себе си или комбинацията им. За това и супи категорично пропускам, само от купичката на съседа накусвам един път за да потвърдя за пореден път туй си твърдо мнение. От това дето по Европа ми се е случило да хапна от тях, най-рафинирано, най дори автентично считам това дето съм яла в китайския ресторант в Благоевград в американския университет в самото начало като го отвориха. После готвача и сие си отиде и ресторанта стана като всеки китайски у нас и съответно и не просъщесвува дълго. Китайците бяха от конкретна провинция и кухнята бе съответно от там- различно от останалата масовка в китайските ресторанти по Европа дето съм нацелвала. Туй е положението- важен е готвача  Laughing. В моята кухня някакви идеи от тамошните ширини не съм привнесла.
И аз виртуално си похапвам от Тайна и rossonera в готварските теми със снимки.  bowuu
Ако не забравя ще потърся филма за който говорите за сев. Корея- не му видях името да сте пиксали. Севернокорейци гледах преди седмица в Оберстдорф- 2 спортисти- спортен дует- треньорката им и един дето явно е от партията/сигурността. Те ще са и единствените сев. кор . състезатели на олимп. у съседите им. Но това само ако се реши от оли-комитета- партията. През цялото време това се отговаряше на въпросите към тях. Гък повече не казваха от тези дежурни неща. Гледайки как го говорят, мимики, поглед, език на тялото съвсем разбираема , позната гледка за нас. И не само. Ако някой от тези дето ги питат си мислят,  че живеят на свобода/демокрация и от този род  и те са в пълна заблуда. Разликите са само количествени но не и качествени  Close. А иначе съвсем честно си завоюваха олимпийска квота във фиг. пър. спортни дуети. Аз ги чакам февруари на олимпиадата.
rossonera , ок включвам се в текущото гледане на Анемия с черпака. Колко му е?! Пък като запецнем с превода ще пращаме текущите детективи. Въобще нека да е екшън  Mr. Green.

# 174
Шоши, не запомних точното заглавие на документалния филм, но в него имаше думичката "пропаганда".

Корейците се напразнуваха и тази седмица започват доста нови сериали.

20th Century Boy and Girl - романтична комедия
Because This Is My First Life - романтична комедия
Witch's Court - право, комедия
Avengers Social Club - приятелство, отмъщение
Mad Dog - крими
Black - крими, трилър, фентъзи, романтика
Go Back Couple - семеен, фентъзи
The Package - романтична комедия
Revolutionary Love - романтична комедия

# 175
  • София
Олеле, колко са много.Ще трябва да се връщам да проверявам ,дали съм пропуснала някой.

# 176
Тайне, не си пропуснала нищо. Всичките започват тази седмица.

# 177
  • София
Тайне, не си пропуснала нищо. Всичките започват тази седмица.
Разбрах, но аз имам десетина отворени прозореца с филми или предавания и ако отворя и тези, ще ми дропне компа.

# 178
  • DE
Още не гледам нищо, но започна сезона на талантите и усилено наваксвам  Grinning

Само Ванес да не бе с такава гадна прическа, щеше да е далеч по-приятна гледка  Crossing Arms

# 179

Общи условия

Активация на акаунт