Магията на изтока - тема 51

• 43 024
  • 741
  •   1
Отговори
# 525
Тайна, кой е актьора? Сигурно го зная.
Операциите на очи и нос корейците ги нямат за нищо. И мъже, и жени.
За да успеят в бизнеса - няма друг начин.
Много извратен е света, в който живеем, говоря като цяло.
Чудя се кога ли ще гръмне скандал и на Изток, след вълната в Холивуд...

# 526
  • София
Рос,  Park Ji Bin е.

# 527
Хм,за да не ви чета само да напиша и аз нещичко.
За празничните вкусотии от всякакъв вид-има си магазини ,пък и у дома калоричните храни не са на почит.
За Виетнам, още събирам кураж да поема натам и за сега само си проучвам.Основният ми източник е поколението родено в България на виетнамците ,които миналия век учиха и работиха тук.Има развитие на туризма по курортните им места и то на доста високо ниво,но по селата нещата са застинали яко.Масово живеят в бамбукови колибии и отглеждат опиум.В страната е забранен за ползване ,но не и за отглеждане.Виетнамският език е диалект на китайския и у нас виетнамците масово гледат китайска телевизия.В тази посока знам поне две виетнамски думи:"жъ жъ"-благодаря и "лан"-лъв.А и друго ми стана любопитно-след дву-три месечен престой във Виетнам и естествено хапване на ориз се променя видимо цвета на кожата-разбирайте пожълтяват.Обяснението ,което ми дадоха е ,че това е резултат от климата и храната.До скоро са предпочитали да изучават френски в училищата,но напоследък са подхванали и английския език.Математиката и успехите в нея минават за национален спор ,който се тачи много.Неприятно им е да наричат столицата им Хо Ши Мин.Ми те така.

# 528
Чудя се кога ли ще гръмне скандал и на Изток, след вълната в Холивуд...
Там ще е същата работа.
Вероятно ще гръмне и още по-вероятно е да го прикрият.

Сосче,като отидеш не забравяй ,че наскоро там откриха находище на рубини.Heart Eyes
Аз в тази част на Азия не искам да ходя.

Ще им се да е от ориза и храната(това за виетнамците и цвета им).Може и да е от климата,но той им е повлиял много,много,много назад в еволюцията.Просто са си тъмни,жълтеникаво тъмни,лек приятен тен,тъмен тен ....  и не само те.Само като погледнем картата и става ясно - Израел,арабските страни,Иран,после Индия,Пакистан.В Мианмар и Бангладеш само белите са туристи.Тайланд - привнесен ген,Лаос,Камбоджа същата работа.Виетнамците да не се правят на по-бели отколкото са.Съвсем логично е като има слънце да станат по (как да се изразя,за да не е расиско) с тен и ние ставаме черни,дори се печем,за да сме такива.

# 529
  • BG
Ето клипче как се прави сладолед в Тайланд, може би някакъв си техен, вчеар докато търсех за тай сладки да покажа го видях.

От лакорните научавам някои интересни неща, например имат едни сладки, които правят от жълтъци (от там се научих, че по-лесно се отделя жълтък от белтък като се чукне яйцето в чинийка и се обере жълтъка с пръсти, аз досега все разделях черупката на две и така го вадех, а е по-неудобно), та за сладките- жълтъци с брашно мисля  се  смесват, оформят едни топченца и се пържат в захарен сироп или нещо друго , стават много интересни, ярко жълти като гроздчета'
За купешките сладки- нямат нищо общо с домашно приготвените, защото има много изкуствени съставки в тях, дори яйцата на са яйца , а някакъв прахообразен вариант, просто вкуса е различен, а за хранителната стойност да не говорим.

# 530
О ,Tuon това за рубините не го знаех ,но ще го имам в предвид!
За цвета на кожата ми е от лично наблюдение-тукашния ми приятел виетнамец беше през лятото три месеце там и се върна  видимо применен цветово и така ми обясни нещата.
От личен опит моето бебе пиеше повечко сок от моркови и стана оранжевичко ,после го подкарах на доматен сок и почервеня-тук търкалящи се емотикони.

# 531
Гост,това е таз годишната мода за сервиране на сладолед в  целия свят,би трябвало и при нас така да го има.

Сосче, откриват огромно находище за червени рубини преди няколко години.И един от големите износители на сапфири.Там да си и камъни да си купиш.Heart Eyes
Ето нагледна снимка какво може да си вземеш.
Е,да де,отиват там хващат тен и се връщат по-тъмни и ние се върнахме тъмни и ти ще се върнеш с тен,аз по-принцип говоря,че са си с една/две/три боя/бои по-тъмнички.Мода... те да са бели,ние да сме черни.

# 532
  • MJF
Щото продължавате с кулинарната тема и най-вече заради моето голямо  Crazy че виждам клипа в поста на нощен гост за сладоледа, че успях и да го отворя-  Thinking мистерия е техниката за мене. Та да се изкажа и аз  Simple Smile
За празниците в края на декември- след многогодишни преяждания чинно правим план кое, кога и колко  Laughing- туй най-вече покрай Бъдни вечер и последващите дни. Иначе предварително никога нищо не сме правили- такива неща като сега дето мяркам-меденки и пр. В къщи хем сме чревоугодници, хем поотделно и заедно и всички все сме расли  покрай меко казано добри готвачи и самите  ние  сме добри в кухнята/готвенето та си угаждаме регулярно и някак си такъв "бум" по празниците не ни впечатлява  Laughing. Минахме отдавна един кратък период на проба на купени сладкарски творения. Конкуренция на домашните ни въобще не станаха а и тези и "в магазина" и в сладкарските къщи нито стандарта си спазват а за съдържанието да не подхващам ........, така че само ако гост донесе се мяркат вкъщи.

# 533
  • BG
Гост,това е таз годишната мода за сервиране на сладолед в  целия свят,би трябвало и при нас така да го има.
Не знаех, аз поне не съм виждала при нас, но може и да има'

ето ги тайландските сладки, за които говорих
, Бела ги правеше редовно в Beloved loyal wife
a тези пък ги правеха много в Нора, завиват се в листо и се пържат или варят

а ей това желе много искам да го опитам

# 534
  • The point of no return
За русалката четох, че е натурална красавица - без корекции, освен това е на 36 Simple Smile
И аз я харесвам, но пък четох, че си е правила корекции, ако не ме лъже паметта, май на носа.

Song Hye-kyo (жената на Катеричката) не е ли натурална?

# 535
  • София
Temperature of Love - 33-та серия ,мъка, мъка, мъка, толкова трудно се гледа. Въпреки,че главната ме дразнеше от самото начало, сега вече я намразих .Може ли да има такива жени, да не знае какво иска и кой обича, уж да обича, а да подлага любимия си на такъв тормоз, все едно не му е толкова трудно и на него? "Добрата " и майка, първо хареса единия, че е млад, после хареса другия, че е богат, ужас. Първо се чудех защо са избрали тази противна актриса, сега вече разбрах.Вече ме е яд, че започнах да го гледам изобщо.Богатия главен герой 5 години нищо не направи да спечели тая мишка, когато разбра,че приятелчето му я обича, започна да се бори подло за нея.

# 536
  • MJF
Detective Yugami 4
 Joy ама какви компромати си правят един на друг Югами и Ханю! Иначе казуса драматично- леко мелодраматичен. Следва епизод 5.
Гледам в http://fastdrama.co но ми е неуютно  Crossing Arms.
Брей това желе горе на страницата вярно е зелено  Mr. Green

# 537
Желето е като нещо живо и слузесто (сори,ако някой го обича)

и мърда Scream
Корейците сигурно страшно много си го хапват.Бррр

# 538
  • DE
Тъкмо щях да кажа да започнем петъка с нещо любовно и се оказа, че още е четвъртък  Tired ooooh! Mr. Green
Снощи си погледах любими сцени от Легендата... и ми стана едно мило, любовно  Heart Eyes

# 539
Е, че не може ли да започнем и четвъртъка любовно Party.

Ама пък новината, с която идвам май е от противоположната част. Мими и Сузито се разделили Crazy. Брях, ти да видиш  Rolling Eyes, като че ли хората не се досещаха от сумати време Whistling.

Ако ви е домъчняло за И Донг Ук може да му се порадвате в клип.

SOYOU & SUNG SIKYUNG - I Still

Днес приключва отмъщението на Аджумите +1, а Суки и Сузито ще видим ще се събуждат ли или ще продължават да сънуват hahaha.

Сценаристката и Готвачът отдавна доскучаха. Много локуми, много нещо ooooh!, язък за готините актьори.

Отложили са с една седмица националния изпит за университетите в Корея - CSAT, който трябваше да се проведе днес, заради земетресението в Pohang.

Общи условия

Активация на акаунт