С какво ви дразнят свекървите- 87

• 80 955
  • 812
  •   1
Отговори
# 105
  • Варна
Спотайват се. И снахи, и свкърви си пазят силите за големите драми по Коледа и Нова година.  Laughing
Ами, чакаме някоя нова гугутка да се излъже. Старите вече си имаме обеца с тая тема.

# 106
Айде аз, дето се хвалих с моята, ще се оплача.
От началото на годината с мъжа ми си купуваме апартамент и от май месец се преместихме при свекъра и свекървата. Нашата почивка тази година се състоеше от 3 дни във Варна в началото на лятото (на плаж не сме ходили). Та беше доста уморително лято както физически, така и психически. От-до плътно на работа...
Направихме си планове тази седмица да отидем с приятели на вилата, за която уговорката е когато някой си кани гости, предупреждава другите и никой не ходи. Да, ама не, реакцията беше "ще ви преча ли?"
След това си говорят с мъжа ми за някакви неща и казали, че нито ние, нито брат му няма да ги гледаме.
Еййй колкото ги обичах и уважавах, толкова време ще ми трябва за да ми мине. И двамата лятото почиваха, баща му беше 2 месеца на вилата... Нямало да ги гледаме, а кой ще ги гледа, Бойко ли???? Пуууу

# 107
  • София
Ти пък защо се натискаш да ги гледаш?
То не се знае, може и да не се наложи.
Винаги ми е било много странно - здрави и прави хора как се пазарят кой да ги гледа, когато, евентуално ....

# 108
И на мен ми е странно изобщо защо го говорят, ясно е, че ще ги гледаме. Не се натискам, но смятам, че е правилно. Наистина много ги уважавам и не бих ги зарязала.

# 109
  • Mediterraneo
И къде е по- точно драмата, не разбрах?! за вилата ли, за гледането ли?

# 110
И двете.

# 111
  • зад кестените
Айде аз, дето се хвалих с моята, ще се оплача.
От началото на годината с мъжа ми си купуваме апартамент и от май месец се преместихме при свекъра и свекървата. Нашата почивка тази година се състоеше от 3 дни във Варна в началото на лятото (на плаж не сме ходили). Та беше доста уморително лято както физически, така и психически. От-до плътно на работа...
Направихме си планове тази седмица да отидем с приятели на вилата, за която уговорката е когато някой си кани гости, предупреждава другите и никой не ходи. Да, ама не, реакцията беше "ще ви преча ли?"
След това си говорят с мъжа ми за някакви неща и казали, че нито ние, нито брат му няма да ги гледаме.
Еййй колкото ги обичах и уважавах, толкова време ще ми трябва за да ми мине. И двамата лятото почиваха, баща му беше 2 месеца на вилата... Нямало да ги гледаме, а кой ще ги гледа, Бойко ли???? Пуууу

Не им се връзвай на приказките, нещо моментно ще да е било!А за гледането, Божа работа ,не го мисли още от сега!

# 112
Мен ме дразнят тия намеци за гледането. Как да го гледаш, на снимка ли? Че чакай бе, много знаеш какво ще стане, ами може аз да патладясам преди тях. Много ясно, че като си човек ще помогнеш на роднини в нужда,  но такова напомняне или подмятане, че съм длъжна с нещо не харесвам и стоя настрана. Всъщност мълча като пън.

# 113
И аз преди години много се дразнех, когато моята казваше : нас Х. ще ни гледа", за дъщеря ми, която беше малка. Това не знам колко пъти, когато сме при тях.
Веднъж ѝ казах да гледа синът ѝ да е жив и здрав и аз покрай него, че да има кой да я гледа.
Не всички възрастни са така. Може би и от човека си зависи.

# 114
Аз не съм сигурна защо се издразних, може би защото това с гледането и вилата станаха за два дни, иначе казвам "к'во толкова" и продължавам, даже не се бях замисляла, че не сме почивали. Не ме издразни намека, издразни ме, че смятат, че няма да ги гледаме. Майка ми има три дъщери и преди 10 години ми каза, че знае, че най-вероятно аз ще я гледам, просто защото аз съм такъв характер.

# 115
  • Варна
Оооо, Джони, ти къде се запиля? От доста време не си писала, честно казано липсваха ми коментарите ти Simple Smile

# 116
Майка ми има три дъщери и преди 10 години ми каза, че знае, че най-вероятно аз ще я гледам, просто защото аз съм такъв характер.

Ти на колко години беше, когато майка ти си правеше сметките кой ще я гледа?
Потрисат ме такива сметки. Никога не съм подозирала, че хората раждат деца, за да има кой да ги гледа на стари години. И изобщо, подреждането на живота около това прословуто "гледане" някога си. Не само, защото много мои близки и познати се споминаха внезапно или набързо и изобщо нямаха нужда от грижи, ами и колко съсипани животи заради нещо, което я стане, я не... То имоти ли не се приписват на евентуалните "гледачи", то братя и сестри ли не се смразяват, то претенции и семейни скандали ли не щеш...
Не вярвах, че съвременните българи може да са чак толкова изтрещели.
Дано, ако някой ден изкукам до степен да имам претенции за гледане, да се намери една милозлива душа, която да ми тегли куршума, че да не се мъча повече. И да не мъча хората около мен.

# 117
Блуждая наоколо и не ми се пише никъде. Joy  Ударило ме е едно депресарско настроение от оня тип: "Когато имам много задачи и грижи на главата, сядам и пия едно вино".
Ама вече прописах в тая тема, та сега ще свети червенко и ще се пообаждам, няма как. Животът е такъв. Joy

# 118
  • София
Как Сийке, ти какво се потрисаш все едно не си българка ooooh! Половин България живее с манталитет от 19 век, само дето имат смартфони и си светят с ток, а не с газени лампи.
Моята свекърва преди повече от 20 години ми правеше такива сцени с ревове за всяка дреболия, за която бях просто на различно мнение. Специално отбелязвам - не срещу нея, а на различно мнение! Веднага се вкарваха в ход манипулации за неблагодарните деца, които ще изоставят родителите, защото видите ли не искат да ходят с тях на море или пък нещо друго си подобно. Да е жива и здрава, като включена в електрическата мрежа е. Въобще няма нужда от гледане, а мина 70те скоро.
Както са казали хората - за тая работа ред няма и не се знае кой кого ще превари, та не виждам защо са тия драми. Ама то с прости хора е трудно да се оправяш  Close

# 119
Майка ми има три дъщери и преди 10 години ми каза, че знае, че най-вероятно аз ще я гледам, просто защото аз съм такъв характер.

Ти на колко години беше, когато майка ти си правеше сметките кой ще я гледа?
Потрисат ме такива сметки. Никога не съм подозирала, че хората раждат деца, за да има кой да ги гледа на стари години. И изобщо, подреждането на живота около това прословуто "гледане" някога си. Не само, защото много мои близки и познати се споминаха внезапно или набързо и изобщо нямаха нужда от грижи, ами и колко съсипани животи заради нещо, което я стане, я не... То имоти ли не се приписват на евентуалните "гледачи", то братя и сестри ли не се смразяват, то претенции и семейни скандали ли не щеш...
Не вярвах, че съвременните българи може да са чак толкова изтрещели.
Дано, ако някой ден изкукам до степен да имам претенции за гледане, да се намери една милозлива душа, която да ми тегли куршума, че да не се мъча повече. И да не мъча хората около мен.

На същото мнение съм и аз.

Общи условия

Активация на акаунт