С какво ви дразнят свекървите- 87

• 81 154
  • 812
  •   1
Отговори
# 600
  • ВАРНА
 Не,че нещо,ама френската свекърва заслужава някоя,като Сашка Васева за снаха.Да види още да завиди!

# 601
А ние знаем ли, че няма такава? Това е в рамките на шегата и на допустимата спекулация с минималните налични дани.

Аз, както казах качих над 30 кила, но стартът ми беше 46-8. Имах приятелка, която качи само 9, но стартът и беше 78 при приблизително еднакъв ръст.

# 602
  • София
Ама теглото на бременната си е само и единствено нейна грижа, а и всички сме съгласни, че не е работа на свекърва и да го коментира, ако ще и да е супер наднормено.

Също така не е работа на снахата да коментира отношенията в семейството на свекърите и.
Да, ето за трети път ще напиша, че свекървата се е държала злобно, според мен. Но фактът, че снахата не е демонстирала директно лошото си отношение към свекървата, не означава, че то не е се усетило. А и все си мисля, че тези хора едва ли преди снахата са били на соларно хранене.

# 603
  • Monaco
Оф Simple Smile
Някой прочете ли, че в 8мия месец тя е качила само 8 кг! До края да качи най-най-много още 3-4, а всички знаем, че поне половината от тези кг остава още в родилния дом. Защо веднага залитнахте на вълна преяждане, тъпчене, дебелеене, поучения и нравоучения...
Момичето да си гледа бремеността и да не обръща внимание ни на свекърва, ни на съфорумки Wink Свекървите наистина навсякъде са еднакви, а съфорумките винаги са най-знаещите, най-правите и най-разбиращите от всичко. И повечето сериозно се готвят за достойни свекърви.
Благодаря за подкрепата.  Последното нещо, което бих искала да добавя е, че аз съм притеснена за детето ми, тъй като е 1.600 кг, а трябва да е 2 кг поне имайки в предвид, в коя седмица на бременността си съм. Самата аз се обвинявам, че не се храня достатъчно и ми дойде в повече нейното заяждане. Мъжът ми също е много разочарован от поведението и, тъй като той е с мен на прегледи и много добре знае колко кг съм и детето как се развива. Аз съм 170 висока и тежа в момента 64 кг, бях 56 преди да забременея. В първите месеци ми беше лошо и не можех да пия даже вода, за това и не наддадох много. Бях в болница за 3 дни на системи, защото повръщах по 7,8 пъти на ден. Бременността ми не е от леките. Излях си чувствата тук, защото темата е свързана с това и очаквах разбиране.

# 604
Хаха това с килограмите явно е относително, според региона на живеене на свекървите. На мен са ми казвали, че трябва да понапълнея малко, че иначе как ще износя дете. Аз съм 53-55кг при ръст 1,67см. За мен това е съвсем здравословно тегло. Ама свеки и собствената ми баба са на друго мнение Grinning

# 605
  • София
Излях си чувствата тук, защото темата е свързана с това и очаквах разбиране.
Имаш го, разбирането, а тези, които те упрекват, че изразяваш лошо отношение към свекърва си, хич не ги отразявай- те от години не говорят с техните свекъри, ама на чужд гръб и сто тояги са малко. Hug

# 606
JoannaM, лека бременност до края ти пожелавам!  На свекървата просто не й обръщай внимание. Относно килограмите, и изобщо бременността моят съвет е да следваш съветите на наблюдаващия те гинеколог, и научни статии и книги, и пропускай злобните подмятания покрай ушите си!

# 607
  • Monaco
Благодаря,  mama_TЕ .

# 608
  • I want it all and I want it now.
Лека бременност. Изобщо не и обръщай внимание на свеки, а почни да се грижиш за себе си. Почивай си , чети си книжки и спри да им готвиш😆Кажи им, че от готвенето ти става лошо и не се чувстваш добре.

# 609
  • София
Жената готви на мъжа си,пък и каза, че обича да го прави!
Бременна е, не е болна или инвалидизирана. Peace

И нещо, което всеки лекар ще го потвърди- лежането и прекаленото почиване води до трудно раждане.

# 610

И нещо, което всеки лекар ще го потвърди- лежането и прекаленото почиване води до трудно раждане.

То и прекомерното тегло.

# 611
ПТИЦА,
не се връзвай на тези предварителни изчислявания на теглото на детето. Аз 3 пъти родих, нито веднъж не познаха колко кг ще е детето ми.
Първото мислеха, че ще е гигант над 5 кила - роди се 2650
второто ме плашеха, че ще е недоносено - роди се 3550
третото ми казаха че ще е нормално дете, към 3 - 3200, роди се над 4 кила.
И всичките пъти съм обикаляла и съм разпитвала лекари, какви ли не ехографи ме гледаха. Всички показваха приблизително сходни стойности.
Но - истината е друга.
Тъй че, ако сега имам 4-то дете ... хахах .. не че ще стане .. но хипотетично - няма изобщо да ги питам колко кила е детето. Те не могат да ми познаят и без това, само дето ме напрягат

тъй че - СПОКО!

# 612
  • София
Единственото, което знаех, преди да родя първото беше, че всяко следващо е по- голямо.
При мен се потвърди, а като гледам и при теб е така.

# 613
Аз не съм демонстрирала лошо отношение към нея, нито съм я обиждала, нито нападала. Така че моите чувства са си само за мен.  Тя е тази, която при всеки удобен случай ме напада.
Трябва да си по-самоуверена и да и отговаряш, а не да мълчш.
Тя като ти каже нещо за теглото, казваш мъжът ми ме обожава, такава каквато съм в момента.
И по възможност започваш и ти да и правиш забележки.
С това мълчане само повече ще те наранява.
Моята свекърва и тя ми е правила забележки за теглото и съм я слагала на мястото и. От къде на къде ще ми се меси???
Мъжът ми като се запознахме беше 65 кг на ръст 185 см- много кльощав и все боледуваше от настинки. Аз го охраних, сега е 75 кг и за свекърва ми е дебел. Моята свекърва е 45 кг и за мен си е направо здравословен проблем това тегло, а остави че лицето изглежда като на 100 години. Но не и се бъркам. Така и не разрешавам на никой да ме критикува, освен на мъжът ми и евентуално децата ни.
Съветвам те да се стегнеш и дане разрешаваш такова поведение спрямо теб и децата ти в бъдеще.
Сестрата на свекърва ми е много по-тежък случай. Срам я е от фигурата на снаха си и не излиза с нея, по празници се прави, че не са от едно семейство и постоянно злослови, колко е дебела. Което си е така, жената е с наднормено тегло, но и мъжът и е с такова, така че си отиват като двойка. А според мен прекаленото наднормено тегло е свързано с болест, така че е много грозно да се сочат хората, които са болни или имат проблеми.
Каквито са такива.

# 614
  • Най-красивата страна
Аз съм по-възмутена,че свекървата французойка се прави,че не знае къде е България.
Да не знаеш кои са държавите поне на континента на който живееш е признак за липса на прилично образование и липса на обща култура.
Не вярвам да е чак толкова проста.
Явно го е казала за да те засегне.Пък не се е усетила,че се излага.
Колкото до храненето по време на бременност-при нас беше точно обратното.Свеки мърмореше,че не се храня достатъчно,че трябва да ям за двама.А пък аз много внимавах какво и по колко ям.
Не съм се карала с нея.Казах и,че доктора решава как ще се храня.

Общи условия

Активация на акаунт