С какво ви дразнят свекървите- 87

• 81 153
  • 812
  •   1
Отговори
# 585
Уиш, аз до преди да забременея нагъвах до несвяст, а бях 46 кила. Ядях повече от големи мъже, активно спортуващи. Просто имам огромен апетит, а не ми се лепеше нищо.  Дори като бременна намалих яденето, защото ми тежеше, а дори не спрях и да съм активна. Не знам как се получи това с тези кила.

Сега пак ям в пъти повече от колежките и пак съм в някаква норма, макар че поне 5 кила трябва да сваля, за да се харесам.

Аз понеже не усетих нито един от негативите на бременността, освен килата, не съм променяла хранене и движение.
Аз съм същата. Ям за двама поне, а съм 55 кила. Ям всичко почти. И обичам сланина, може би щото ми липсва.Grin

# 586
  • София

Луна, притеснителна е и идеята, че щом си бременна, може да си на зърнена диета- да изяждаш всичко, което зърнеш.

Всички сме били бременни- ами, знаеш как е- яде ти се зверски, натъпчеш в устата две- три дози и ти се повдига.
Минаваш на друго с хъс, и след ден не можеш да го гледаш.

С втората бременност се бях повредила и произвеждах кейкове, баници, сладки и торти, че и ги ядях.
Толкова ми беше писнало, та само чаках да родя и да си направя цяла тенджера с шкембе чорба, с много оцет и чесън. Joy
Но, като теглих чертата, и с нормалната храна при първата бременност, и с разликата от 15 години във възрастта, бях качила по едни 30 кила и двата пъти.

# 587
 Да кажеш обаче на бременна жена, наддала около 8-9 килограма, да внимава с режима на хранене, мисля, че е пресилено и ненужно дори.
Да, аз затова писах, че свекървата е била нетактична. Останалото, което написах беше по повод идеята, че е немислимо бременна жена да се ограничава в храненето.

# 588
  • София
Между другото, когато бях направила торта, за рождения ден на дъщеря и, тогава тя ми каза, че не трябва да ям, защото детето щяло да стане 4 кг. Всеки има право на мнение, все пак темата е да споделим какво ни дразни и аз реших да споделя с вас.

Да не ти пука какво ти приказва- дете 4 килограма се гледа много по- лесно от парче месо от 2 кила. Hug

# 589
Уиш, аз до преди да забременея нагъвах до несвяст, а бях 46 кила. Ядях повече от големи мъже, активно спортуващи. Просто имам огромен апетит, а не ми се лепеше нищо.  Дори като бременна намалих яденето, защото ми тежеше, а дори не спрях и да съм активна. Не знам как се получи това с тези кила.

Сега пак ям в пъти повече от колежките и пак съм в някаква норма, макар че поне 5 кила трябва да сваля, за да се харесам.

Аз понеже не усетих нито един от негативите на бременността, освен килата, не съм променяла хранене и движение.
Аз съм същата. Ям за двама поне, а съм 55 кила. Ям всичко почти. И обичам сланина, може би щото ми липсва.Grin

Трещи, то си е за мразене Mr. Green. Вече не са така нещата, годините си казват думата и започнах да трупкам. Гледам да се ограничавам, което ме депресира, ама...
Хубавото е, че не обичам сладко та само от към хляб и други тестени трябва да страня насила.

Аз джънк никога не съм яла, но като казвам количества, наистина бяха количества. Например предястие от порции език пане и чушки бюрек, салата, основно - пържола, джолан или нещо подобно с пържени картофи, после още някакво мезе, сирена. И на излизане от ресторанта варена царевица и сладолед.

Почти съм сигурна, че заради това първото ми гадже се раздели с мен, защото беше искренно притеснен как ще ме изхрани Simple Smile.

# 590
  • София
Мили дами, тъй като предизвиках дискусия на тема правилно хранене, ще разкажа малко по-подробно ситуацията ми. Да аз обичам да готвя и смятам, че няма по-вкусно и полезно от домашната храна. В случая бях приготвила гювеч. И тъй като имаше сос аз просто си потопих залче хляб и в този момент получих язви телата забележка, че ще си разваля диетата.  Засегнах се, защото все пак съм сготвила и за мен е неуважително да ядеш и да нападаш на масата пред всички, човекът който се е постарал да ти сготви. Като цяло аз не слугувам на никого, а готвя само за мъжа си. Ние живеем в една къща, но на различни етажи. Тя сама дойде да ме покани да вечеряме заедно, тъй като я мързеше да сготви и да има какво да яде мъжа и. За това толкова се възмутих от поведението и. Между другото, когато бях направила торта, за рождения ден на дъщеря и, тогава тя ми каза, че не трябва да ям, защото детето щяло да стане 4 кг. Всеки има право на мнение, все пак темата е да споделим какво ни дразни и аз реших да споделя с вас.
Ох.
Не е твоя работа кой готви в семейството на свекърва ти. Принципно колкото готвенето е задължение на една здрава жена, толкова е и на здравия ѝ съпруг. Дори ако техните вътрешни порядки са твоя работа, защо уважително квалифицираш само нея като мързелива, а не и също толкова неготвещия ѝ мъж? Същото се отнася и за чистене и останалите подобни дейности.
Тя, че се е държала злобно, съм съгласна, но и твоите квалификации не са добронамерени.

# 591
  • София
Бременна на диета, айде моля ви се Simple Smile На мнение съм, че тялото си знае от какво има нужда и храненето трябва да бъде съобразено с това. Да коментирам теглото на бременна ми се струва недостойно- най- малкото нямаш понятие дали не е на някаква терапия.
Под "диета" разбирам ограничения, защото по принцип вафли и сухи пасти, за мен, са отрова и не консумирам Simple Smile Ама, банички с боза мнооооого обичам (ама, мога да си го позволя, да ви е яд Simple Smile

# 592
Бременна на диета, айде моля ви се Simple Smile На мнение съм, че тялото си знае от какво има нужда и храненето трябва да бъде съобразено с това. Да коментирам теглото на бременна ми се струва недостойно- най- малкото нямаш понятие дали не е на някаква терапия.
Под "диета" разбирам ограничения, защото по принцип вафли и сухи пасти, за мен, са отрова и не консумирам Simple Smile Ама, банички с боза мнооооого обичам (ама, мога да си го позволя, да ви е яд Simple Smile

Теглото на бременната може да се коментира само от наблюдаващия бременността лекар. Понякога силно увеличеното тегло е рисков фактор и тогава има нужда от намеса.

# 593
  • Monaco
milenaka, признавам си, че не тая топли чувства към нея. Нейният съпруг има фирма и работи от 8 сутринта до 21 вечерта, както и моят мъж, който му помага. Смятам, че ако си стоиш 30 години в къщи, не работиш, дават ти се пари на готово, трябва да имаш умението да сготвиш и да почистиш и останалото време да ходиш по магазини и да харчиш парите на мъжа си.  В случая аз съм бременна и си стоя в къщи, не мога да не правя нищо, особено когато виждам мъжът си уморен от работа с болки в кръста след натоварен работен ден. Така е, той не готви, но всичко в къщи го е направил с двете си ръце... Кухнята, банята, подът, камината, масата.... Изключително е работлив и талантлив, а е само на 28. Занимава се обработка на камък и всичко минава през ръцете му. Можете да си представите какво е да дигаш камъни по цял ден, да местиш плочи и като се върнеш у дома изморен, жена ти да стои с кръстени ръце и да чака на теб вечерята.

# 594
  • Варна
Скрит текст:
Моята свекърва е французойка. Да ви кажа навсякъде са си змии, при това островни. Представете си аз съм бременна в 8-ми месец, а тя ми говори на масата да съм внимавала как се храня, защото съм щяла да си разваля диетата. Отговорих и че по време на бременността си нямам никакво намерение да спазвам диети и тя отвърна че се шегувала... Това не е първият път, в който ме засяга на тази тема, още я 6-ти месец ми говореше, че съм била като в 9-ти месец и детето ми щяло да се роди над 4 кг. И хора не си мислете, че съм дебела, качила съм само 8 кг по време на бременността си, просто тази е супер зла и само се чуди как да ме засегне.
Свекърва ти е била нетактична. Иначе, диета не значи гладуване. Диета е начин на хранене, който спазваш през целия си живот, така че да си здрава и да изглеждаш добре. Диета не е чудо, с което ще свалиш 10 килограма за 5 дни. А че през бременността не трябва да се яде безконтролно, мисля, всеки го знае.
все пак не можеш да говориш на бременна жена за ограничаване и диети.
Може и трябва. Само бременната жена трябва да е наясно какво е диета.
Да, тук съм съгласна със свекървата и с Уиш.
Аз пък не съм. Защо да трябва? Ако бременната жена не е достатъчно наясно и убедена, че е хубаво да не прекалява и да се храни здравословно, свекърва й ли е тази, която ще я превъзпита, като я "кълве" на всяка хапка? Едва ли.

# 595
  • София
milenaka, признавам си, че не тая топли чувства към нея. В такъв случай защо се сърдиш, че И тя не таи топли чувства към теб?Нейният съпруг има фирма и работи от 8 сутринта до 21 вечерта, както и моят мъж, който му помага. Смятам, че ако си стоиш 30 години в къщи, не работиш, дават ти се пари на готово, трябва да имаш умението да сготвиш и да почистиш и останалото време да ходиш по магазини и да харчиш парите на мъжа си.  Това не е твоя работа, а тяхна. Тя е съпруга, а не прислуга. Дали ще викат фирма да им чисти, дали ще поръчват готова храна, дали ще намерят друго решение, е изцяло тяхна работа. Предполагам, че са оцелели и преди теб. В случая аз съм бременна и си стоя в къщи, не мога да не правя нищо, особено когато виждам мъжът си уморен от работа с болки в кръста след натоварен работен ден. Това е изцяло твое решение, другите имат право да вземат друго.Така е, той не готви, но всичко в къщи го е направил с двете си ръце... Кухнята, банята, подът, камината, масата.... Изключително е работлив и талантлив, а е само на 28. Занимава се обработка на камък и всичко минава през ръцете му. Можете да си представите какво е да дигаш камъни по цял ден, да местиш плочи и като се върнеш у дома изморен, жена ти да стои с кръстени ръце и да чака на теб вечерята. Да, това е тежка физическа работа и при такъв вариант и при такъв вариант аз също бих готвила, ако си седях вкъщи и не можеше да наемем човек за домакинстване (уточнявам го, защото в нас готви мъжът ми, аз – по изключение)

# 596
Милена, съгласна съм с всяка дума.

# 597
  • Monaco
Аз не съм демонстрирала лошо отношение към нея, нито съм я обиждала, нито нападала. Така че моите чувства са си само за мен.  Тя е тази, която при всеки удобен случай ме напада. Както обясних аз готвя за мъжа си, тя е тази която ме кани да вечеряме заедно и обясних защо. Щом вечерята зависи от мен, значи е моя работа. Наистина не искам да споря с никой. Прекрасно е, че имаш мъж, който готви добре. Аз споделих моето мнение, което е свързано с темата тук.

# 598
Оф Simple Smile
Някой прочете ли, че в 8мия месец тя е качила само 8 кг! До края да качи най-най-много още 3-4, а всички знаем, че поне половината от тези кг остава още в родилния дом. Защо веднага залитнахте на вълна преяждане, тъпчене, дебелеене, поучения и нравоучения...
Момичето да си гледа бремеността и да не обръща внимание ни на свекърва, ни на съфорумки Wink Свекървите наистина навсякъде са еднакви, а съфорумките винаги са най-знаещите, най-правите и най-разбиращите от всичко. И повечето сериозно се готвят за достойни свекърви.

# 599
Ама теглото на бременната си е само и единствено нейна грижа, а и всички сме съгласни, че не е работа на свекърва и да го коментира, ако ще и да е супер наднормено.

Също така не е работа на снахата да коментира отношенията в семейството на свекърите и.

Общи условия

Активация на акаунт