С какво ви дразнят свекървите- 87

• 81 154
  • 812
  •   1
Отговори
# 555
  • София
Трещи, в случая нямат значение годините. Има значение дали си егоист и скандладжия и изискваш всички да се въртят около теб или имаш човещината и способността да си желан (като компания и съветник)... пък то, тогава- вниманието само си идва

# 556
Имат, имат значение годините! 

# 557
Имат, имат значение годините! 
С това съм съгласна. Характеровите особености са все по-ясно изразени.

# 558
Имат значение.От една страна е опитът,но се обезсмисля  от характера. Последните години на мъжа ми  бяха  като копие  на мама-измени се.Показваш се  какъв си роден ,без надстройката на  всичко придобито,убедена съм. Моля се да се усещам.

# 559
  • Monaco
Моята свекърва е французойка. Да ви кажа навсякъде са си змии, при това островни. Представете си аз съм бременна в 8-ми месец, а тя ми говори на масата да съм внимавала как се храня, защото съм щяла да си разваля диетата. Отговорих и че по време на бременността си нямам никакво намерение да спазвам диети и тя отвърна че се шегувала... Това не е първият път, в който ме засяга на тази тема, още я 6-ти месец ми говореше, че съм била като в 9-ти месец и детето ми щяло да се роди над 4 кг. И хора не си мислете, че съм дебела, качила съм само 8 кг по време на бременността си, просто тази е супер зла и само се чуди как да ме засегне.

# 560
  • Северозапада
За французойките съм чела някъде, че много държат на външния си вид и наистина много се стараят да не си "развалят" фигурата при бременност (и не само). Но това са неща прочетени из разни статии. Като човек живеещ с тях, би трябвало да ги познаваш и да прецениш в какъв смисъл ти ги казва нещата - умишлено или не. 8 кг. не са много, не се връзвай.

# 561
  • Monaco
Аз споделих само един пример от последните дни, имам доста, но да така е. Жената е 175 висока и тежи 45 кг, не обича да готви и да яде. Но имайки в предвид, че мъжът и е с надномерно тегло, сестра и също, а тя се заяжда с мен това изглежда доста грозно, все пак не можеш да говориш на бременна жена за ограничаване и диети. Още повече, че детето ми беше измерено по-малко от кг, в които трябва да бъде, а и аз се храня нормално. За мен това е липса на възпитание и целенасочено насаждане на комплекси, нека всеки гледа себе си, а не да брои залците на другите.

# 562
  • Monaco
Сега се сетих са споделя и друг пример. През цялата ми бременност веднъж не ми предложи да излезем и да се разходим, даже ми дава съвети да обикалям къщата (двора) напред - назад. Нищо не е купила и за детето, въпреки че и е първо внуче.  Постоянно говори, че нищо не била чувала за България, че дори не знаела къде се намира на картата. Мога много неща да споделя, определено по незнайни причини свекървите са си такива, все гледат да обидят и да стъпчат любимата на сина им.

# 563
  • София
Явно, някакво превъзходство иска да покаже Simple Smile Следващият път я насочи, че при желание може да се дообразова.
Ами, ако може да те стъпче- ще го направи- затова моето отношение към подобни хора е "удостои глупака с мълчание" и усмивка, бих добавила. Излизайки на открита война, само би могла да ѝ докараш от онея свекървенски припадъци, а после да съжаляваш. Но, това не речи да започнеш да натякваш на мъж ти, че се чувстваш дебела и грозна, защото майка му така е казала и ще трябва (И той) да минете на диета от зеле... а по мои наблюдения- мъжете мразят зеле Simple Smile

пп- Нямам понятие какво би казала свекървата ти за моите 25+ кг, качени през бременността, което не ми попречи след това да си възвърна теглото  Thinking Така, че свиркай си и спокойна бременост

# 564
  • Monaco
Благодаря, molive. Разсмя ме. Наистина си много права. Аз не я нападам, защото така съм научена, че възрастните трябва да се уважават. А и аз имам доста остър език и гледам да се въздържам, защото накрая аз ще се изложа в очите на съпруга си и свекър ми. Даже свекъра дойде да си мерим коремчетата и се шегуваше, че и той имал проблем да си обува обувките и ми показа една обувалка с дълга дръжка, за да не се навежда. Това за диетата е готина идея, защото аз готвя в къщи (тя не умее) и ако спра ще им е много тежко. Научила съм ги всички да ядът български манджи и зеле ядът и боб, а мусаката я обожават. До някъде от там идва нейната афектираност, тъй като аз готвя вкусно и ми правят комплименти, а тя никога не е работила и не умее нищо като домакиня, дори не чисти... 

# 565
  • София
Ако тя не знае къде е България, това говори зле за нея и образованието ѝ, но... Наистина ли се бориш за титлата "Господарка на парцала и черпака"?  Четирима възрастни сте, доколкото разбирам, защо само ти слугинстваш, че и се буташ за това?

# 566
Моята свекърва е французойка. Да ви кажа навсякъде са си змии, при това островни. Представете си аз съм бременна в 8-ми месец, а тя ми говори на масата да съм внимавала как се храня, защото съм щяла да си разваля диетата. Отговорих и че по време на бременността си нямам никакво намерение да спазвам диети и тя отвърна че се шегувала... Това не е първият път, в който ме засяга на тази тема, още я 6-ти месец ми говореше, че съм била като в 9-ти месец и детето ми щяло да се роди над 4 кг. И хора не си мислете, че съм дебела, качила съм само 8 кг по време на бременността си, просто тази е супер зла и само се чуди как да ме засегне.
Свекърва ти е била нетактична. Иначе, диета не значи гладуване. Диета е начин на хранене, който спазваш през целия си живот, така че да си здрава и да изглеждаш добре. Диета не е чудо, с което ще свалиш 10 килограма за 5 дни. А че през бременността не трябва да се яде безконтролно, мисля, всеки го знае.
все пак не можеш да говориш на бременна жена за ограничаване и диети.
Може и трябва. Само бременната жена трябва да е наясно какво е диета.

# 567
Не знаех, че и при французите е прието младото семейство да живее със свекър и свекърва.

# 568
Аз споделих само един пример от последните дни, имам доста, но да така е. Жената е 175 висока и тежи 45 кг, не обича да готви и да яде. Но имайки в предвид, че мъжът и е с надномерно тегло, сестра и също, а тя се заяжда с мен това изглежда доста грозно, все пак не можеш да говориш на бременна жена за ограничаване и диети. Още повече, че детето ми беше измерено по-малко от кг, в които трябва да бъде, а и аз се храня нормално. За мен това е липса на възпитание и целенасочено насаждане на комплекси, нека всеки гледа себе си, а не да брои залците на другите.
Може би твърде лично приемаш всичко, пък и хормоните ти бушуват. Но да, като общо французите много спортуват, и най-обикновените хора (имам предвид хора, които работят физическа работа) бягат и карат колело през почивните си дни. И децата си учат така. Аз лично след два месеца във Франция се замислих, че всъщност съм видяла само двама човека с явно наднормено тегло, и нито едно дете. Констатацията ме накара да се замисля колко по-здравословно живеят и се хранят! Колкото за това, че не е чувала къде е България - доста съм изненадана, защото всички, с които имах случай да контактувам, дори най-скромните работници, бяха отворени към света, с познания и свое мнение. И знаеха къде е България! (Дори един чернокож продавач на сергия мисля, че се засегна, и ми обясни, че разбира се знае, че граничи с Румъния!)

# 569
  • София
Скрит текст:
Свекърва ти е била нетактична. Иначе, диета не значи гладуване. Диета е начин на хранене, който спазваш през целия си живот, така че да си здрава и да изглеждаш добре. Диета не е чудо, с което ще свалиш 10 килограма за 5 дни. А че през бременността не трябва да се яде безконтролно, мисля, всеки го знае.
все пак не можеш да говориш на бременна жена за ограничаване и диети.
Може и трябва. Само бременната жена трябва да е наясно какво е диета.
Да, тук съм съгласна със свекървата и с Уиш.

Общи условия

Активация на акаунт