С какво ви дразнят свекървите- 87

• 81 154
  • 812
  •   1
Отговори
# 570
  • София
А че през бременността не трябва да се яде безконтролно, мисля, всеки го знае.

За мен е кощунство да ограничиш откъм храна бременна жена.
Тялото ѝ си знае от какво и колко има нужда, и принудата да " яде за двама" , както и определянето колко килограма да наддаде за 9- те месеца, не е редно.
Кой е доказал, че аз и ти, които имаме различен метаболизъм, трябва да се чувстваме еднакво добре, поемайки еднакво количество храна? newsm78

И по темата- французите са шовинисти, та не се учудвам на реакцията на свеки.
От друга страна- ако свекървата е цял живот домакиня, неумееща да готви и чисти, то значи си има персонал за тази цел.
Не виждам какъв смисъл има да се съветва момичето да върви по стъпките ѝ, само и само да не сготви, въпреки че обича да го прави.
Напоследък някои съфорумки са издигнали мързела в култ. Joy

# 571
А че през бременността не трябва да се яде безконтролно, мисля, всеки го знае.

За мен е кощунство да ограничиш откъм храна бременна жена.
Тялото ѝ си знае от какво и колко има нужда, и принудата да " яде за двама" , както и определянето колко килограма да наддаде за 9- те месеца, не е редно.

Кощунство е да се ограничава всяко тяло от храна. Именно от храна. Но от вафлички, банички и тортички е добре да се ограничи и бременното, и небременното тяло. И като начало, да си изясни хубавичко какво е храна и какво е боклук.

# 572
Аз не си промених начина на хранене по време на бременността, но качих 32-3 кила, явно хормоните са си казали думата. Хубавото е, че ги свалих, ама като си спомня какво симпатично китче бях Simple Smile.

# 573
  • София
А, това изясняване от дете трябва да се набива в главата, въпреки че е трудна работа. Peace

Аз имам предвид ограничаване на храната с цел да не наддаде повече от 8-9 килограма, което явно е модата в момента.
Ако ми го бяха приложили, да съм си заминала още преди първото раждане.

# 574
Роби сме на хормоните. Обаче, само си представи какво щеше да стане, ако беше започнала да нагъваш до несвяст. Между другото, всеки ден минавам през един подлез, в който има една баничарница, една пицария и едно магазинче за форнети. Да описвам ли опашките, които по всяко време се вият и пред трите?

# 575
Роби сме на хормоните. Обаче, само си представи какво щеше да стане, ако беше започнала да нагъваш до несвяст. Между другото, всеки ден минавам през един подлез, в който има една баничарница, една пицария и едно магазинче за форнети. Да описвам ли опашките, които по всяко време се вият и пред трите?
И аз минавам на едно такова място. Само каква приятна миризма се носи на печенко, мммм, преглъщам и изчезвам набързо.

# 576
Само каква приятна миризма се носи на печенко, мммм, преглъщам и изчезвам набързо.
И аз така.  Laughing

# 577
Наддала е няколко килограма. Пък и повече да са, всяко тяло се справя различно. Мен повече би ме притеснила диета, за да не надебелее.

# 578
  • при късмета
Уиш, молим те не закачай баницата

# 579
Ма ко, слушам! Нито една лоша дума за баницата. За баничките от баничарниците имам един лаф- вкусно, но боклук, боклук, но вкусно.

Луна, притеснителна е и идеята, че щом си бременна, може да си на зърнена диета- да изяждаш всичко, което зърнеш.

# 580
Ма ко, слушам! Нито една лоша дума за баницата. За баничките от баничарниците имам един лаф- вкусно, но боклук, боклук, но вкусно.

Луна, притеснителна е и идеята, че щом си бременна, може да си на зърнена диета- да изяждаш всичко, което зърнеш.
Разбирам доводите за това, Уиш.
Сигурна съм единствено, че при всеки индивид е различно.  Да кажеш обаче на бременна жена, наддала около 8-9 килограма, да внимава с режима на хранене, мисля, че е пресилено и ненужно дори.

# 581
Уиш, аз до преди да забременея нагъвах до несвяст, а бях 46 кила. Ядях повече от големи мъже, активно спортуващи. Просто имам огромен апетит, а не ми се лепеше нищо.  Дори като бременна намалих яденето, защото ми тежеше, а дори не спрях и да съм активна. Не знам как се получи това с тези кила.

Сега пак ям в пъти повече от колежките и пак съм в някаква норма, макар че поне 5 кила трябва да сваля, за да се харесам.

Аз понеже не усетих нито един от негативите на бременността, освен килата, не съм променяла хранене и движение.

# 582
  • Monaco
Мили дами, тъй като предизвиках дискусия на тема правилно хранене, ще разкажа малко по-подробно ситуацията ми. Да аз обичам да готвя и смятам, че няма по-вкусно и полезно от домашната храна. В случая бях приготвила гювеч. И тъй като имаше сос аз просто си потопих залче хляб и в този момент получих язви телата забележка, че ще си разваля диетата.  Засегнах се, защото все пак съм сготвила и за мен е неуважително да ядеш и да нападаш на масата пред всички, човекът който се е постарал да ти сготви. Като цяло аз не слугувам на никого, а готвя само за мъжа си. Ние живеем в една къща, но на различни етажи. Тя сама дойде да ме покани да вечеряме заедно, тъй като я мързеше да сготви и да има какво да яде мъжа и. За това толкова се възмутих от поведението и. Между другото, когато бях направила торта, за рождения ден на дъщеря и, тогава тя ми каза, че не трябва да ям, защото детето щяло да стане 4 кг. Всеки има право на мнение, все пак темата е да споделим какво ни дразни и аз реших да споделя с вас.

# 583
Сега пак ям в пъти повече от колежките и пак съм в някаква норма, макар че поне 5 кила трябва да сваля, за да се харесам.

Мноу ги мразим такива. 

# 584
  • при късмета
Уиш, аз до преди да забременея нагъвах до несвяст, а бях 46 кила.   
И аз бях така. Всъщност не ядах много, но живеех на пица и баница в продължение на години.
При мен качване се получи още преди бремеността, заради една диета покрай изследвания за диабет. Качих 10 кг. за отрицателно време. За да не стигам до лекарства първо ми спряха бялото брашно, ориз, царевица и т.н. които качват захарта, докато правех профили 3 месеца. После като се върнах към нормалното си хранене и да ям каквото ям обикновенно качих неимоверно бързо. Свалих половината и забременях. За цялата бременност бях качила петнайсетина гк, а след раждането свалих 5. И повече на долу не мръднах, но на горе от време на време тръгвам

Общи условия

Активация на акаунт