С какво ви дразнят свекървите- 87

• 80 761
  • 812
  •   1
Отговори
# 645
Уиш, като го задомиш при нещастната девойка ще е добре да се преселиш тук, за да може само той да и вгорчава живота Simple Smile.

Кали, няма нужда да се избира, когато и жената не се държи като нацупено дете и се сърди, че мъжът и е отделил половин ден на родителите си, ама има доста такива.

# 646
  • София
Скрит текст:
Уиш, като го задомиш при нещастната девойка ще е добре да се преселиш тук, за да може само той да и вгорчава живота Simple Smile.

Кали, няма нужда да се избира, когато и жената не се държи като нацупено дете и се сърди, че мъжът и е отделил половин ден на родителите си, ама има доста такива.
С това съм съгласна, но има и родители, които изискват доста повече от половин ден. Сетих се за свекървата, която искала синът ѝ да се вдигне на 200 км, само за да ѝ оправи каналите на телевизора.

# 647
  • Пловдив
Пак да кажа - и аз бих била недоволна ако всяка седмица той отделя половин ден на родителите му. И аз отделям половин ден, да има равенство. И децата през това време какво?

Всяка седмица - ама аз искам уикенд на ски. Конкретно аз искам ски, друга ще иска спа, трета театър или изложба, друга някакво пътуване, срещи с общи приятели.

# 648
Янтра, твоите родители са млади и работещи. Знам, че е натоварващо и зависи от положението, но аз си представям майка ми, която буквално рухна след смъртта на баща ми. Той много се грижеше за нея и тя буквално стана безпомощна. Разболя се от алцхаймер, подозирам, че и преди да почине баща ми го е имал процеса, но е бил замаскиран.

Беше страшно. Още се разплаквам като се сетя колко беше безпомощна. Отделях и време, но накрая заминах и още си нося вината, че не останах до нея. 
Това си е моя драма, но може би заради това съм чувствителна на тази тема.

# 649
  • Варна
Аз тук виждам една манипулаторка, която си живее живота за сметка на трима други, които й търпят простотиите. Добре, че мъжът е правилно ориентиран, авторката звучи много уравновесена, а най-важното е, че подготвят отделен дом. Има шансове ситуацията да свърши добре и хич не са малки, но имам гадното чувство, че свеки няма да спре дори и след като те се изнесат.

Авторке, според мен си избрала правилния курс да не слизаш до нейното ниво. Дано се отделите скоро в своя дом и да си бъдете семейство само вие. Погрижи се синът й да постави ясни граници относно нейно бъдещо вмешателство във вашия дом за да гарантира някакво спокойствие за теб и детето.

# 650
  • Пловдив
Янтра, твоите родители са млади и работещи. Знам, че е натоварващо и зависи от положението, но аз си представям майка ми, която буквално рухна след смъртта на баща ми. Той много се грижеше за нея и тя буквално стана безпомощна. Разболя се от алцхаймер, подозирам, че и преди да почине баща ми го е имал процеса, но е бил замаскиран.
Не знаеш защото не го развявам из форума, но не е тайна. Баща ми получи исхемичен инсулт. Малко преди до родя второто си дете. Оказа се, че половината му мозък е увреден. Позакрепихме го, понадигна се. След около 3 години така му откриха рак на белия дроб. Неоперативен. Почина точно преди първия учебен ден на големия син.

# 651
Не знаеш защото не го развявам из форума, но не е тайна. Баща ми получи исхемичен инсулт. Малко преди до родя второто си дете. Оказа се, че половината му мозък е увреден. Позакрепихме го, понадигна се. След около 3 години така му откриха рак на белия дроб. Неоперативен. Почина точно преди първия учебен ден на големия син.

Янтре, ти верно не се оплакваш, а през доста си минала явно. И с детето, а явно и с родителите. Мен много ме съсипа състоянието на майка ми. В началото не знаехме, че е болна и го отдавах на депресия. Тя буквално звънеше за всичко. Не можеше да си изтегли пари, защото баща ми теглеше. За това казвам, че съм чувствителна на тази тема и не обективна.

# 652
Писах много и изтрих.Съкращавам колкото мога-попаднах на дискусия  за "гледане" на родители,силно  поляризирана.Една дама от опит  не иска  да причини  това на децата си,отива в дом.
Един въпрос имах в себе си- съзнава ли,че  физическата грижа не отменя  духовното общуване.При всичкото удобство остава  да посетиш  и изтърпиш  дребнави теми,да продължиш да присъстваш в живота на родител защото ти си единствената връзка с предишния живот на човека.Вече е  сам-роднини,приятели,съседи ги няма.
Та  на това се надяваме възрастните.Едната топлина и човечност от децата ни.Веднъж на два месеца ,ако не може повече.Независимо дали е  в свой  дом или друг.
Млади здрави и прави хора би трябвало да пуснат децата си ,има време да им стоварват проблемите си.
Другото се оправя с пари.

# 653
  • Пловдив
Не го казвам за да ме съжаляват. Оправяме се. Просто съм видяла 2 и 200 и наистина знам как аз бих реагирала. От опит. За мен подобно отношение е нездравословно за всички страни.

# 654
Знам, че не го казваш, за да търсиш съжаление. Хората сме с различна нагласа, а и ти си с три деца. Не е като с едно. Аз обгрижвах майка ми, но живеехме на близо, а и детето беше малко и ходеше на градина. Аз търчах между работата и нея, но нямахме много занимания, уроци и подобни.

# 655
  • Пловдив
Има периоди от живота, в които трябва да се помогне на близките. Няма как, правиш го. Но не намирам за нормално да загърбваш своя живот за сметка на нечий друг. Особено ако този друг няма особена нужда, а вече пък съвсем отгоре и не проявява благодарност за помощта. Аз не бих търпяла подобно положение повече от няколко месеца. Идвам, помагам, като помощта ми е нежелана се изнасям. Мъжът ако ще да идва с мен, аз се изнасям, ама ако е мъж и баща ще се изнесе.

# 656
Има периоди от живота, в които трябва да се помогне на близките. Няма как, правиш го. Но не намирам за нормално да загърбваш своя живот за сметка на нечий друг. Особено ако този друг няма особена нужда, а вече пък съвсем отгоре и не проявява благодарност за помощта. Аз не бих търпяла подобно положение повече от няколко месеца. Идвам, помагам, като помощта ми е нежелана се изнасям. Мъжът ако ще да идва с мен, аз се изнасям, ама ако е мъж и баща ще се изнесе.
А, ето това имах предвид по повод съпруга на авторката.

# 657
Много сте прави, аз го направих за близки и сега съжалявам, защото първо не помогнах, второ лиших детето си и мъжът си от нормални вечери и трето не получих подкрепа, когато аз имах нужда.

# 658
  • Monaco
Когато инвестираш пари в нов дом, чакаш дете, което си има разходи също не можеш да излезеш на квартира да плащаш 700 евро, защото това би забавило всички твои планове. За мен сега детето е приоритет, не мога да правя капризи да си ходим веднага, предпочитам да осигуря всичко необходимо за детето ми и да си направим хубав дом, отколкото да плащаме наем... Тук живота е много скъп, заплатите са по-високи, но и разходите са големи. Една къща тук е много скъпа инвестиция.  Разбира се, че сте прави, че е трудно да се живее с човек, който се заяжда за щяло и не щяло, но наистина и на съпруга ми не е лесно. Остава ми да я игнорирам и да съм над нещата.

# 659
Джоанна, разбирам, че е скъпо, но всеки си прави сметката. И на мен не ми е никак евтино. Имам огромна ипотека, но някак се справям, ако ми натежи, ще отида в по-малка къща.

Не виждам проблем двама млади хора да живеят самостоятелно.

Общи условия

Активация на акаунт