Завършване на жилище

• 85 817
  • 998
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Ето визуализация с възможно най-много шкафове, използване на горния ъгъл най-рационално. Аспираторът е вграден, с изтегляне. Хладилникът е 145 см. Шкаф с мивка - 110 см, съдомиялна - 45 см, хладилник - 60 см. И трябват поне още 5-10 см - за вграждането, отстояния и т.н. - тоест при този проект трябват поне 225-230 см до вратата, за да се събере всичко и да не е неудобно пред мивката.

# 121
ПРатих им го, обаче май вече са сложили ВИК-то пералня и миялна да са до вратата и не знам дали ще могат да преместят канала за пералнята Sad Сега ще видим ВиК-то какво ще каже.

# 122
Удобство ли е още като отваряш входната врата пред теб да се изпречва страницата на хладилника?

# 123
Еми хора както и да се направи все ще има някакъв проблем. Този вариант ми харесва най-много.

# 124
  • София
Удобство ли е още като отваряш входната врата пред теб да се изпречва страницата на хладилника?

Добър въпрос; обаче в крайна сметка всичко е въпрос на предпочитания и компромис. Може да се погледне от тази позиция: през вратата се минава за секунди, а в стаята си с часове. Освен това, не е толкова драстично, когато хладилникът не е над метър и 45. Ето визуализации откъм вратата от височина 1,60 и 1,75 м.
http://prikachi.com/gallery_view.php?user=43500&gal=22190

# 125

И не се впрягай прекалено. Даже нещо да си недомилил или забравил, или пък да ти дойде друг акъл, токови изводи и вода се местят. Не много скъпо и не много трудно, особено с оглед на факта, че са скрити и не трябва да изглеждат перфектно визуално.

# 126

И не се впрягай прекалено. Даже нещо да си недомилил или забравил, или пък да ти дойде друг акъл, токови изводи и вода се местят. Не много скъпо и не много трудно, особено с оглед на факта, че са скрити и не трябва да изглеждат перфектно визуално.

Ами за каналите за пералня и миялна доколкото знам е сложно, майсторите вече ми се оцъклиха днес

# 127
Ами мие ще прекарваме канал от тоалетна през коридор, а ти имаш 1 м местене. Ще го нагласиш при нужда. За хладилника аз не искам да отварям вратата и да ме захлупи стеничка - при мен вграден колона хладилник. Това пак е комромис къде да е ....

# 128

Ами за каналите за пералня и миялна доколкото знам е сложно, майсторите вече ми се оцъклиха днес

Миялната може да се включи и в сифона на мивката. Сифоните на хубавите мивки си имат разклонение за това. Пералнята пък се излива високо, та не е пробем да се докара тръба до основния канал (ще имаш предостатъчно наклон). Гадно е само с кенефите, другото се прави.

# 129
  • София
На твое място бих сложил фурна над пералня и само двойка плот откъм гърба на кухнята. Печелиш 30см пространство пред плота за рязане и 60см шкаф вместо фурната.

# 130
Ето тук са идеите ми за двете спални с точните им размери:

https://planner5d.com/editor/?key=49c017579e1b91c795bac0f71a97a160

Всъщност или едната ще се обзаведе по този начин, или другата, т.е. в която реша да се настаня. Другата ще бъде кабинет с бюро и с малко гардеробче и легло персон и половина(някакви евтини и готови) за гости.  Засега като гледам тази с правилните форми ми допада повече, въпреки че другата е малко повече квадрати.

# 131
Ако наистина са разположени така, то жална ти майка като се наложи да вкарваш мебели. Ще трябва всичко да е разглобено до отделни дъски, иначе готов шкаф няма да влезе. Какво остава за легло.
Иначе и двете спални са много малки, но по-правилната печели от всякъде без съмнение. Кривата е добра за детска или кабинет.

# 132
Ми така са разположени...плюсовете на новото строителство Grinning

Между хола и спалните са банята и коридора.

# 133
Трябва да отида на гости на един приятел в Бургас. Той си купи тристаен, ЗП - 58квадрата. Едната му спалня е по-голяма от моите, ама другата е преходна и хола е 16кв. Да видя някоя свежа идея за невъзможно обзавеждане Simple Smile

# 134
  • София
Спалните наистина са за японци. Главната спалня няма 10м2, че то само леглото ти е 4м2  Shocked
Привърженик съм на новото, ама тук наистина са прекалили с цел да изтискат квадратура....

Общи условия

Активация на акаунт