Завършване на жилище

• 85 856
  • 998
  •   1
Отговори
# 150
  • София
А защо не размерстиш масата и дивана, който да е ъглов? Иначе казано почваш от кухненската част където си е сега, после диван чийто ъгъл да е обърнат с гръб към кухнята /за да се отделят малко визулано двете части/, после столове, масата успоредно по дължина спрямо прозореца и пак столове ? Така дивана няма да е наврян в радиатора, който ще ти е по цялата дължина под прозореца и ще топли повече.

# 151
Това изглежда като разумна алтернатива, ще го помисля.

# 152
  • София
Запазваш масата и дивана налични, но радиатора няма да е "задушен" с дивана, а покрай столовете и масата ще си отдава достатъчно топлина. Според мен е идеално, щом искаш да имаш трапезна маса.

Нещо не ме бива с тая програма, исках да го визуализирам ама не ми се получава Sad.

# 153
То хубаво радиатор, ама като знам каква е одисея да имаш ТЕЦ в НС, не го виждам в близките години. Не знам дали има смисъл да го предвижда отсега.

# 154
  • София
По-добре /според мен/ да се предвиди от сега и да е подготвено, дори и да се ползва по-късно, отколкото после да си скубе косите как да преправя. Иван Михов каза ли дали ще има работещо парно/котел?

# 155
  • Canada
Печката е най-добре да е по средата на късата страна на кухнята, както отбеляза Черна станция. Аз бих сложила хладилника на сегашното й място от проекта ти, а пералнята до вратата. Без барплот.

# 156
То хубаво радиатор, ама като знам каква е одисея да имаш ТЕЦ в НС, не го виждам в близките години. Не знам дали има смисъл да го предвижда отсега.

Каква одисея? Ние взехме акт 16 октомври и някъде за Коледа имахме парно.

# 157
  • София

Каква одисея? Ние взехме акт 16 октомври и някъде за Коледа имахме парно.
При нас също стана бързо, от май до септември.
Но в предишната квартира беше одисея, поне 1,5-2 години се влачиха заради неизрядни документи от кофти строител.

# 158
Така. Бях в Пипонков, обсъдих и с тях нещата и ще ми дадат оферта. Стигнахме до изводе, че дивана не е добре да е залепен за плота, защото може да се цапа от готварски плот, а и не е добре да е лепнат за печката. Та връщаме се на конфигурацията, която направих последно в планера. Смятам, че за мен ще е най-добра.

От пипонков ще ми направят оферта за мебелите в хола и кухнята, като подозорам, че цената няма да ми хареса. Другата седмица обаче ще се консултирам и с хората от мебелната къща в Люлин, където цените изглеждат доста по-сносни.

# 159
  • София
Така. Бях в Пипонков, обсъдих и с тях нещата и ще ми дадат оферта. Стигнахме до изводе, че дивана не е добре да е залепен за плота, защото може да се цапа от готварски плот, а и не е добре да е лепнат за печката. Та връщаме се на конфигурацията, която направих последно в планера. Смятам, че за мен ще е най-добра.

От пипонков ще ми направят оферта за мебелите в хола и кухнята, като подозорам, че цената няма да ми хареса. Другата седмица обаче ще се консултирам и с хората от мебелната къща в Люлин, където цените изглеждат доста по-сносни.
При моя вариант явно не съм уточнила има място между втория кухненски плот и дивана. Подредбата от вратата навътре е: кухненски плот, място, втори кухненски плот, място, диван, място, столове, маса столове, малко място и радиатора.

# 160
Кухненската част, да речем, че се направи върху максимум 2.20/2.40 в по дължината на стаята, остават едни 4.40/4.60 на 3.15  и за диван със секция или шкафче насреща за телевизор, и за маса със столове за хранене... Че то си е една тясна малка стая.
Ние, в момента се помещаваме в подобно помещение 6.00 на 3.20. Тясно е за толкова много мебели.
В по-голямо от коментираното помещение, съм виждала диван с маса за хранене и столове. Обединява двата отделни къта в едно и остава въздух . Иначе ми се струва, че на една страна трябва да минаваш покрай мебелировката.

# 161
Само да кажа, че никои от 3те стаи с толкова мебели не са подходящи за дете над 1 год. Нито има къде да се седне на 2х2 м. на килим с играчки, пък да походи с някоя буталка, количка и пр. Те децата не стоят само на легло, диван, стол. Разбира се има начини, но е ужасен компромис. Та тая важна трапезарна маса може да отпадне след време.

# 162
Засега така ми се струва най-добре.

# 163
Иначе ще се мисли дали дивана да е до прозореца или масата да е там. При всички случаи за ъглов диван няма да има място.

# 164
Ако късата стена е 3.15м според мен спокойно можеш да намериш ъглов диван около 1.5 на 2 м. Няма по-голямо удобство от това да се излегнеш пред телевизора с любимия човек, докато той гледа мач или играе плейстейшън. А и става за гости, като се разтегне става на спалня за тъщата Grinning
Между другото, има и вградени съдомиялни по 45 вместо 60 см, от които спестяваш малко място.

Последна редакция: нд, 05 ное 2017, 14:32 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт