Забранен достъп до детска градина в София след 8:30

• 17 622
  • 373
  •   1
Отговори
# 195
Децата започват в 8,30 ч. - сутрешна гимнастика. Дали ще яде после или не, все тая, като иска да си седи без да яде.
Ако колегите ти пият кафе, докато работят, а ти не, това дава ли ти право да ходиш 1/2 ч. след тях? ...или пък ги съберат на оперативка, в която ти не участваш?

И да вадите доводи, пак няма да ви се уважат претенциите, понеже не са уважителни. Ако ходи на лекар или процедури /не дай, Боже/, разбирам да закъснява, както и учителите ще го приемат, ама това, че бащата не може да се наспи, да ме извинява....има детегледачки, по-близки градини или пък частни такива.

# 196
  • Варна
Правилата, доколкото схващам, са такива, защото на ПОВЕЧЕТО родители са им удобни. На единиците, на които не им изнася, никой не им е сложил чатала на шията да си държат децата там, нали? В случая се взима под внимание удобството на мнозинството и това си е съвсем нормално.

# 197
Гимнастиката не е задължителна. Задължителна е образователната част.
В съседната тема се обяснява пък на една майка, че детето й като е записано една година по-рано във трета група не дължи такса, защото това било подготвителна група, но пък в същото време не била задължена да го води, защото нямало 5 години.

Ако едно време всички масово са започвали работа в 8 и са си водили децата на градина в 7:30, то сега не е така. И след като искаме всички да сме гъвкави, то защо и градините да не са такива. Не виждам драма в случая, виждам само едно закостеняло мислене. Аз ще работя от 10, но трябва да си водя детето в 8:30. Пък после се тръби, че стояли по сто часа в градината и как било вредно за тях.

Много от правилата са такива от моето детство още и никой не се сеща да ги промени.

# 198
Май изобщо не отчитате, че там, където има точно фиксиран час, до който да се заведат преди закуската, обикновено има причина за това и тя не е само за да закусва детето. На повечето места закъсняло дете определено се отразява на всички останали, които би трябвало да правят нещо, а не тепърва да започват да се обясняват със закъснелия кой къде е ходил на предния ден и каква играчка са му купили. При нас и сестрата минаваше на обиколка по групите точно след часа за прием. И да, имат значение петте минути, които някой от персонала трябва да отдели за да отиде да отключи на закъснелия, защото през тях примерно 15 деца ще чакат още 5 минути да им бъде сервирано и няма да им хареса особено. В нашата ДГ децата се водеха до 8:20, в 8:30 вече започваха сервиране по групи, минаваше сестра, подаваха се броя деца за обедни порции и т.н. От 7:30 до 8:20 се играеше, бърбореше, планирани дейности нямаше. 8:15-8:30 се прибират играчки, мият ръце, сядат по масите и постепенно настъпват тишина и спокойствие, които всеки новодошъл нарушава за поне 10 минути.

# 199
Това е точно така, но много хора отказват да го възприемат и осмислят, понеже така им изнася.

# 200
Здравейте,

Няма пак за 20-ти път да отговарям на коментарите че съм разрушавал дисциплината и РЕЖИМ-а и т.н... Ако чак пък толкова преча да ме изгонят от ДГ-на но поне да го бяха направили лятото та да имам и други опции.. 

Аз си направих труда да кача актуално видео от Околовръстното в София от вторник,  което всеки може да види на следния линк:

https://youtu.be/NWtYtYWJ8jw

В коя нормална държава стават такива неща? На видеото не се вижда но причина за катастрофата беше че някой си беше паркирал колата в локалното и автобуса го беше ударил. Аз закъснях само 10 минути но хората от двата автобуса на градския транспорт са закъснели поне 2 часа, и в 7 да са тръгнали файда няма! Ами ако някоя учителка беше вътре и закъснееше? И какво правим в този случай? Дисцилинарно наказание и уволнение?

Хората които са фенове на "железни дисциплини", РЕЖИМИ, концлагери..., да емигрирват към Швейцария и да ни оставят ние останалите в тоя пущинак да си правим кавото си искаме.

# 201
  • Куциндрел
Едно елементарно правило не искате да спазите:))))))))) И от мухата правите слон. Joy Joy Joy

# 202
По-скоро не се замислят, че правилата се въвеждат за да може оптимално да се спавя недостигащият персонал с децата в градината. И всяко малко нарушение обърква доста ритъма, а времето от приема през закуската и нататък е най-натоварено, малко забавяне там и ще намалят времето за игра навън. При вече подаден брой за храна, ще се намали дажбата на всички и т.н.

Аз изобщо не съм фен на желязната дисциплина, голям кеф ще ми е да спим с детето до 10, но не мисля, е трябва 100 човека да се съобразяват с мен. Ако ми спуснат правилник, че трябва да го водя преди 7, примерно, ще реша дали имам възможност да го преместя, да го запиша за почасово посещение, или да се съобразя с правилника и да ставам час и половина по-рано.

# 203
  • У дома
Разликата със закъснелите от катастрофиралият автобус и вас е, че тези хора са закъснели един ден-инцидентно. На всеки може да се случи. Разликата е, че вие не признавате правилата на детското заведение и държите да закъснявате всекидневно!
Толкова много мнения се изписаха, а вие все още си знаете своето. Щом от детската градина, която посещавате са ви казали някакъв час, бе следвало да го спазвате.Пуснали сте жалба по регион-чудесно, но ако не ви уважават молбата имате две опции-спазвате изискванията на традината или сменяте мястото. Стига сте писали глупости и някакви детски оправдания...

# 204
Ами то понеже много станахте тоя в пущинак дето все искат да си правят каквото искат и за това после само ревете, ама знаете ли как е по света. Хората 100 пъти ти казаха, не мрънкай, ами вземи нещата в ръцете си. Не ти е каф да се подчиниш на правилата, вдигай си багажа и бягай. Сега пък лятото да те били изгонили, че пак да ти е удобно. Ами да идват и от вкъщи да ти го взимат.  

# 205
  • София
За първи път чувам за заключване на детска градина и слава богу, през шестте години прекарани там с двете ми деца, до такива "правила" не се е стигало. На вратата стои съобщение, че децата, които не са закусвали трябва да са в градината до 8.30 ч., а закусилите деца - до 9.00 ч. Та, ако дойде незакусило дете след 8.30 просто ще остане без закуска, макар че и за такъв случай не съм чувала. Но заключване на врати и недопускане на дете, което стои пред градината, сериозно?! А коментарите на доста от пишещите ме потресоха, хора, в 21-ви век живеем, нека се отърсим веднъж завинаги от комплексарските соц порядки и разбирания Unamused

# 206
Защо спазването на ред, режим и правилник се нарича "соц. порядки и разбирания"?

Авторът и всеки, който желае, има възможност на свободен избор за градина. Нека отиде там, където няма "соц. порядки и разбирания".

Аз мога да нарека вашето свободия и неоснователни претенции!

# 207
  • У дома
За първи път чувам за заключване на детска градина и слава богу, през шестте години прекарани там с двете ми деца, до такива "правила" не се е стигало. На вратата стои съобщение, че децата, които не са закусвали трябва да са в градината до 8.30 ч., а закусилите деца - до 9.00 ч. Та, ако дойде незакусило дете след 8.30 просто ще остане без закуска, макар че и за такъв случай не съм чувала. Но заключване на врати и недопускане на дете, което стои пред градината, сериозно?! А коментарите на доста от пишещите ме потресоха, хора, в 21-ви век живеем, нека се отърсим веднъж завинаги от комплексарските соц порядки и разбирания Unamused
Какви соц порядки. Не мислете, че само в БГ има правила. Навсякъде има изисквания и се спазват. Ако инцидентно ще заведа детето по-късно на градина, питам учителките по кое време е удобно. Да, не заключват вратата, но там не е хан да я водя когато аз реша, че ми е удобно. Това в Норвегия😉

# 208
Вашата градина стои отключена по цял ден и намираш това, че всеки може да влезе и излезе, кагато си поиска за ОК? При нас портиер нон-стоп на вратата нямаше. Персонал по кориорите - също.

# 209
  • У дома
Вашата градина стои отключена по цял ден и намираш това, че всеки може да влезе и излезе, кагато си поиска за ОК? При нас портиер нон-стоп на вратата нямаше. Персонал по кориорите - също.
Това към мен ли беше?

Общи условия

Активация на акаунт