Забранен достъп до детска градина в София след 8:30

• 17 405
  • 373
  •   1
Отговори
# 345
  • София
Все тая дали ще сложат двойна такса и веднага ще намалят бюджетната издръжка, или обратното. Дали пряко, като такса, или непряко, като данъци, общински такси и т.н., все ние го плащаме, нали са публични ОДЗ, не частни. Аз предпочитам да плащам регламентираната такса, дори и по-висока, и да не давам пари за касичката на групата, от която се купуват не само моливи и тетрадки, но и крушки, и упътнителни гумички за смесителите на чешмите и т.н., защото бюджетът на градината не стигал. Не за друго, а защото е някак унизително за самото ОДЗ да събира пари от родителите за крушки... Но щом общината дотам ги е докарала... Както и да е. Все тая под каква форма и по какъв начин се събират парите, все ще се събират. Нямам против. Въпросът е какво предлагат срещу въпросните пари и дали се държат като нормални хора, или имат раздути до небето претенции и гледат на градината като на феодално владение, както писа някой по-горе. Последното в София често се среща. Заради недостигащите места. 

# 346
Пусна ли жалба ? Има ли отговор и отивате ли на време?

Жалба не съм пускал. Въпреки че директорката ми разреши не искат да ме пускат след 8::30  Абсолютно всеки - госпожи, чистачката, пазача., сестрата..... си позволяват да ми нареждат какво мога и какво не мога, заключват се врати, сърдят се.... С много усилия повечето пъти успявам да идвам на време макар да е напълно безсмислено. Ако пътувам 30 мин е по добре детето да си закусва в къщи или по пътя, така какво се получава бързаме да дойдем в 8:30 а после той няма какво да прави до 9 докато другите закусват . За мен пък няма смисъл да ходя на работа преди 10 така че трябва да дремя час и половина в едно кафене или в офиса.

# 347
Не разбирам защо си причиняваш всичко това. Честно. Ясно е, че тази градина държи на някакви правила, ясно е че има други гранини в които допуска е по-свободен, така и така пътуваш защо не преместиш детето. Е, ако е в предучилищна няма много смисъл, но ако е по-малко...

# 348
Не разбирам защо си причиняваш всичко това. Честно. Ясно е, че тази градина държи на някакви правила, ясно е че има други гранини в които допуска е по-свободен, така и така пътуваш защо не преместиш детето. Е, ако е в предучилищна няма много смисъл, но ако е по-малко...

Ами първо не смятам че е добре за психологията на едно дете да му се сменя средата, и в друга ДГ да отида пак ще е същото, отначалото всичко ще изглежда добре и после пак ще почнат странни проблеми с месни феодали..

А и не съм на мнение че всеки проблем трябва да се решава с напускане и бягство. Държавата ни задължава да ходим на ДГ-на но не осигорява достатъчно ДГ-ни в определени райони. София е голям град и аз съм приинуден да използвам ДГ-ни в Младост защото където живея няма близка ДГ-на. Или от държавата да ме освободят от задължението да ходим на ДГ, или да въведат ред и дисциплина и да построят пътища като в Швейцария и тогава да иска някой да не закъснявам .като заклюват и нямам достъп как да изпълнявам разспоредбите че ДГ-на е задължителна?

# 349
Звънец няма ли? Звъниш, докато не ти отворят. Също по телефона се обаждаш: "Моля, отворете, пред вратата съм."...

# 350
Колкото и да не е добре за психологията на детето едно местене, по-вредна е според мен среда в която го гледат на криво. Да, не всеки проблем се решава с бягство, но е добре битките да се избират, щото често цената не си струва.
ДГ задължителна ли е  Thinking, бях останала с вечатление, че само предучилищната група е задължителна.
В Швейцария не знам какви са пътищата, но задръствания има дори в наше село, така че няма как да ти бъде осигурено това или онова. В цяла Европа хората се съобразяват с трафика, а не обратното.

# 351
Детската градина не е задължителна. Задължително е предучилищното образование. Може да запишеш детето си в училище. Не знам защо си мислиш, че там няма правила. Може да допуснат единично закъснение, но, ако си мислиш, че някой е длъжен да се съобразява с твоя график, жестоко грешиш.

# 352
Държавата ни задължава да ходим на ДГ-на

Не думай! И от кога това???

А че София е голям град - не е вярно.
София е най-голямото село и все по-голямо става.
Родена съм тук, тук израснах и видях как от град става село.

# 353
Ами всъщност изобщо не е задължително детето ти да посещава ДГ. Имаш право да избереш самостоятелна форма на обучение т.е. занимаваш си го вкъщи и не се налага да се съобразяваш с часове и правилници.

# 354
А на училище предполагам директно за 3тия час или направо за голямото междучасие Simple Smile))
Поне да си оправи правописа за всичките претенции, които разиграва.. Simple Smile))

# 355
То и на училище може да не ходи. Ще си го обучават в къщи.
На всички им стана ясно, че проблема на авторът е, че не му се види по кафенета   час и половина преди работа,а не път, задръстване и т.н. Ама е по-лесно да се оплюе ДГ и държавата. А защо не поискаш от работодателя да ти промени работното време?

# 356
Не се предавай, бори се. Как иначе детето ти ще разбере, че може да си прави каквото си иска и да не се съобразява.

# 357
  • У дома
Не се предавай, бори се. Как иначе детето ти ще разбере, че може да си прави каквото си иска и да не се съобразява.
hahaha Joy Joy Joy Joy

Сега сериозно, аз също мисля, че най-лесния начин за случая на автора е да се преместите в удобна за вас градина, явно в тази няма да стане номера Peace

# 358
  • Sofia
А на училище предполагам директно за 3тия час или направо за голямото междучасие Simple Smile))

Е стига с това училище. В случая става въпрос за изпускане на закуска..., която в други градини не е задължителна, и доколкото разбрах доскоро и в тяхната градина не е била.

# 359
До колкото разбрах, директорката е позволила да закъснява. Е, тогава.....цар дава, пъдар не дава. Аз съм на същото мнение. Кому пречи, че си закусва у дома и идва за заниманията?! Явно някой се изживява като по-важен от нужното.

Общи условия

Активация на акаунт